De ce sunt atatia crestini falsi?

 Pentru ca li s-a prezentat o evanghelie incompleta, pentru ca li s-a spus ca au în inima un gol de forma lui Dumnezeu pe care numai Iisus Hristos îl poate umple si daca pur si simplu Îi cer lui Iisus sa vina în inima lor, El îi va face sa se simta completi si împliniti.

Iisus nu a venit pe pamânt sa isi dea viata într-un mod atât de brutal pentru ca noi sa fim fericiti în sens lumesc, traind comod. El a venit ca sa ne îndreptateasca, si ne curateasca de pacatele savârsite împotriva lui Dumnezeu, si ne scape de mânia judecatii eterne si de pedeapsa vesnica a iadului, pentru ca si noi sa nu mai traim pentru noi, ci pentru al marturisi pe El.

A Îl urma numai pentru ca tânjim dupa darurile Lui nu reprezinta o credinta acceptabila din punctul de vedere al lui Dumnezeu, pentru ca ne-am folosi de Dumnezeu pentru propria noastra împlinire egoista.

Trebuie sa il cunoastem pe Dumnezeu potrivit Bibliei si nu dupa spusele populare, iar cand vorbim despre El sa spunem tot adevarul, nu suntem aspri daca facem asa, ci suntem niste martori adevarati.

 „Doctorul care nu poate sa iti spuna ceea ce ai, nu te poate vindeca.”

8 gânduri despre „De ce sunt atatia crestini falsi?

 1. Chiar crezi că un om este capabil de a-L urma pe Dumnezeu în mod altruist?
  De ce mai spune Biblia că „El ne-a iubit întâi”? Tocmai pentru că nu aveam cum să Îl urmăm fără ca El mai întâi să ne împlinească nevoile. Şi nu e ceva ce se întâmplă o dată la naşterea din nou. E un proces continuu, prin care El ne poartă de grijă şi ne face din ce în ce mai dependenţi de El, şi noi Îl urmăm din ce în ce mai dedicaţi.
  Cred că ne folosim de Dumnezeu pentru propria noastră împlinire egoistă. Şi facem asta pentru că aşa am fost creaţi. Şi cred că este singurul lucru egoist pe care Dumnezeu îl aprobă.

 2. Un om nu este capabil sa il urmeze pe Dumnezeu in mod altruist, dar cand Duhul Sfant lucreaza intr-un om tocmai in domeniul acesta lucreaza, al lepadarii de sine. Domnul chiar conditioneaza urmarea Lui de lepadarea de Eu-l nostru. „Daca nu se leapada cineva de sine… nu poate fi ucenicul Meu”

  Dumnezeu implineste nevoile noastre, dar nu intotdeauna „mofturile” noastre. Duhul Sfant ne invata sa gandim ca Iisus, „El macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, s-a desbracat de sine… a luat chip de rob” Filip. 2,5-7.

  Cred ca trebuie sa cerem de la el pentru toate nevoile noastre, depindem de El. Dar a nu te gandi decat la tine si nu la El, lucrarea lui, chemarea Lui, este o greseala si un pacat. Nu spun asta cu spirit de judecata, dar mentalitatea aceasta trebuie corectata dupa Scriptura „Cautati mai intai Imp lui Dumnezeu… si toate acestea vi se vor da..”

  Crestinii falsi cred ca sunt aceia fara roade (in special pocainta si credinta), doar cu numele, care nu sunt interesati de marturia lor, de responsabilitatea lor in Domnul, etc. Nu vreau sa ii condamn, dar trebuie sa incercam sa le deschidem ochii. Oamenii trebuie sa ceara de la Dumnezeu Har si putere, Duhul Sfant. Daca oameniii nu simt ca au nevoie de toate acestea, lumina care este in ei nu este buna. E un semn negativ. Iar cei necredinciosi ii identifica cu adevaratii credinciosi (din nestiinta) si spun: „daca asa sunt pocaitii… eu nu vreau sa fiu ca ei” Si de fapt el se inseala. Aceia nu sunt crestini autentici. Cel mult pot fi crestini care trec printr-o „pasa proasta”, dar pe acestia ii cunosti dupa aceasta: cand sunt mustrati, confruntati, le e rusine, se pocaiesc, vezi David, Petru, etc.

  Nu trebuie vorbit cu asprime, ci cu dragoste si rabdare, dar fermitatea trebuie sa existe, Duhul Sfant poate fi nesocotit in caz contrar.

 3. De acord 🙂 „Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micşorez.”

  În ceea ce priveşte creştinii falşi, fără roade, doar cu numele, căldicei… trebuie să fim noi plini de râvnă pentru Domnul, şi să ne rugăm pentru o cercetare a poporului lui Dumnezeu. Doar prin puterea Duhului Sfânt se pot transforma inimile.

 4. Asa este Ioana, insa trebuie sa avem si taria sa marturisim ca nu iti poti atribui asa de usor un nume asa de important. Noi suntem reprezentantii lui Dumnezeu daca ne numim crestini. Crezi ca este putin lucru? Biblia ne spune sa nu luam in desert numele lui Dumnezeu. Acum daca noi traim bine dar dintr’o politete nebiblica, nu vrem sa deranjam pe fratele sau pe cel pe care nu il cunoastem prea bine din biserica, noi facem un compromis, si degeaba in viata particulara sunt sfant. Nu cred ca trebuie sa mergem la el si sa vorbim, dar intr’o discutie deschisa sau intre noi trebuie sa facem clar acest lucru.

  Este vorba cred de „umanismul” mult dezvoltat in zilele noastre, pe care noi crestinii trebuie sa avem puterea sa il corectam sau pune intr’o lumina rala. Omul este cel mai important, dar nu inaintea lui Dumnezeu, si el este foarte limitat, corupt, etc. Atunci putem ajuta cu adevarat omul, tinand cont de toate aceste realitati.

 5. Da, crestinii sunt si aceia care „lupta pentru adevar”! La un moment dat, Iisus spune:”Eu nu am venit sa aduc pacea, ci sabia!”Oare ce s-ar fi intamplat daca primii crestini nu ar fi luptat impotriva inchinarilor idolatre, si le-ar fi privit doar cu o politete „democratica”?
  Insa, si aceasta lupta trebuie dusa cu masura, si cu multa intelepciune. Pentru a nu cadea in extrema cealalta!

 6. „Soul”, ma surprinzi placut sa vii si pe wordpress cu comentarii. Apreciez raspunsul tau. Eu tocmai asta observ ca idolatrii nu sunt nicidecum pe cale de disparitie, doar ca ei sunt in continua transformare, mai sofisticati, mai adaptati. Dumnezeu sa ne dea ochi sa ii vedem, si urechi sa ascultam glasul Duhului Sau.

 7. Ma numesc Pistricean Florin am 52 de ani si slujit aproape 10 ani in mana anastirea din Nicula judetul Cluj.Am fost monah calugar si acolo m-am rugat Dl si dupa aceea Dl ma scos .Slavit sa fie Dl asa ca am facut botezul in apa si sunt un om nou.Locuim in belgia sunt cu sotia si fetita suntem membri 7n biserica Elimm bruxeles , Ma bucur sa va cunosc si sa tinem legatura.Fiti binecuvintati de Dl amin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s