2 gânduri despre „Crestinii care au trecut la Islam

  1. Am încercat să citesc cât mai mult din acest blog, am mers de la ultima postare spre începuturi. Am obosit. Am să închei aici cu o întrebare simplă dar care necesită un mic preambul. Creştinii de orice fel, evreii de orice fel, islamicii de orice fel, noi toţi credem în acelaşi Dumnezeu. Fiecare dintre noi susţinem că religia noastră este cea adevărată, dar baza este aceiaşi, noi credem toţi în acelaşi Dumnezeu. Religiile noastre s-au născut din acelaşi pântec, cu toţii citim şi respectăm Vechiul Testament. Nu există nici un fel de îndoială că există diferende, că există conflicte, dar la fel de cert, este că toţi provenim din aceiaşi matcă. Aş avea motive să cred că şi celelalte credinţe asiatice au un punct comun cu noi, dar deja mă îndepărtez de subiect. Mă simt de parcă creştinii, evreii, musulmanii sunt nepoţi ai aceluiaşi bunic care se bat pentru a demonstra că sunt nepoţi „mai adevăraţi”. Suntem diferiţi, dar la fel de urmaşi.
    Şi acum întrebarea. Acei predicatori care încearcă să convingă pe alţii nu ar trebui să vorbească mai întâi de toate de ceea ce ne este comun tuturor, adică de Dumnezeu? De ce se cultivă de mii de ani diferenţa dintre cei care credem în Dumnezeu şi nu ceea ce ne apropie. Este normală această ura, este normal să privim pe cel care este diferit ca pe un inamic? Este normal să ucidem oameni pentru a demonstra că religia noastră este cea sfântă, cea dreaptă. Nu ar trebui poate să realizăm că ne rugăm aceluiaşi Dumnezeu, că războaile dintre noi se duc în numele aceluiaşi Dumnezeu? Această întrebare am avut.
    Îmi pare rău că nu există şi aici acea posibilitate de a urmării comentariile. Aş fi vrut să aud răspunsul la această întrebare.

  2. Nu nici eu nu sunt de acord ca trebuie sa ne ucidem pentru o religie sau pozitie. Dar nici sa numim orice dumnezeu Allah, Yehova ca fiind unul singur, nu merge. In aparenta are o infatisare de pace si unitate dar de fapt sunt doua persoane, Unul este Adevaratul Dumnezeu (eu cred ca Yehova, Tatal Domnului Iisus) iar celalat este o imagine a lui Dumnezeu Allah, un conccept omenesc. Nu pot sa cred in Allah din mai multe considerente, ar fi mult de spus aici.. Cred ca trebuie sa ne folosim inima ca sa iubim dar si ratiunea ca sa discernem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s