Pacatul imporiva Duhului Sfant – Iosif Ton

Vezi Boxa cu fisiere in stanga. Da click pe documentul cu acest nume.

Iata aici concluzia pe scurt:

În concluzie generală, Duhul Sfânt vine în noi ca să ne transforme, să producă în noi chipul lui Cristos. Păcatul împotriva Duhului Sfânt este refuzul nostru de a ne lăsa transformați. A vorbi rău despre Duhulul Sfânt înseamnă a spune că noi n-avem nevoie de transformare, deoarece suntem bine așa cum suntem, sau să spunem că pe noi nu ne mai poate schimba nimeni, să-I negăm puterea Lui transformatoare. Păcatul împotriva Duhului Sfânt este refuzul nostru, conștient sau inconștient, de a coopera cu Duhul Sfânt la transformarea noastră.Opusul acestui păcat, a acestui refuz, este părtășia cu Duhul Sfânt, cooperarea noastră cu El pentru a realiza în noi trăsăturile de caracter care alcăturiesc chipul lui Cristos.

Un gând despre „Pacatul imporiva Duhului Sfant – Iosif Ton

  1. Situaţia “blasfemiei sau păcatului împotriva Duhului Sfânt” este menţionată în Noul Testament în Marcu 3:22-30 şi în Matei 12:22-32. Termenul “blasfemie” poate fi definit în esenţă ca “ireverenţa defăimătoare”. Am putea asocia acest termen cu păcate precum blestemarea lui Dumnezeu sau prezentarea lui Dumnezeu ori acţionarea voit degradantă împotriva lui Dumnezeu. La fel şi în cazul asocierii unor lucruri rele cu Dumnezeu, ori negarea unor lucruri bune pe care ar trebui să le atribuim Lui. Cazul nostru de blasfemie, totuşi, este unul specific, şi este numit în Matei 12:31 ca “hula împotriva Duhului Sfânt”. În Matei 12:31-32, fariseii, deşi le fuseseră prezentate mărturii indiscutabile ale faptului că Iisus făcuse minuni prin puterea Duhului Sfânt, totuşi ei au considerat că dimpotrivă Iisus ar fi fost stăpânit de un demon, Beelzebul (Matei 12:24). Şi notaţi că în Marcu 3:30 Iisus a fost foarte precis în a arăta prin ce anume au comis ei “hulă împotriva Duhului Sfânt.”

    Acest gen de blasfemie este săvârşită de persoane care Îl acuză pe Iisus Hristos că ar fi sau ar fi fost posedat de demoni în loc de a fi acţionat în plinătatea Duhului Sfânt. Există de asemenea şi alte modalităţi prin care se poate ajunge la blasfemie împotriva Duhului Sfânt, însă acest tip de blasfemie este cel care nu va fi iertat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s