Relatiile intre tineri

youthIn articolul acesta am vorbit ca rostul relatiilor de prietenie pentru crestini trebuie sa aibe in vedere casatoria. In afara acestui motiv nu pot fi alte motive decat cele de natura fizica, sau legate de stima de sine. Nu vreau sa fiu restrictiv, incerc sa fiu cat se poate de explicit.

Totusi ce ar trebui sa faca tanarul crestin in mijlocul acestor impulsuri stimulate cu intensitate greu de suportat uneori, de mass-media, de oamenii pe strada si uneori anturajele noastre lumesti, aici includ si un numar de crestini lumesti sau carnali, care nu plac lui Dumnezeu?

Tinerii care nu sunt in preajma casatoriei trebuie sa isi satisfaca nevoia de „feminin” (sau invers, fetele de „masculin”), numesc asa nevoia fiecaruia de a vorbi, de a simti si conlucra cu o persoana de sex opus; in grupuri de tineri mixte. Vor descoperi ca daca se deschid in astfel de grupuri, vorbesc, pun intrebarile care ii preocupa, se implica si mai lasa de la ei, aceasta nevoie din viata lor va fi satisfacuta cu succes, bucurandu-se si distrandu-se in mod deplin. Discutarea unor subiecte de actualitate in astfel de medii fiind sigura, pentru ca sunt mai multi care gandesc langa tine. Cand cineva depaseste o limita oarecare, voluntar, involuntar cineva regleaza situatia si totul va fi ok. Mediul acesta este unul potrivit pentru pentru tinerii crestini.

Insa cei care nu isi depasesc confortul de a veni, nu fac efortul de a se integra, de a se transforma pe sine, este normal sa intre in astfel de crize si nevoi relationale cu persoane de sex opus. Raspunsul ar fi, nu sa gaseasca o fata sau un baiat, ci un grup in care sa se bucure, sa se distreze, cu care sa se identifice si sa faca lucruri de calitate si pentru gloria lui Dumnezeu.

Facand acest lucru, la timpul potrivit, se vor uni destinele multora dintre ei si nu spunem ca va fi punct ochit, punct lovit tot timpul, dar este important sa nu fortezi lucrurile ci toate sa vina la timpul lor si in mod natural, potrivit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s