Imagine falsa despre Dumnezeu si Satan

Oamenii astazi il neglijeaza pentru ca le-a fost zugravita o imagine gresita, falsa despre Dumnezeu.

Preotii, pastorii, s-au angajat in dispute de politica religioasa si societatea i-a privit ridicoli, luptand pentru enoriasi. Altii s-au departat de Dumnezeu umbland dupa interese materiale, dorinta de afirmare, competitie religioasa si nu au transmis oamenilor o imagine reala despre Dumnezeu.

Cateva lucruri in care oamenii il vad pe Dumnezeu gresit.

* Oamenii cred ca Dumnezeu este bun, milos si iertator si Satana este aspru, rau etc. Asta ii conduce pe unii sa il desconsidere intr-un fel pe Dumnezeu si sa il stimeze pe satan pentru ca el este dur si pare ca el castiga tot mai multe suflete in zilele noastre.

Ce spune Biblia?

*Dumnezeu este cel mai bun din univers si cel mai rau din univers. Depinde de partea cui esti. El a iubit lumea pentru ca desi merita condamnata, a sacrificat pe Singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede in El sa aibe viata vesnica, mantuirea. Dar Dumnezeu este cel care aduce si necazul si durerea peste cei ce il nesocotesc sau urasc (Psalmul 7,12), si nu satana face asta. Contributia satanei este ca el te face sa pacatuiesti si astfel te pune sub mania lui Dumnezeu. Desi acum nu o revarsa in mod deplin pentru ca a randuit o vreme de asteptare pentru fiecare suflet, timp in care oamenii pot sa se intoarca la Dumnezeu, sau pot sa il nesocoteasca. El le permite asta, dar zilele acestea se vor sfarsi pentru fiecare din noi si apoi vom sta in fata Lui si vom raspunde daca am primit pe Iisus Hristos ca sa fim mantuiti sau nu. De aceea si crestinii trebuie sa inteleaga urgenta scoaterii la lumina a Evangheliei lui Hristos, altfel sangele oamenilor va fi cerut din mana credinciosilor care nu au vorbit despre aceste adevaruri care le-a fost incredintate sa le spuna altora, tuturor oamenilor.

*Astazi se mediatizeaza foarte mult un lucru complet neadevarat, si anume ca Satana este in iad un fel de tiran care arde pe altii si ii chinuie. Biblia spune ca Satan va fi chinuit acolo impreuna cu ingerii lui si nicidecum ca el va fi un fel de imparat acolo. De geaba satanistii si rocarii sau cei ce proclama iadul, incearca sa se „puna bine cu cel rau”, ca si cum ei acolo ar fi stapani si ar arde pe altii. Iadul a fost pregatit pentru satan si ingerii lui, nu pentru oamnei, dar cei ce nu il urmeaza pe Iisus vor merge si ei acolo. In iad Dumnezeu isi revarsa mania vesnic peste cei ce l-au urat si desconsiderat. El este si cel mai rau si periculos, pentru ca din mana Lui Dumnezeu nimeni nu mai te poate scapa, din mana Satanei de scoate Dumnezeu, dar invers nu se poate. De aceea si Domnul Iisus ne indeamna sa ne temem mai mult de Dumnezeu decat de oameni sau Satan.

*Unii glorifica pe Satana spunand ca el astazi castiga milioane de suflete prin mijloacele lui. Satan nu castiga suflete! El doar le impiedica sa vina la lumina, sau sa se trezeasca din starea de intuneric si pacat. Iisus castiga suflete si ucenicii lui. Oamenii se nasc in pacat si despartiti de Dumnezeu, deci sunt in „mana” lui satan, iar el nu face altceva decat sa incerce sa le impiedice sa se pocaiasca, sa vina la Dumnezeu ca sa fie mantuiti.

Oamenii nu il vad pe Dumnezeu in adevarata lui valoare, de aceea in lume azi este atata razvratire. Ei au tot felul de imagini despre Dumnezeu care sunt false, departe de cine este cu adevarat in Biblie.

Abea in contextul acesta Hristos isi capata adevarata Lui valoare, altfel multi se gandesc: Ce nevoie avem noi de Salvator?

14 gânduri despre „Imagine falsa despre Dumnezeu si Satan

 1. Hugh Ross si-a obtinut doctoratul in astronomie la Universitatea din Toronto, in Canada. La un moment dat in lucrarea sa “Dieu et le cosmos”, el prezinta faptul ca insusi Einstein a admis :”necesitatea unui inceput” si existenta unui intelect superior, unei inteligente superioare.” Insa Ross explica faptul ca pentru Einstein intelectul/inteligenta superioara n-a fost Dumnezeul Bibliei, in sensul de o Persoana Divina, el ca si alti eruditi neavand rabdare sa impinga subiectul mai departe. Totusi si asta in onoarea sa, Einstein a ramas convins pana la moarte de existenta unui Creator si aceasta in ciuda presiunilor enorme exercitate de colegii sai.
  Albert Einstein 1879-1955 „Vreau sa aflu ce principii fundamentale a urmat Dumnezeu in crearea Universului. Altceva nu ma intereseaza.” [100 DE PERSONALITATI –Oameni care au schimbat destinul lumii, Editura De AGOSTINI HELLAS SRL, Editor Petros Kapnistos, Numarul1 (p.3)]

 2. Vad in aversiunea ta, David, si a multor altora, fata de crestinism-Dumnezeu-rugaciune, o mare doza din Nietzsche. De fapt voi nu inventati nimic nou, ci doar impliniti ce spune Eclesiastul:Nimic nou sub soare;ce a fost va mai fi. Inaintea voastra, acest Nietzsche a condamnat vehement crestinismul numindu-l „marele blestem, perversiunea enorma si profunda” (extras din Anticristul). Pentru el idealurile morale crestine au produs o Europa slaba si mica. Oricum vocabularul vostru fata de Dumnezeu, rugaciune, e sub orice grad de civilizatie/eruditie.
  Atentie insa ca N. a sfarsit-o la azilul de nebuni. El a vorbit de supraom si a sfarsit ca un rebut al umanitatii. Mai tarziu l-a crezut Hitler si a sfarsit si el tragic.
  Apoi invatatura lui a creat monstrii–istoria sta martora. Aici il citez pe Carl F. H. Henry:”…istoria dovedeste ca acolo unde vointa de putere si nu crestinismul (vointa de dragoste sfanta ) a modelat idealurile lumii, adorarea puterii a aruncat natiunile in haos si decadenta, amenintand inca si azi sa distruga civilizatia”. [Etica crestina personala, p.71]
  Si ceva despre rugaciune.
  Cineva spunea ca „testul validitatii ideilor este consecinta lor”. Ori plecand de la aceasta, testul vaiditatii ideii de rugaciune este consecinta ei. O consecinta multipla: de-a lungul a peste 2000 de ani nu s-a renuntat la practica aceasta (de ex. numai in Coreea de Sud sunt sute si sute de mii ce se roaga in 2007), o multime de rugaciuni au fost ascultate (R.Wurmbrand, a trecut prin grele conditii si a simtit ce inseamna sa ai rugaciuni ascultate-de altfel in cartea Dovezi ale existentei lui Dumnezeu, el aduce aceasta ca un argument al existentei lui Dumnezeu.)
  „Credinta in ispasirea lui Cristos este actul moral suprem de care omul este capabil.” [Carl F. H. Henry, Etica crestina personala, Ed. Cartea Crestina, Oradea, 2004, (p. 424)]De fapt aceasta spune si inima Bibliei: Ioan 3:16 ”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”
  Problema este, asa cum spunea Dr. Paul K., mandria, pe care noi o hranim, ea nu ne lasa sa fim capabili. Mandria a fost si problema in viata sa. I se aduceau dovezi ale existentei lui Dumnezeu si el continua sa se umfle in pene…pana cand a fost frant la crucea de la Golgota si a inteles, ca atunci cand vorbesti de crestinism, vorbesti de o religie a rascumpararii a dragostei. Personal consider orgoliul uman ceva grotesc si rautacios si ii dau dreptate aceluiasi Carl F. Henry care afirma ca soarta cumplita e rezervata imoralitatii si rautatii. Ca si o completare, din mandrie s-a nascut cultul personalitatii, razvratirea…orgoliul diavolului a fost o forma cumplita de rautate fata de Dumnezeu. Hitler, Stalin au suferit de mandrie si desi istoria e neputincioasa in a-i pedepsi asa cum merita, ei vor intalni apogeul dreptatii divine:iadul. Daca continui sa-mi hranesc mandria sa nu dau vina pe Dumnezeu ca o sfarsesc rau…Sa nu fiu chior atunci cand privesc la problema iadului. Dumnezeu Si-a dat Fiul sa moara pentru pacatele omenirii si daca eu imi bat joc de moartea Sa merit iadul. E ca si cum cineva ar veni la tine cu dragoste sfanta si tu incepi sa te agiti, il lovesti de moarte si apoi vrei sa scapi basma curata, nepedepsit. Nu merge, spune justitia umana. Sunt tata, si pretandu-ma la logica rece, umana, daca cineva imi omoara copilul, batandu-si joc, merita sa fie pedepsit. Si totusi, in fata tuturor ce merg spre iad azi, sta o frunte-nsangerata, un spate biciuit, stau niste maini strapunse…poti trece peste, sau te poti opri spunand ca psalmistul:”Ai mila de mine, vindeca-mi sufletul caci am pacatuti impotriva ta.” La varsta de 15 ani L-am primit in inima pe Domnul si Salvatorul meu Isus Hristos, si au trecut de atunci peste 10 ani binecuvantati.

 3. Apropo „crestinul de la tara” sti ca teoria creationismului a fost interziza in tarile membre UE?
  http://assembly.coe.int/main.asp?Link=/documents/workingdocs/doc07/edoc11375.htm

  Daca iti vine sa crezi. Argumentul lor este ca teoria creationista (adica credinta ca Dmnezeu a creat totul) aduce atingere drepturilor omului. ?!?! Sa citesti articolul sa vezi.

  Oamenii nu au invatat nimic din istorie Creationismul a adus iudaismul/ crestinismul, care au dat tot ce e mai bun in istorie, europa de inceput, SUA (tot de inceput), acum transforma Coreea de Sud, Africa, etc.; Evolutionismul a nascut cei mai rai oameni din istorie: Stalin, Musolini, Hitler, acestiea au imbratisat ideea evolutionista: „Lupta pentru supravietuire” si au dat nastere la razboaie mondiale, zeci de milioane de morti. Asta a adus evolutionismul, si nu este doar o superstitie, ci vorbesc de date istorice.

  Oare ce va aduce in continuare evolutionismul? (pentru ca nu ai ce se imbratisezi daca respingi creationismul)

 4. Am ajuns la articolul acesta, si iata concluzia ce o am pe inima:
  „Vai de cei ce trag dupa ei nelegiuirea cu funiile minciunii si pacatul cu sleaurile unei carute…Vai de cei ce numesc raul bine si binele rau, care spun ca intunericul este lumina si lumina intuneric, care dau amaraciune in loc de dulceata si dulceata in loc de amaraciune!Vai de cei ce socotesc intelepti si se cred priceputi!”(Isaia 5:18,20-21)

 5. In articolul acesta se spune ca creationismul s-a nascut din negarea evolutiei speciilor prin selectie naturala, fiind pentru multa vreme un fenomen exclusiv american.
  Din respect pentru mostenirea spirituala europeana (daca nu din alte motive), stimatii domni europeeni, ar trebui sa stie, ca inainte, a fost Creationismul-Biblia, si apoi a venit evolutionismul. As spune ca evolutionismul s-a nascut ca o reactie adversa la Creationism. Creationismul nu e un fenomen american ci biblic.

  Fiindca se imputa in acest articol europeean creationismului ca n-are suport stiintific, iata celalata fata a monedei, oferindu-va spicuiri din CUM A CAZUT EVOLUTIA LA TESTUL DE STIINTA, de Joe Crews, Editura „Alege Viata”, 2001
  -„potrivit cu dictionarul Webster, generare spontana este „generarea materiei vii din materie nevie…[este luata]din credinta abandonata acum, ca organismele aflate in materie organica putreda au evoluat in mod spontan din ea.” In cuvinte simple, aceasta inseamna ca, in conditii propice de temperatura, timp, loc, etc., materia in descompunere se transforma, pur si simplu, in viata organica. Aceasta idee simplista a dominat gandirea stiintifica pana in anul 1846 cand, Louis Pasteur a spulberat-o complet prin exerimentele sale. El a expus intreg conceptul ca fiind o nebunie totala. In conditii de laborator controlate, in semi-vacum, nici o forma de viata organica nu a aparut vreodata din materie fara viata si in descompunere. Astazi, nici un om de stiinta respectabil nu incearca s-o apere pe baza de demonstratie. De aceea Webster spune ca este „abandonata acum”.” Iata un paradox de care doar evolutionistii sunt in stare:”Cineva trebuie doar sa contemple dimensiunile acestui fenomen pentru a recunoaste ca generarea spontana a unui organism viu este imposibila. Totusi iata-ne aici ca rezultat al generarii spontane, cred eu”-Scientific American, august, 1954.
  Apropo, Louis Pasteur este autorul legii biogenezei care spune ca viata poate proveni din viata.
  Iata ce scrie cu multa vreme psalmistul:”Caci la Tine este izvorul vietii; prin lumina Ta vedem lumina.” (Psalmul 36:9)

 6. Stii ce cred eu? Oamenii vor sa traiasca cum vor ei, iar aceasta teorie le permite acest lucru, si vor sa scape chipurile de dreptatea si adevarul pe care il declara Dumnezeu. Numai ca acesta este o nesabuinta pentru ca si constiintele oamenilor tot despre asta marturisesc. Iar influenta crestinilor autentici ii stingheresc, tot asa cum lumina il incomodeaza pe hot.

 7. Din pacate, ai dreptate; curentii furtunii relativismului fac ravagii:oameni derutati, inselati . Referitor la a sthingherii, m-am gandit la Stefan cel ucis cu pietre. Cand oamenii nu mai au argumente, ameninta, lovesc in tine folosind cuvinte taioase/de joasa speta si sunt gata chiar sa ucida. Iata un exemplu cu mai multe invataminte:Un lider comunist, a fost incarcerat de catre confratii sai comunisti. Acestia l-au supus la tortura psihica. In celula sa, singura companie era un difuzor, la care se auzeau cuvinte de felul: Stimate tovaras, victima a nedreptattii; ba nu, tradatorule…pana intr-o zi cand acest lider comunist a vut parte de iluminare: Acum inteleg eu de ce noi comunistii ii distrugem pe crestini, nu putem birui daca nu-i distrugem. Daca in electricitate sunt doi poli, daca o moneda are doua fete, inseamna ca daca exista o adancime a rautatii la care sunt martor trebuie sa existe si o inaltime a dragostei, si ea are un nume:Dumnezeu. La urmatorul interviu cu confratii sai le-a spus: Puteti sa inchideti difuzorul, l-am gasit pe Dumnezeu.

 8. CINE FACE ASEMENEA LUCRURI NU VA RAMINE NEPEDPSIT. DUMNEZEU SPUNE; CACI ORCINE VA LUA IN DESERT NUMELE MEU, NU-L VOI LASA NEPEDEPSIT. DEACEEA FRATE SI SORA DRAGA NU LUATI IS BATJOCORA NUMELE LUI CACI IN ZIUA DE APOI TOTI VETI PLINGE SI VEWTI SCRISNI DIN DINTI, DUPA CARE VA VETI ADUCE AMINTE CA ATI CITIT UN MAIL CARE VA SPUS SA NU FACE-TI CEEA CE ATI FACUT. VA IUBESC MULT IN DOMNUL SI VA DORESCV NUMAI BINE SI LUCRURI CARE SUNT DE FOLOS FA FIE ALESE DE VOI. DACA DORITI SA STAM DE VORBA, SUNT MEREU LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA. VA ASTEPT, DAR SA STITI NU COTEAZA VIRSTA CU CARE VOI STA DE VORBA PRIN MAIL. CIAO.

  GIGI1989@MAIL.RU

 9. „nebunul zice in inima lui, nu exista Dumnezeu”….din pacate lumea in care traim e tot mai plina de nebuni. Si inca un lucru…din pacate bisericile crestine din zilele noastre isi pierd marturia… Dumnezeu sa va binecuvanteze….

 10. Johny, sa te rogi cu credinta pentru trezire, Dumnezeu poate sa schimbe lucrurile, a facut’o si o mai poate face, depinde de noi cat de bine stim sa ne mobilizam in rugaciune cu pocainta si credinta, si apoi sa facem cu toata inima ce ne spune El. sa avem curajul sa fim diferiti, Duhul Sfant este suficient pentru lucrarea aceasta.
  Domnul sa iti ajute si tie.

  Gigi: multumesc de comentariu.

 11. In mare parte ai descris foarte corect multe lucruri gresit intelese,insa tin totusi sa mentionez un lucru.
  Citez
  „Dar Dumnezeu este cel care aduce si necazul si durerea peste cei ce il nesocotesc sau urasc (Psalmul 7,12), si nu satana face asta”
  Am incheiat citatul

  Daca ai citit IOV (cea mai mare suferinta din biblie) observi ca toate chinurile lui au venit de la Satan,caci Dumnezeu se lauda cu Iov spunand „nu este nimeni ca el pe pamant.Este un om fara prihana si curat la suflet” si cu toate astea ii permite lui Satan sa se atinga de tot ce are Iov,inclusiv de sanatatea lui.Deci nu Dumnezeu a lasat necazul peste Iov pentru ca acesta L-ar fi nesocotit sau L-ar fi urat.
  Ce vreau sa subliniez:sa nu cumva sa minimalizam siretenia si puterea lui Satan caci intradevar,desi nu poate face nimic peste puterea lui Dumnezeu i sa dat insa aceasta putere de a-l pierde pe om.

 12. In rest m-ai uns pe inima si te-as ruga sa imi dai voie sa preiau din continutul textului pentru a da o invatatura asa frumoasa si pentru vizitatorii blog-ului meu.
  E OK?

 13. Vali:
  sunt incantat de vizita ! 🙂

  Imi plac comentariile tale. Asa este, Satan nu trebuie subestimat, de fapt el isi doreste sa facem asta, spre avantajul lui.

  Sigur ca poti folosi materialul! Ma bucura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s