Crucea si sarpele de arama

In Ioan 3:14 se spune:  “Si dupã cum a înãltat Moise sarpele în pustie, tot asa trebuie sã fie înãltat si Fiul omului, pentru ca oricine crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viata vesnicã.”

Pe vremea lui Moise poporul Israel a vorbit impotriva lui Dumnezeu si impotriva lui Moise, atnci Dumnezeu a trimes niste serpi infocati ca sa ii muste si sa moara. Atunci poporul a venit la Moise si strigau: “Am pacatuit caci am vorbit impotriva Domnului si impotriva ta, roaga-te Domnului ca sa departeze de la noi acesti serpi” Numeri 21,7. Atunci Dumnezeu i-a spus sa faca un sarpe de arama, sa il inalte pe o prajina si oricine se va uita la el, chiar daca a fost muscat de un sarpe nu va muri, ci va trai.

Domnul Iisus spune ca asa cum a inaltat Moise sarpele in pustie, la fel va trebui sa fie ialtat si Fiul Omului pentru ca oricine crede in El sa aibe viata vesnica. Pe crucea Golgotei Iisus a fost inaltat ca priveliste pentru intreaga omenire si pana astazi aceasta priveliste nu inceteaza sa fie in atentia omenirii.

Sarpele de arama in vechime avea efect doar prin vedere. Oamenii nu trebuieau sa faca nimic, decat sa se uite, si ca sa se uite trebuiau sa il creada pe Moise care le spusese ca cine se va uita va trai, si nu va muri chiar daca a fost muscat de sarpe. Oamenii acestia veniste cu pocainta la Moise: “Am pacatuit, roaga-te pentru noi!” Asta trebuie sa fie si atitudinea noastra cand ne uitam la cruce.

Astazi crucea are efect doar prin vedere cu pocainta si credinta, nu este nevoie sa facem alte ritualuri, forme sau practici. Iisus a satisfacut deplin pe Tatal pentru noi, atat in sfintenie, cat si in plata pacatelor. Problema noastra nu sunt faptele bune pe care trebuie sa le facem, ci faptele rele pe care nu trebuie sa le facem si totusi le facem prin firea noastra pacatoasa. Cand te uiti la cruce, biblia spune ca pe cruce, impreuna cu Hristos a fost rastignit si omul nostru cel vechi impreuna cu patimile lui, astfel ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui. (Romani 6:6  Stim bine cã omul nostru cel vechi a fost rãstignit împreunã cu El, pentru ca trupul pãcatului sã fie desbrãcat de puterea lui, în asa fel ca sã nu mai fim robi ai pãcatului”)

Asa se explica multe experiente extraordinare cand oamenii s-au luptat o ani la rand cu o anumita patima si la cruce de odata lanturile au cazut, trupul pacatului, in mod supranatural a fost desbracat de puterea lui. De aceea crucea este mai importata decat faptele bune. Astazi faci o fapta buna, dar maine vei pacatui si tot robit rautatii vei fi. Daca insa te uiti la cruce cu pocainta si credinta, ai sansa ca firea ta pamanteasca sa fie dezbracata de puterea ei prin rastignire, si in felul acesta ti-ai castigat o viata noua.

Iisus a aspus: “a înãltat Moise sarpele în pustie, tot asa trebuie sã fie înãltat si Fiul omului, pentru ca oricine crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viata vesnicã”

Priveste la cruce! Chiar daca esti muscat de “sarpele” pacatului, nu vei muri!

7 gânduri despre „Crucea si sarpele de arama

 1. Mihai Beniuc.

  ŞARPELE CASEI

  M-am adunat ca şarpele colac
  De-asupra vremii care nu-mi surâde
  Şi sâsâi la aceste mutre hâde
  Ce-n jurul meu cu pietre cerc îmi fac.

  Ucideţi-mă dac-aşa vă place
  Ori de vă este frică într-atât –
  Eu vin din veşnicii mai vechi încoace
  Şi m-am luptat mereu doar cu urât.

  Al casei şarpe sânt ! Stră-stră-străbunul
  Şi nu mă-ndemn a zice că-s cu har
  Mai mult ca un ziler sau proletar
  Şi nici să spun că numai eu sânt, unul !

  Înscrieţi-mă printre cei ce-s mulţi
  Şi zilnic s-au gândit de au o pâne
  S-ajungă la copiii lor desculţi
  Şi se-ntrebau mereu : Ce va fi mâne ?

  Atâta sânt, atâta şi rămân,
  Eu şarpele al casei cel bătrân.

  1. Cristi incerc sa iti raspund dupa cum gandesc eu. Dumnezeu a vrut sa ilustreze prin asta infrangerea sarpelui vechi, satana. Atarnat pe lemn, inseamna ca este blestemat. Faptul ca era de arama, arata ca era infocat, rosiatic. Cand Hristos a murit pe cruce, el a fost rastignit sa plateasca pacatele noastre, in felul acesta invingand pe Satana, care ne tinea robi prin pacatele noastre. A facut o lucrare nespus de mare si grea in locul nostru. Nimeni nu ar fi putut’o face in locul Lui, era fara pacat, era Fiu de Dumnezeu.

   Deci sarpele acela putem intelege ca era o prefigurare a infrangeri lui Satan cel infocat prin Hristos. Este biblic sa credem asa.

 2. crsty dc mi-o sczut punctele din odata am avut 248 si acuma am 156 😦 eram pe locul 3 acuma is pe 5 sau 6 😦 dcc??????? !!!!!!!!!!!!!!!?!!!???!?!?!??!?!?!??!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s