Aspectul temperamental

Charles_Le_Brun-Grande_Commande-Les_Quatre_temperamentsDragi cititori, incep aici o serie de articole despre temperamente. Este o carte pe care am urmărit-o de mult timp dar abia acum am intrat in posesia ei parțial: ”Învingând temperamentul prin Duhul Sfânt” de Tim LaHaye. Consider că multe disfuncționalități sociale sunt din cauza temperamentului neînțeles, atât personal, cât și de alții. Multe acuzații, condamnări, discriminări vin din ignoranța față de acest domeniu principal al vieții, oamenii mergând mult mai lesne pe baza perjudecăților copilărești. Consider că dacă ar fi înțelese și analizate, chiar si în mod mediu, multe lucruri ar funcționa cu mult mai bine în relații, în familii, școli, servicii și nu în ultimul rând în biserici. Nu cred că poți face o educație bună copiilor fără a ține cont de acest aspect al vieții, educația elevilor, angajaților, enoriașilor. Este parte importantă a sufletelor oamenilor în care mulți au parte de iluminare înțelegându-le.

În cartea Proverbe există un text unde pare să indice exact spre aceste aspecte în părțile lor slabe:

”Este un neam de oameni care blastămă pe tatăl său, şi nu binecuvintează pe mamă-sa.  Este un neam de oameni care se crede curat, şi totuş, nu este spălat de întinăciunea lui. Este un neam de oameni ai căror ochi sînt trufaşi, şi cari îşi ţin pleoapele sus. Este un neam de oameni, ai căror dinţi sînt nişte săbii, şi ale căror măsele sînt nişte cuţite, ca să mănînce pe cel nenorocit de pe pămînt, şi pe cei lipsiţi dintre oameni.” Pv. 30,11-14 Cunoscătorii pot identifica ușor cele patru categorii de oameni din punct de vedere temperamental.

Chiar cele patru eveanghelii: Matei, Marcu, Luca și Ioan, dacă le urmărim cu atenție se adresează pe limba acestor patru categorii de oameni. Vă invit să parcurgeți aceste materiale!

va urma

sursă foto

Un gând despre „Aspectul temperamental

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s