Hristos s-a inaltat!

2302d830-dd0f-43be-818d-9b68e1821232altareOdata fratele Liviu Olah era in Bucuresti in interes de lucrare si s-a nimerit chiar de sarbatoarea inaltarii Domnului Iisus. Fratele Talos, pastor in bisrica „Sfanta Treime” pe vremea aceea a invitat din scurt pe fratele Olah sa predica la biserica. Si atunci fratele Olah a subliniat trei ganduri legate de inaltarea Domnului Iisus:

1. Domnul Iisus s-a inaltat pentru ca El nu era din lumea aceasta. Iisus a venit in lumea noastra, datorita milei si indurarii Lui, nu era obligat sa faca asta, nu gasea nimic in noi care sa il determine sa faca acest lucru. Dar a facut’o datorita dragostei Lui nemarginite. Noi l-am umilit, l-am badjocorit si l-am ucis, insa El era pedepsit pentru pacatele noastre. Cand totul s-a sfarsit s-a intors acolo de unde a venit. El nu este dintre noi, noi suntem rai si pacatosi, a venit s-a facut pentru o clipa ca si noi, pentru ca noi sa putem fi o vesnicie ca El, in familia lui Dumnezeu in Raiul lui Dumnezeu.

2. Domnul Iisus s-a inaltat pentru ca s-a dus sa ne pregateasca un loc. Cetatenia noastra este in ceruri, nu aici pe pamant. Sa ne aducem aminte ca suntem doar trecatori. Iisus s-a dus sa ne pregateasca un loc, ca acolo unde este El, sa fim si noi. Sa ne pregatim sa ne intalnim cu Dumnezeu! Acolo va fi locul nostru de odihna, acum suntem inca departe de casa, calatori, si aici nu avem unde sa ne odihnim capul.

3. Domnul Iisus s-a inaltat pentru ca a sfarsit calea spre cer. Domnul Iisus a facut tot ce trebuia sa fie facut pentru ca noi sa putem ajunge in Cer: a implinit in mod perfect legea lui Dumnezeu in locul nostru, pentru ca nici unul din noi nu am implinit’o, in felul acesta a satisfacut standardul lui Dumnezeu. A murit pentru pacatele noastre, ca sa abata mania de la noi. Pe cruce a rastignit si omul nostru cel vechi pentru ca trupul pacatului sa fie desbracat de puterea lui, astfel incat sa nu mai fim robi ai pacatului. Si in final a inviat din morti, pentru ca prin aceeasi putere sa fim si noi inviati la o viata noua.

Hristos s-a inaltat!
Fie ca si noi sa ne inaltam odata spre cer ca si fii de Dumnezeu.

3 gânduri despre „Hristos s-a inaltat!

  1. Frumos mesaj. Imi place.

    Dumnezeu sa ne ajute sa ne inaltam privirile spre cer in fiecare zi… sa nu uitam ce spune psalmistul David in Psalmul 34:5 „Cand iti intorci privirile spre cer te luminezi de bucurie si nu ti se umple fata de rusine”

    Avem bucuria ca El este acolo si ne pregateste si noua un loc… 🙂

    CE DUMNEZEU MARE AVEM!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s