Credinta mantuitoare si credinta demonica

In Iacov 2,19 scrie: „Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred si se infioara” Exista deci si o credinta demonica, adica pe care si dracii o au, dar care nu duce la mantuire. Oamenii au dreptate cand spun pretutindeni: „Si eu cred in Dumnezeu si in Iisus Hristos!” Intrebarea se pune daca acea credinta duce la mantuire sau este o credinta pe care si demonii o au..Care este diferenta?

Demonii cred in Dumnezeu, cand Iisus era pe pamant, ei de departe il recunosteau si i se adresau, dar ei nu il urmau, auzeau ce spune, dar ei nu faceau ce spune el. De asemenea vedem ca Satana cunoaste foarte bine si scriptura, probabil mai bine decat noi, dar el nu o implineste, el o cunoaste cu alt scop, sa insele pe oamnei sa rastalmaceasca scriptura.

Care este deci credinta mantuitoare?

Credinta care duce la pocainta si ascultare de Domnul Iisus, credinta care il pune pe Dumnezeu pe primul loc in viata, nu doar pentru cultura spirituala (atentie multi confunda asta cu credinta adevarata). Credinta mantuitoare este aceea care se bazeaza doar pe cuvantul lui Dumnezeu si nu pe altceva aditional, carti omenesti, traditii, alte scrieri spirituale, etc. Acesea din urma pot dilua cuvantul (ceea ce se intampla adesea) sau il pot contrazice, bloca. Baza biblica pentru asta: Apocalipsa 22,18-19 / Proverbe 30,6

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s