Bisericile blog – Coloseni 4,16

Citeam in blogul lui „simplu gand” despre ideea „bisericilor blog”.

Chestia asta cu blogurile pocaitilor pe net, a protestantilor eu o vad in mod pozitiv, ca pe ceva bun, insa trebuie sa ne mentinem un limbaj contemporan, sa nu fim codati pentru ceilalti. Asta niciodata nu poate inlocui biserica sau viata spirituala. Insa eu cred ca este bine ca in loc sa stam la televizor, sa vorbim despre Dumnezeu cu alti oameni, in loc sa pierdem timpul „vegetand de plictiseala” cum este o vorba intre tineri cum, sa te antrenezi la discutii folositoare biblice. De asemenea asta nu va inlocui evanghelizarea personala, desi este o parte din ea, insa ea contribuie la intelegerea vocabularului, preocuparilor si a mentalitatii generatiei in care traim. Este greu sa mergi sa vorbesti cu cineva despre Dumnezeu dupa saptamani intregi in care ai vorbit doar despre: Har, rascumparare, nastere din nou, „sa slujim Domnului”, te vei simti ca nu mai stii prea bine sa vorbesti cu unul de pe strada despre Dumnezeu. Sunt medii prea diferite. Si asta este din cauza bisericilor zilelor noastre care s-au orientat mult spre ele insele si mai putin spre lume, evanghelizare.

Iar daca noi vom cere calauzire si ne vom ruga sincer pentru lucrarea aceasta care este una similara cu a unui ziarist, vom putea schimba mentalitati, vom putea crea un curent de gandire, si vom putea de deveni un factor de puternica influenta intr’ucat avem in noi un Duh care este mai mare decat cel din lume. Domnul sa ne ajute sa colaboram cu Duhul Sfant si sa nu scriem pur si simplu ca sa scriem, sau cum fac unii (nu neaparat pocaiti) scriu prostii cat pot de mari, sau socante ca sa stranga multi cititori.

Luther asa a facut reforma, el nu a mers din om in om ca sa convinga de un lucru, a scris o foaie „un articol” si l’a postat undeva la vedere… Apoi a doua zi s-a multiplicat pentru toata localitatea sau cei interesati.

Spurgeon a cucerit londra nu prin predicile din Tabernacle, ci prin articolele publicate saptamanal din predicile lui, si cand a devenit asa de cunoscut, cei mai multi doreau sa il vada in carne si oase, asa se umplea biserica lui si tot crestea.

Apostolul Pavel se spune despre el ca „a intors lumea pe dos”, dar el cu piciorul nu fusese decat in cateva localitati, le numeri pe degete, insa „articolele lui” , scrisorile, epistolele, erau scrise de el si cu urmatoarea recomandare :”Dupa ce va fi citita aceasta epistola la voi, faceti asa ca sa fie citita si in Bisericile Laodicenilor; si voi la randul vostru, sa cititi epistola care va va veni din Laodicea” Coloseni 4,16 Deci Pavel era suficient de vizionar sa isi dea seama de eficienta unei astfel de metode, si o intrebuinta in puterea si calauzirea Duhului Sfant.

 Azi noi avem ceva mult mai competent decat ce avea Pavel atunci. Ma rog sa nu folosim asta doar „for fun” sau doar intre noi, ci sa stam deschisi la lucrarea Domnului.

Deci blogurile sunt o unealta foarte buna pentru biserici, si nu trebuie sa fie un inlocuitor. Eu cred ca este un pacat sa nu te duci la biserica pentru ca stai pe blog, sau sa nu mergi la tineret, evanghelizare etc. Puneti blogurile in locul televizorului, in locul pierderii de timp, sau a altor activitati care dezinhiba constiinta, sau raceste sufletul si veti fi niste sfinti, si va fi bine pentru toti.

2 gânduri despre „Bisericile blog – Coloseni 4,16

  1. ma bucur ca ai dezbatut mai mult ideea asta, e corect ce ai spus, putem face misiune prin blogurile noatre, dar nici sa punem prea mult timp in ele, pentru ca nu cred ca asta e metoda cea mai buna. parerea mea 🙂

  2. Da @simplulgand, ai fost inspirat si este o poarta prin care noi credinciosii trebuie sa lucram, lumina noastra trebuie pusa pe un munte. Nu ma gandesc ca la niste prozeliti, ci la un ajutor efectiv pentru oameni care cauta cu adevarat, eu provin dintr’un mediu total nereligios, si stiu ce mult mi-a folosit la un moment dat o calauzire in sens biblic. Domnul sa ne inspire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s