Caracterul crestinsmului

Crestinismul nu trebuie sa aibe un caracter de interzicere: sa nu furi, sa nu minti, sau ucizi, sa nu preacurvesti, etc. Acestea sunt poruncile lui Dumnezeu, Dumnezeu le porunceste tuturor oamenilor, insa Dumnezeu nu forteaza pe nimeni sa le tina. Ceea ce face Dumnezeu in Scripturi este sa avertizeze omul de consecintele neascultarii.

Dumnezeu este mult mai preocupat de responsabilizarea omului. Adica el sa inteleaga bine voia lui Dumnezeu si sa o aleaga de buna voie sa o faca. De fapt ascultarea care nu este din toata inima nu este primita. Dumnezeu prezinta judecatile in caz contrar, dar doar atat, de acolo il lasa liber pe om, iar noi nu trebuie sa ii rapim libertatea prin atitudinea noastra, altfel trecem peste ce a lasat Dumnezeu.

Daca interzicem oamenilor lucrurile rele (pe drept cuvant), este ca si cum ne facem stapani pe vietile lor, si nu suntem, nici Dumnezeu nu s-a facut, vezi Adam in Eden, desi este in realitate. Dumnezeu a creat pe om dar il vrea in partasie cu El in mod liber.

 Cand ne concentram pe clarificare, intelegere, iluminare in ambele sensuri, ascultare si neascultare, omul este liber si va face binele daca il ajuta Dumnezeu.

Insa daca avem un caracter de interzicere, facem o eroare, ne punem in postura stapanilor, incalcam libertatea pe care Dumnezeu le-a dat’o, si asta nu e corect, firea din ei riposteaza, si macar ca legea este buna, ei o vor incalca si aprinsi de noi.

Sa responsabilizam pe oamnei si sa nu ii limitam. Este o diferenta mare de abordare. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s