Promisiuni false in crestinism

 Sunt intr’o mare dilema cu privire la crestinismul pe care il practicam noi astazi. Aproape fiecare crestin evanghelic crede ca daca indeplinesc cel putin 3 conditii au viata vesnica:

 1. Sa recunosti ca esti pacatos

 2. sa primesti pe Iisus in inima prin rugaciune

 3. sa te botezi

 

Este adevarat? Oare cati nu intreaba acum: Ce este gresit in asta?

 

Gresit este ca biblia nu promite viata vesnica din atat.

Dumnezeu nu ne va primi in cerul sau daca ne-am rugat o data bine, ci daca traim in fiecare zi cu El. Noi nu trebuie sa facem ceva pe pamant si apoi sa fim primiti in cer. Noi trebuie sa incepem sa traim cu Iisus, cu Tatal, cu Duhul Sfant, si aceasta este viata vesnica. Si asa vom trai vesnic.

 

Astazi oamenii care se numes crestini, nu au mai nimic de aface cu Dumnezeu, ci fac tot felul de chestii morale crezand ca cu asta castiga favoarea Cerului. Este o eroare si o erezie sa credem asta.

 

Noi vom fi primiti in cer doar daca traim cu Iisus in fiecare zi, crestinismul nu este o serie de reguli, ci o persoana: Iisus Hristos!

4 gânduri despre „Promisiuni false in crestinism

 1. Ce bine ar dacă ar exista reţete. De fapt de mii de ani se încearcă găsirea reţetelor pentru cumpărarea indulgenţelor. Nu este, desigur, atât de uşor. Unii încearcă atingerea moaştelor. Alţii merg în genunchi pentru a ispăşi cu acest drum greu păcatele. Adevărul este că toate aceste gesturi de ritual nu fac decât să obţină pace interioară. Lupta vieţii nu este să îmbunezi pe Dumnezeu ci să-ţi capeţi propria linişte. Cel ce este cu inima împăcată este şi pur. Acela care simte că are ceva de ispăşit, simte că a greşit, simte că este nevoie să căiască, acela este încă sub aripa păcatului. De aceea iertarea trebuie să vină mai întâi din inima ta. Inima, sufletul păstrează credinţa, binele şi răul. Ştiind ceea ce vrea Dumnezeu să faci, ştiind care este calea, tu singur vei judeca dacă ai mers pe calea cea bună sau nu. Adevăratul iad este regretul, nu o cazna fizică asupra ceva care nu are simturi. Adevăratul rai este pacea, sufletul curat, şi nu orice ne-am putea închipui acum un lucru de bine, pentru că nu este de folos unui suflet lipsit de trupul care să beneficieze de ele.

 2. Si regretul este iad, dar iadul adevarat exista si unii il vor gusta, din pacata, daca nu se impaca prin Hristos cu Dumnezeu in viata aceasta. Da si pacea este un rai dar raiul adevarat si mult mai mare decat pacea interioara, multi il vor vedea.

 3. Această soluţie în 3 paşi este cea oferită de creştinismul american. Ne-am infectat şi noi.
  Este o soluţie nebiblică. Pentru că scoate din ecuaţie exact ceea ce face din creştinism religia adevărată, şi anume: HARUL.
  „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă, şi aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” (Efeseni 2:8-9)
  Marea majoritate a oamenilor sunt conştienţi că sunt păcătoşi şi nu au o problemă în a afirma asta.
  Marea majoritate a oamenilor s-au rugat acea rugăciune de a-L primi pe Domnul Isus în inimă, cel puţin o dată.
  Botezul nu este o condiţie pentru mântuire nicăieri în Biblie. Este doar mărturia publică a unei transformări interioare care a avut loc deja.

  DOAR Duhul Sfânt al lui Dumnezeu poate face această lucrare de naştere din nou în inima cuiva. De aceea e har. Pentru că efortul nostru nu contează deloc în acest proces.
  Cred că vom fi foarte surprinşi la sfârşit când vom vedea cine a fost al lui Dumnezeu, cine a trăit cu Dumnezeu cu adevărat şi cine nu.

 4. Intradevar, mantuirea este de sus in jos, nu de jos in sus, „prin har am fost mantuiti si aceasta nu vine de la noi”. Asa ca cine nu este cercetat de Dumnezeu intr-un fel sa se roage sa fie, ca altfel nu poate face nimic artificial care sa il faca crestin. Noi trebuie sa ne nastem din nou, nu doar sa imbunatatim ceva.
  Frumoase cuvinte @Ioa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s