Închinarea – importanța și calitatea ei


Cea mai mare datorie pe care o are un om față de Dumnezeu, Creatorul său, pentru acum și pentru eternitate este să i se închine în condițiile stabilite de El.

the-evolution-of-worshipExistă în întreaga lume multă închinare, în diferite locuri, în diferite moduri, cu diferite scopuri. Cât însă din toată închinarea din lume este acceptată de Dumnezeu? Există foarte multă închinare falsă, necorespunzătoare, neacceptată și nedorită de Dumnezeu. Există oameni care au impresia că se închină și chiar spun că o fac, când de fapt ei nu știu ce fac, de ce fac, și nici pentru cine o fac.

Femeia samariteancă din Ioan 4 l-a întrebat pe Domnul Isus despre locul adevărat de închinare. Ea cunoștea două locuri de închinare: Ierusalim și muntele Garizim. Domnul îi răspunde la această întrebare fără să trateze locul, însă Domnul dă o explicație despre cum este Dumnezesul, și apoi despre modul cum trebuie să te închini. images (2)

De aici înțelegem că adevărata închinare este întemeiată pe cunoașterea lui Dumnezeu. Dacă există multă închinare falsă, aceasta se datorează lipsei de cunoaștere a lui Dumnezeu. Mai mult decât orice act exterior, sau ritual de închinare, Dumnezeu dorește să fie iubit. Aceasta asigură acceptarea închinării noastre. Adevărata închinare are în centru pe Adevăratul Dumnezeu. El este o persoană și noi Îl putem cunoaște personal. Închinarea este un respect profund și admirație totală față de ce este Dumnezeu, de ce a făcut, și de ce va mai face Ființa supremă din univers. Aceasta conține ideea de a te pleca înaintea Lui, în sensul de supunere totală, de predare în slujba lui și ascultare deplină de El. Vrei să îi dai ce este mai bun și mai frumos dar mai întâi pe tine însuți, și faci lucrul acesta cu dragoste și bucurie. Glorificarea lui Dumnezeu începe cu mântuirea, când îl primim pe Domnul Isus, declarându-L Domn și Mântuitor, așa cum dorește Tatăl.

CONTINUALWORSHIPCând Dumnezeu spune că trebuie să ne închinăm în duh și adevăr, acolo este vorba de duhul uman. (adesea e interpretat invers). Dumnezeu în închinare se referă la persoana noastră lăuntrică. Închinarea trebuie să vină dinăuntru spre exterior. Închinarea adevărată are loc în primul rând în interior, în duhul omului. Ca să ne putem închina lui Dumnezeu în duh, Duhul Sfânt trebuie să fie în duhul nostru, pentru a produce adevărata închinare. ”În adevăr” – înseamnă în Isus, El este Adevărul, și în Cuvântul Său. Închinarea noastră nu se poate ridica mai presus de crezul nostru despre Dumnezeu.

*Un material prelucrat și adaptat după ”Zidirea bisericii” – David Nicola.

sursă foto 1

sursă foto 2

sursă foto 3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s