Nu va ingrijorati exista iad!

In Biblie exista 28 termeni pentru iad: gheena, foc, rug aprins, focul vesnic, cuptorul, flacarile vesnice, pucioasa, iazul de foc, viermele nu moare, ocara si rusine vesnica, plansul si crasnirea dintilor, intuneric, pierzare, afara, blestemul, moartea a doua, focul care nu se stinge, etc.

Domnul vorbeste de iad mai mult decat toti proorocii laolalta.

Liste cu cei ce merg in iad:

Cei nedrepti (1Cor. 6,9-10)

Fricosii, mincinosii.. (Apocalipsa 21,8)

Cei ce zic “Doamne Doamne si totusi nu fac voia lui Dumnezeu” (Mat 7,21)

Cei care vor “calea larga” (Matei 7, 13)

Cei fara haina de nunta (sfintenie) (Mat 22,13)

Cei ce si-au ingropat talantul (lenesi) (Matei 24, 28-30)

Cei ce nu au vut ca El sa domnesca peste ei (aroganti, oportunisti) (Luca 19,27)

Indiferentii (“Am fost bolnav si nu ati veni pe la mine”) (Matei 24,41-43)

** Ascultati mesajul mp3 in boxa laterala.

40 de gânduri despre „Nu va ingrijorati exista iad!

 1. Salut Florine…

  Interesant acest post. Insa am si eu ceva de zis. Nu pot si nici nu VREAU sa cred ca
  sentimentul de frica, lenevia si indiferenta asigura omului nilet la clasa I-a catre IAD !!!
  Cum sa fie posibil asa ceva ? Nu vreau sa ma leg si de alte aliniate din lista ta, insa cele 3 enumerate de mine mi-au atras atentia in mod special… Hai sa analizam cateva momente. Exista vreunul dintre noi sau din cei care citesc, sau ca sa fiu mai rational, vreun OM pe lumea asta care sa nu adopte una din cele 3 sa le zicem „caractere” ???
  NU CRED 🙂 Asta ar insemna fara doar si poate ca TOTI oamenii merg in iad ?!?!?!
  De cate ori in viata noastra nu avem chef de nimic ? De cate ori nu ne este frica ? De cate ori nu ne este lene ? Inadmisibil ! Iarta-ma daca sunt obraznic dar mi se pare I-N-A-D-M-I-S-I-B-I-L !!!

  Partea proasta este ca UNII, spun: eu nu-s deloc asa , eu nu fac asa, pe mine nu ma caracterizeaza nimic din cele de mai sus ! Insa daca si-ar pune in sinea lui aceasta intrebare ar mai putea fii la fel de sincer ? He He 🙂

  Ca sa inchei si sa nu ocup blogul tau cu postul meu, vreau sa spun ca intr-adevar nu este normal sa adoptam aceste caracteristici daca le pot spune asa in proportie de 100%. Adica nu e normal ca daca astazi nu am chef de nimic, sa nu am nici maine si nici poimaine. Si nici sa lasam pe maine ce PUTEM cu adevarat sa facem azi.
  Dar nici din momentul in care am citit lista ta, sa stau cu TEROARE in suflet ca ajung in iad daca vreodata mi-a fost frica de cineva sau ceva, daca sunt indiferent in fata faptului ca vad aproape zi de zi caini vagabonzi de care imi este o mila de mor, mai ales de puiutii lor care auo privire atat de duioasa. Vezi tu… indiferenta o avem cu totii in noi indiferent daca o constientizam sau nu. A nu fii indiferent ar insemna sa traim pentru altii. Si sa nu avem o viata a noastra !
  As vrea daca as putea sa ajut atat de multi oameni si copii orfani, as vrea sa ajut ursuletii de la Polul Nord care mor din cauza incalzirii globale, as vrea sa ofer un adapost si hrana tuturor animalelor la ananghie si care nu au stapan, si cate si mai cate.

  Imagineaza-ti un simplu proiect in care deschizi o fundatie de binefacere? Ai idee de cate fonduri si sponsorizari ai avea nevoie in activitatile tale ? OHOOOOOOOOOO!!
  Si de unde bani ? Cand vine vorba de asta, prioritatile sunt masini de lux, case vile sau chiar palate, etc etc etc… Intelegi tu…

 2. p.s. Am facut o greseala gramaticala: In randul 4 am vrut sa scriu „bilet la clasa I-a” si nu „nilet”… Scuze si pentru celelalte in caz ca exista. Sunt la finalul programului la serviciu si m-am grabit sa scriu. Multumesc !

 3. P.S. 2: Inca un lucru si gata pe ziua de azi.

  -O alta parere de-a mea este ca Biblia in sine, la momentul cand a fost scrisa, se referea la vremurile de atunci. Este aproape imposibil sa ne mai raportam la acele vremuri. Daca s-ar scrie o Biblie in zilele noastre, crede-ma pe cuvant cand iti spun ca ar fi de vreo 3 ori mai lunga, cu mai multe porunci si mult mult mult mai complexa. Majoritatea termenilor in sine din Biblie sunt deja depasiti din punct de vedere gramatical. Sunt multe cuvinte pe care ne este greu sa le intelegem, ca si expresii de altfel. Cu alte cuvinte nu prea mai vad rostul sa incercam sa descifram incontinuu ce spune ea atata timp cat ce s-a scris atunci este imposibil de aplicat astazi !!! Punct.

 4. Andrei, sunt in spital, tatal meu si-a scos fierea, am citit comentariile tale si mi-au placut de aceea incerc acum sa dau raspuns. Si tu si fantasy ati tras concluzii corecte. Daca am masura cu standardul lui Dumnezeu nimeni nu ar intra in Rai, insa Dumnezeu spera sa descurajam si sa ne predam total lui Hristos. De aceea mesajul lui Hristos incepe cu pocainta.

  Isus spune ca EL e singura solutie pt noi si apoi spune ca nu vom mai veni la judecata. Asta confirma ca versetele biblice trebuiesc luate in seama si concluziile voastie sunt corecte.

  Deci planul lui Dumnezeu este sa nu ajungem la judecata, ca daca ajungem picam pe capete, absolut toti. De aceea Hristos a fost judecat pt pacatosi, ca noi sa putem fi scutiti de asta prin credinta in El.

  Mai este o varianta, cum fac bisericile traditionale, sa diluezi Scriptura, sa spui ca Dumnezeu nu cere asa de mult, ca poti face fapte bune ca sa compensezi pe cele rele, etc. Daca asa ar fi, atunci degeaba a venit Hristos.

  Hristos a spus: „nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” Deci si El confirma ca fara El toti ar merge in Iad.

 5. Din pacate acest… „articol” ma intristeaza. Nu pentru faptul ca m-as teme ca ajung in iad.
  Ma intristeaza pentru faptul ca…..inca mai suntem condusi de frica.Biserica vede in frica singura unealta cu care ne poate conduce. E atat de banal sa ni-l imaginam pe Dumnezeu ca fiind un batranel cu barba alba care sta in ceruri si toata ziua contabilizeaza faptele noastre si apoi da pedepse si recompense. Oooo nuu!! Asa ceva vede doar mintea noastra limitata care a fost si este ajutata sa fie limitata in acest fel. Dumnezeu este dragoste neconditionata. Chiar acest cuvant este cheia „neconditionata”. Dupa acest cuvant nu mai urmeaza „doar daca nu” sau.. „in caz ca”. Nu, neconditionarea nu mai cere nimic. „Dumnezeu este dragoste.” Orice alta idee este contrara acestor afirmatii si Dumnezeu nu se contrazice niciodata cu el insusi. Daca ar avea ceva sa ne spuna acum, cu siguranta cuvintele lui ar fi „M-ati inteles foarte gresit.”
  Aceasta teama ne-a otravit sufletele si din ea au derivat si altele. Rautate,din frica sa nu cumva sa fie altcineva mai bun ca noi,lasitate, de frica sa nu cumva sa pierdem o confruntare corecta,lacomie, de frica sa nu cumva sa nu mai avem maine ce avem azi. La baza tuturor rautatilor din lume sta frica si ea inca ne este indusa in subconstient. Odata ajunsa acolo face lucruri de care nu mai putem fi responsabili.
  Gresesc cand spun ca biserica asta face? Gresesc cand spun ca sta destul de prezenta la baza rautatilor din lumea asta? Atunci sa exploram istoria si sa privim prezentul. Ne place cum arata acesta lume? Capii bisericii sunt parintii nostri spirituali, cei care ne educa si care in fel sunt responsabili pentru ceea ce este lumea. Daca raspunsul este acela ca…nu ne place cum arata lumea dupa toate povetele si invataturile care ne-au fost date,atunci….ceva nu este in regula. Multe nu sunt in regula atat timp cat trebuie sa fiu obligatoriu de acord cu fiecare religie in parte si cu fiecare aparteneta a aceleasi religii. Daca voi veni la biserica ta, voi fi informat despre un set de lucruri de care trebuie sa-mi fie frica. Daca voi merge la oricare alta, si apoi la alta, la alta, la alta, vor fi alte reguli si noi frici pe care trebuie sa mi le insusesc. Daca as face astfel de cautari, mi-as irosi viata intr-un mod nefolositor. M-as trezi cu bratele umplute de reguli care au pedespse si recompense si un singur cuvant ar rasuna…frica, frica..frica…frica!!!!
  Nu,nu vreau sa-mi fie frica. Nu vreau sa vad in mine neputina, ceea ce nu sunt eu cu adevarat. „Ati fost facuti dupa chipul si asemanarea mea”. Aceste cuvinte imi spun ca sunt o fiinta minunata si care nu are de ce sa se teama. Nu vreau prin aceasta sa spun ca ma consider un sfant care nu a gresit cu nimic. O nu!! Insa nu vreau sa numesc lucrurile gresite ..”pacate”. Prefer sa le numesc „lucruri care nu imi sunt de folos” sau „experiente nefolositoare/daunatoare”
  Doresc tuturor care tariesc cu frica sa o abandoneze si sa incerce sa-si introduca in subconstient dragostea. Dumnezeu exista si cea mai mare dovada pentru acest lucru…esta ca noi existam. Dar el ne vrea altfel. Ne vrea sufletele pline de dragoste si iubire pe care sa o avem unii pentru altii. El vrea sa realizam odata pentru totdeauna ca toti suntem unul.

 6. am o curiozitate. gheena inseamna acelasi lucru cu locul unde aruncam noi gunoiul?

  si titlul cred ca ar suna mai bine cu virgula intre primele si ultimele doua cuvinte!
  trebuie sa’ntelegem cum trebuie si blog’urile crestine, nu’i asa?

 7. morcoveata, iarta-ma ca-ti spun in mod direct dar esti chiar atat de inculta ? Citeste inca o data cuvantul si vei remarca ca este scrie cu 2 de „e”. Apoi baga acest cuvant in Google sau indiferent ce motor de cautare ai, si vei constata cu stupoare ca „gheena” nu este DELOC locul unde duci gunoiul !

  Nu-mi vine sa cred ce intrebare ai putut pune ! Mi-ar fi rusine !

  Florine, scuza-ma dar ai posibilitatea de a filtra mesajele, fa-o !!! 🙂

 8. morcoveata, iarta-ma ca-ti spun in mod direct dar esti chiar atat de inculta ? Citeste inca o data cuvantul si vei remarca ca este scris cu 2 de „e”. Apoi baga acest cuvant in Google sau indiferent ce motor de cautare ai, si vei constata cu stupoare ca „gheena” nu este DELOC locul unde duci gunoiul !

  Nu-mi vine sa cred ce intrebare ai putut pune ! Mi-ar fi rusine !

  Florine, scuza-ma dar ai posibilitatea de a filtra mesajele, fa-o !!! 🙂

 9. „Biserica vede in frica singura unealta cu care ne poate conduce.”

  @ eu_oarecare
  riscantă afirmație, sau mai bine zis, îndrăzneață, de-a binelea. Știai că în Apocalipsa, cartea pe care o citește Biserica, fricoșii sunt primii care merg în iad?

  Asadar, cum poate Biserica să mențină oamenii sub imperiul fricii și, în celași timp, să le spună că fricoșii sunt deschizătorii de pluton către iad?

 10. eu-oarecare:
  dragoste fara adevar este idolatrie, adevarul fara dragoste este dictatura. Trebuie sa fim echilibrati. Iadul face parte din realitatile/adevarurile lui Dumnezeu.

  Daca la scara unui bloc liftul este defect si sa presupunem ca usile s-ar deschide la fiecare etaj. Daca eu nu as pune un avertisment mare rosu la fiecare etaj: „Liftul defect” as fi considerat un iresponsabil, daca nu rau intentionat. Probabil cineva o sa cada pe pe „gheena” liftului, (ca tot a vorbit cineva de gheena).

  Asa este si cu cei ce vor sa ascunda realitatea iadului. Are radacini diabolice aceasta initiativa. „Hotarat nu veti muri!!” spunea Satana, Evei in gradina Eden-ului. Si totusi a aruncat lumea si omenirea in blestem, ca tot vorbeai de starea lumii de astazi..

 11. iadul ,pe care unii ignoranti incearca sa-l „treaca cu vederea”e o realitate cat se poate de adevarata despre care mentioneaza foarte clar Biblia.
  unii se autoinseala crezand ca daca nu meriti raiul(ca un fel de premiul intai la scoala),nu mai primesti nimic.
  „surpriza „ptr.cei ce nu ajung in rai dar ignora realitatea teribila a iadului va fi de proportii.

 12. @ Florin: deși știu că dacă io, E.M., nu îl aleg Dumnezeu mă ia mama Celui Rău (alternativele sunt clare de tot), dpdv logic îl susțin oarecum pe Andrei cu al său P.S. 2 (Biblia tre întrupată în contextul contemporan, nu-i așa?) iar dpdv teologic n-aș fi sigur că iadul de care vb creștinii azi e același cu ghe ben hinom al evreilor de atunci.

  @ ceilalți care nu cred ca mine:
  Dacă îl respingi pe Creatorul tău, vei fi dat Celui Rău în virtutea opțiunii tale libere. Cum se cheamă locul unde îți vei petrece timpul cu Tartorul nu cred că mai contează.

 13. ….hmmmm…. , din cate am aflat eu si am citit…. si am intrebat 🙂 e ca intr-o multime de lucrari scrie/ se spune ca iadul nu este un loc fizic in univers, ci un loc in propria noastra constiinta, acolo unde fiecare se duce dupa ce isi paraseste corpul fizic.
  Se mai spune ca noi il cream datorita propriei credinte in el.
  E posibil sa para nedrept ca si oamenii care nu fac numai bine (cei rai) care cred ca ajung in rai chiar ajung acolo…, si asa este, un rai imaginat de ei insisi; la fel oamenii buni care au gresit doar putin dar care cred ca vor ajunge in iad, chiar acolo se duc, in locul imaginat de ei. Dar fiecare continua sa stea in propria viziune, creatie despre ce va fi dupa moarte doar o scurta perioada, in functie de cantitatea de energie, constiinta pe care reuseste sa o ia dupa parasirea corpul fizic, dupa care se trezeste la alte realitati (nu iad sau rai) apoi urmand reincarnarea, etc. Asta e ceea ce am auzit, (sper sa nu se supere cel care mi-a raspuns la aceasta intrebare, am vrut doar sa stie mai multi oameni, o simpla parere care exista in mai multe pareri, carti, scoli, poate experiente, :D).Oricum multumesc mult Marius.V-am pupat!!

 14. Scriptura la inceput ne spune ca Dumnezeu a creat cerurile si pamantul, aici noi descoperim pamantul cu toate legile lui fizice si particularitatile lui, in cerurile pe care spune ca le-a creat inati se pare ca este vorba de o lume spirituala si nu una materiala undeva in univers, pentru ca pavel spune ca a mers pana la al treilea cer. Am putea vorbi de lumea spirituala ca este intr’o alta dimensiune, nu neaparat undeva in univers, incadrata fizic, in coordonate.

  Acum legile spirituale si morale ale lui Dumnezeu se pare ca si lumea de descopera incet, incet taria si autenticitatea, vedem ca majoritatea popoarelor astazi au insusit legile morale ale lui Dumnezeu, nu a fost asa de la inceput in istorie, libertetea de constiinta, Dumnezeu a dat’o in Eden, noi am ajuns la aceste concluzii abea in ultimele zeci de ani in istorie. Se pare ca si in prvintea legilor spirituale oamenii incep sa descopere adevarul si utilitatea acesteia, vedem ca Hristos creste tot mai mult in lumea de astazi.

  Deci iadul, raiul, mantuirea, sunt niste realitati de la inceput fixate si create de Dumezeu, nu este ceea ce creem noi cu mintea noastra, sau credinta noastra, acestea sunt doar niste fenomene psihologice umane, care ne afecteaza, manipuleaza, sau influenteaza cumva. (credinta oamului nu poate creea ceva, Dumnezeu rasplateste credinta omului).

  Realitatea spirituala a fost creata inaintea celei fizice, asa cum descoperim lumea fizica, va trebui descoperita si cea spirituala. Ea trebuie cercetata cu toata inima si seriozitatea, fara prejudecati sau ganduri mai dinainte.

  In Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ne spune Biblia ca sunt ascunse toate aceste comori. Adica in invataturile lui, in Scriptura.

 15. ”Scripturile au fost scrise de oameni, si nu degeaba si-a luat si mantuitorul 12 apostoli nu degeaba se intalnesc in scripturi toate caracterele toate tipurile de personalitati, si nimeni nu se gandeste ca atunci cand intram in lumea asta ni se da o minte cica si un suflet , dar din pacate manual de utilizare pentru ele nu .Dar mult mai interesant este ca te tot izbesti de tot felul de conceptii si pareri si toti se cearta bineinteles ei numesc asta discutie si mai sunt ceilalti care din comoditate sau neputinta spera doar la bine si din si mai pacate toti ne integram undeva si mintile luminate cica gandesc la fel si tot asa cine se aseamana se aduna, dar cand interactioneaza unii cu ceilalti ies scantei pentru ca fiecare vrea sa inteleaga si uite asa se inainteaza in conceptii si in cunoastere si stau oamenii si se cearta pana la sfarsitul timpului si la sfarsit se reintorc de unde au plecat.
  Ar mai fii o idee despre cum ca raiul ar avea mai multe ‘compartimente ‘ si cerurile sunt mai multe dar cu mintea nu a putut intra nimeni in ele ci doar cu sufletul pentru ca nu se spune nicaieri cum ca o sa ni se arunce mintea in iad sau o sa urce spre rai si cred ca este destul de bine acceptata ideea de spirit si perispirit de toate religiile (nu le cunosc pe toate)deci sa se urce sufletul la rai si cum sufletele cresc sau nu si se innegresc sau se purifica dupa natura alegerilor spiritului, daca vrei sa aflati cate feluri de locuri sau ceruri spre care mergem sunt cautati in oameni , dar cautati in ceea ce este adevarat in mintea lor la modul concret, si nu va mai legati de concepte si idei venite de nush de unde rasarite …Simplu omul a scris cartea cartilor tot el o va intelege .Dar intelegerile acestea relative mai denota ceva…lipsa duhului in tolitate in oameni si unde vor fi 2 sau trei acolo voi fi si eu in mijlocul lor ) asta paremi-se ca Iisus a zis-o:)
  Si ar mai fii ceva ce ar avea nevoie de mult mai multa atentie liberul arbitru….daca tot ne nastem asa ca-n bezna fara vreo cunostinta despre cele trebuitoare in aceasta lume in care toti alearga in toate partile fara sa stie de ce nu credeti ca ar trebui sa ne intelegem cauza care ne propulseaza intr-o parte sau alta? Ce aleg de ce aleg si o sa vedem ca toate vin de ‘undeva ‘ si ca undevau ala este Dumnezeu dupa unii si ar mai fii ceva cum ca noi nu putem alege si cu cat ne indtreptam mai mult spre Iisus cu atat suntem mai liberi intr-o masura harazita de Dumnezeu pentru ca nu toti se vor urca la acelasi cer la care a urcat pavel ci fiecare dupa natura suflrtului, deci nu mai cautati intelegere la cei din alt neam sufletesc ci doar de al vostru si veti fi luminati. „‘ (un discurs tinut de un prieten pe aceasta tema)

 16. Buna! Eu nu stiu in ce categorie a oamenilor care vor intra in Iad, enumerate de tine, ma regasesc… nu mi-e prea clar… oricum voi ajunge in Iad … pentru ca ii voi da sufletul meu Diavolului in schimbul unei favori personale ( nu i l-am dat inca, pentru ca nu pot efectua ritualul deocamdata ). Dar nu asta conteaza pentru ca nu mi-e frica de Iad… Nu sunt satanista, sunt ortodoxa dar am observat ca Dumnezeu si-a intors spatele catre mine si asa am facut si eu. Mai bine imi dau sufletul Diavolului , chiar daca voi suferi vesnic cand voi ajunge in Iad, decat sa ma rog Lui Dumnezeu, degeaba pentru ca Lui Dumnezeu ni ii pasa de mine. Cel putin Diavolului ii pasa de mine!

 17. DevilGirl:
  Iadul nu este un loc pentru oameni, ci pentru Diavolul si ingerii lui, insa daca omul nu il urmeaza pe Dumnezeu va ajunge si el acolo.

  Iti recomand un articol despre felul cum trateaza Dumnezeu pe oameni:
  https://romoflorin.wordpress.com/2008/04/16/am-cazut-pacatuit-ce-urmeaza/

  Legat de starea ta, spui ca Dumnezeu ti-a intors spatele, poate ca esti dezamagita de ceva, de cineva in mod profund, poate chiar de tatal tau. Diavolul stie ca lucru care lipseste omului cel mai mult este aprecierea de sine, respectul, recunoasterea, ceea ce nu i se ofera in viata de obicei; simtul valorii, al pretuirii. Satana pretinde ca ti le ofera, desi nu poate, asa a facut si cu Adam si Eva in gradina Edenului, dupa aceea unde s-a dus? S-a ascuns, pentru ca ce promise-se tanarului cuplu erau minciuni, care i-a aruncat in blestem si pierzare.

  Putem invata din experienta lor, Satan nu cred ca s-a schimbat intre timp.

  Sper sa reflectezi asupra acestor lucruri.

  P.S. cat despre ridicarea ta, nici nu poate fi pusa problema, Dumnezeu nu poate respinge ceea ce El insusi a creeat, insa nu poate obliga o persoana sa Il urmeze, chiar daca are drepturi dumnezeiesti asupra noastra. Iar daca nu Il intelegi pe El, crezi ca te respinge, recunosc ca este foarte greu sa il intelegem pe Dumnezeu, Duhul Sfant ne poate face sa pricepem pe Dumnezeu si caile Lui. Cred ca daca il rugam din toata inima, El va raspunde.

  Vrei sa spui mai mult, in ce sens lui Dumnezeu nu ii pasa de tine, nu pretind ca stiu raspunsul, dar discutia m-ar interesa.

 18. M3RIMIA:(cei rai) care cred ca ajung in rai chiar ajung acolo…, si asa este, un rai imaginat de ei insisi; la fel oamenii buni care au gresit doar putin dar care cred ca vor ajunge in iad, chiar acolo se duc, in locul imaginat de ei.

  Si crezi ca cei care-s rai si sa zicem ca..cred ca vor ajunge in rai, chiar vor ajunge?E dupa cum credem noi? Idiferent daca am avut credinta si indiferent de modul in care am trait? Ceea ce fcaem nu are consecinte..inca de-acum de pe pamant? Oare ar fi drept sa fie asa cum zici?

 19. Greta:
  Lucrurile nu se intampla asa cum credem noi, fiecare in parte, cum vrea el. Asta ar fi autosugestie, anomalie, fiecare ar crede cum i-ar fi lui mai bine.

  Lucrurile se intampla asa cum sunt ele scrise in Biblie, care este revelatia lui Dumnezeu pentru oameni. Atunci cand eu imi pun credinta in Hristos, asa cum este el prezentat de Scriptura, care este comuna pentru toate cultele recunoscute, altfel credinta mea nu are nici o valoare. Daca o pot sprijini prin versete biblice, atunci credinta mea este veritabila si pot nadajdui in Rai, sau sa ma nelinistesc de iad. Aceste realitati au valoare datorita scripturii, si nimic mai mult. Eu cred ca voi ajunge in Rai, datorita marturisirii scripturii, si datorita efectelor vizibile din viata mea prin Duhul lui Dumnezeu.

  Ai pus bine problema la final, cand cineva crede cu adevarat in Dumnezeu, asta incepe sa se vada in viata lui practica, nu oricine zice : „Doamne, Doamne” va merge in imparatia lui Dumnezeu, ci acela care face voia lui Dumnezeu. De fapt dupa roadele lor ii cunosti, ne invata Hristos. Nu neaparat cuvintele, cuvinte frumoase se pot invata, mai ales pe internet, dai copy-paste si nici nu stii cu cine vorbesti. Viata practica dovedeste afirmatiile nostre sau le infirma.

 20. DevilGirl , CEEA CE VREI TU SA FACI SE CHEAMA MAGIE………..nu cred ca esti destul de matura sa iti dai seama cam ce inseamna ceea ce vrei sa faci, eu unu am trait printre astfel de oameni si mi s-au facut destule , am facut destule pana sa ajung sa vad ca nu exista cale de mijloc, si o data ce ai ajuns in starea de suflet in care te aflii in care am fost si eu vreo 18 ani nu poti sa iesi singura aici iti dau dreptate, stai linistita multi dintre noi l-am vorbit de rau pe DUMNEZEU si el tot nu ne-a lasat pe mine unu m-a tinut in viata pana acum sa lupt cu satanele si toti vrajitorii care au incercat ce au vrut pe mine de cand m-am nascut (sau mai bine zis a luptat EL pentru mine ) si eu ca un orb sau ca un catar ce am fost am alergat numai dupa iluzii insirate de diavol…
  Are dreptate sau au dreptate RAMOFLORIN cand vorbeste despre respectul de sine , stiu asta pentru ca la conceptiile tale ajunsesem si eu intr-un timp dupa toate blestemele si jignirile zilnice ale tatalui meu, asta ca sa nu zici ca vorbesc in necunostinta de cauza sau ca sunt strain de ceea ce inseamna ati vinde sufletul, pai sufletul nu ti-l vinzi u asa printr rostirea unei incantatii u ce crezi ca asa se face treaba pai daca ar fii asa lumea asta n-ar fi durat nici o zi de la caderea din rai sufletul se pierde incet incet, atunci cand ai ganduri rele cand urasti etc..(pacate) si culmineaza cu o stare de leguma:) in care de asemenea am fost stare in care esti invins ..
  U treci prin ceea ce treci pentru ca ai ceva inauntru la care nu renunti, tu ai spus ca esti ortodoxa, pai poate dar sa stii ca de credinta eu am dat de abea in culmea agoniei si doar atunci am inteles ca nu sunt eu singurul de pe pamant ca la fel ca mine mai sunt 6 miliarde si ca fiecare a fost facut de Dumnezeu si nu de mamona.
  Eu unu sunt f orgolios si era o vreme cand mi-am dorit sa am putere , sa fiu mai sus decat toti , si asta m-a adus la mai multe situatii mult mai grele, asadar vezi ca de la orgoliu combinat cu nesiguranta pleaca toate . Si referitor la vanzarea sufletului nu te mai gandi la asa ceva nu mai incerca sa-l intelegi pe DUMNEZEU pentru ca n-ai sa poti cine vine si-ti spune ca vrea sa fie ca el e ori nebun sau mincinos.
  Nimeni si nimic din lumea asta nu-ti poate da ceea ce-ti da DUMNEZEU si adevarat este ca doar EL este calea adevarul si viata .
  Daca sunt persoane care te-au invins , ti-au ranit sufletul si din cauza asta vrei sa renunti pai sa stii ca si eu am fost lovit si inca mai sunt dar lupta sa stii ca nu se termina niciodata si ai nevoie de rabdare rugaciune mult , chiar continua, duhovnic, mult mers la biserica in special la maslu, spovedit saptamanal si impartasit, f important sa ai pe cineva care sa te sustina moral si sa-ti inteleaga nevoia si chemarea credintei …
  Eu unu urasc raul acum dupa tot ce mi-a facut pentru ca stiu ca el mi-a facut , si vad cat sunt de pacatos, si cat rau am facut si DUMNEZEU tot ma iarta, iti zic nu renunta , pana la urma esti un suflet si tu si nu esti aruncata si lasata de DUMNEZEU aici singura intre satane ai si tu un inger care te apara, Iisus Hristos care sta cu tine tot timpul la fel si Fecioara Maria si toti sfintii deci nu te descuraja nu ai de ce eu unu stau si ma gandesc cum a trait Sfantul macarie cel mare 85 de ani doar cu argila , rugandu-se zilnic la Dumnezeu si cate nu a patimit luptandu-se cu raul nu asa prin ganduri ci fata in fata , lucru care ar fi extrem de greu, imposibil de infaptuit pentru oricare dintre noi, si noi ne plangem ca suntem prea credinciosi pai vai steaua noastra ca ni se dau toate si noi nici macar binele nu vrem sa-l alegem ba ajungem sa ne intoarcem impotriva lui ..
  Nu incerc sa iti dau sfaturi nu te indemn doar ti-am prezentat cate ceva din ce am inteles eu din acest razboi…Dar repet nu poate fii inteles DUMNEZEU nici cei care au vedere in duh care este la cealalta extrema fata de vederea data de rau si anume clarviziunea, nu pot sa-l inteleaga pe DUmnezzeu si ne trezim noi mai brezi sa-l judecam pai nu e bine(pentru cei ce o fac nu acuz pe nimeni )..
  Rabdare si smerenie pocainta multa si sa ne facem din ortodoxie un mod de viatza pentru ca adevarata cunoastere nu raneste pe nimeni si numai DUMNEZEU O ARE dar noi nu avem nevoie de ea decat daca ni se da ca dar de la DUMNEZEU deci sa nu mai tindem spre cunosterea falsa sub pretextul magiei oferita de diavol si fel si fel de interpretari oferite de te miri cine si mai stiu eu ce… ca vorba aia la ce-ti folosesc daca-ti pierzi sufletul..

 21. romoflorin Says:

  Deci iadul, raiul, mantuirea, sunt niste realitati de la inceput fixate si create de Dumezeu, nu este ceea ce creem noi cu mintea noastra, sau credinta noastra, acestea sunt doar niste fenomene psihologice umane, care ne afecteaza, manipuleaza, sau influenteaza cumva. (credinta oamului nu poate creea ceva, Dumnezeu rasplateste credinta omului).

  Din cate vad eu in acest paqsaj se gasesc toate raspunsurile si sunt de acord cu el.
  1. Ceea ce numim iad si rai sunt niste ADEVARURI dinainte FIXATE
  2.Ceea ce gandim noi nu se poate nici cum ridica mai departe de granitele cerului acestuia pe care il percepem noi cu ochii .
  3Rolul credintei, credinta care nu poate creea foarte bine spus pentru ca omul din ziua de azi se bazeaza pe o credinta creeatoare dpdv material si ast nu e adevarata credinta pentru ca DUMNEZEU a facut lumea pentru noi din iubire si nu ne-a facut pe noi ca sa ne inchinam la copaci si cristale si toate tampeniile folosite in nush ce credinte iscate din pura slabiciune sau mai mult, prostie, pentru ca si diavolul a fost inger si stie adevarul despre DUMNEZEU si despre adevarata credinta si tocmai din aceasta cauza a dus la inventarea atator lucruri care au dus in timp la distrugerea noastra, boli mintale fizice, scaderea longevitatii prin intarirea duhului trandaviei si al lipsei de credinta astfel incat sa-si creeze un mediu propice pentru a putea distruge omul..(diavolul este ucigas de suflete)
  Ceea ce a facut gresit omul a fost insusirea stiintei si a teologiei intr-o masura personala ceea ce a facaut pe diavol sa se umfle si mai tare in pene pentru ca asa a reusit sa-l faca pe om sa se departeze de DUMNEZEU si sa renunte la credinta cea adevarata la acea legatura cu DUMNEZEU, pentru ca de ales noi nu putem alege decat binela sau raul una din cele doua tabere in care sa ramanem si in care sa slujim pana la capat pentru ca noi asta suntemsimplii muritori dar cu putin micsorati fata de ingeri (micsoratul-ai pe el cu putin fata de ingeri) ” ce e omul de-ti amintesti de el” la concluzia asat a ajuns si David deci omul nu are putere toata puterea (materiala ) a fost data diavolului si si aici el poate fii invins (iustina).
  Toata aceasta zarva pentru aflarea a nush ce adevaruri relative si chiar relativizarea adevarului pe mine ma scoate din papuci , cum poate omul atat de tamp sa fie sa se considere pe el mai sus decat ceea ce la creeeat si sa spuna ca el are dreptate intr-un mod relativ si ca adevarul este ceea ce considera el a fi adevarat ( o inventie psihica o boala nimic mai mult, pura prostie)
  INLOCUIREA SPOVEDANIE cu discutiile acestea „deschise” de gen psihologic care dau o normalitate si o intelegere a vietii materiale (imbatare cu apa rece), o acceptare a starii de pacat ca fiind normala, cu toate ca tot raul incepe si aici prin frustrare produsa de catree cei puternici celor slabi si de aici se ajunge ori la o blamare a celui care ti-a produs frustrarea ori a alergarii catre singura usa deschisa de rau pentru ca mai e una care ramane oricand deschisa si aceea este cea spre Dumnezeu, si aceasta usa deschisa de rau este cea a deschiderii mintii a modificarii constiintei sau a alterarii ei in scopul acceptarii ca normale a unei stari de departare de DUMNEZEU a unei stari a pacatului, de aceea nu mai exista coerenta de aceea nu se mai inteleg oamenii pentru ca toti cauta o intelegere a materialului mai presus de o intelegere a sufletului..

 22. DevilGirl:
  confirm cele spuse mai sus de Bogdan.

  Bogdan:
  Multumesc de inerventii, binevenite!

  Greta:
  M-am uitat mai cu atentie si cred ca raspunsul meu dat penru tine, s-ar cuveni mai degraba M3RIMI-ei. Cred ca ale ei erau ideile de fapt.

 23. Daca nu i-ar fi pasat n-ar fi plans pentru acei oameni… „Când S-a apropiat de cetate şi a văzut-o, Isus a plâns pentru ea, şi a zis: „Dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile, care puteau să-ţi dea pacea!”(Luca 19:41-42)
  In loc sa paseasca pe un covor de haine, paseste pe un covor al lacrimilor.
  Undeva scria ca Domnul Isus plange acolo unde moartea si pacatul stapanesc peste oameni.
  Niciodata diavolul n-a plans pentru cineva.
  Trist este ca multor oameni nu le pasa ca Domnului Isus ii pasa de ei.
  In Anglia a fost un predicator pe nume Rowland Hill, ce predica intr-o zi, in aer liber unei multimi. A trecut o aristocrata, lady Anne Erskine. A fost oprita caleasca. I s-a spus cine e dar a continuat sa predice cu inflacarare.
  La sfarsit, se opri putin, apoi zise:
  -Si acum, prieteni am ceva de vanzare. E pus la vanzare prin licitatie ceva mai scump decat toate coroanele Europei, e sufletul doamnei A. E. Vrea cineva sa dea ceva pentru el?
  -Ascultati, aud ceva…cine este? A, satan il cere. Ce vrei sa dai pentru el?
  -Ii dau bogatii, ii dau onoare si placeri. I-as da lumea intreaga pentru el.
  -Stati, mai aud o voce, e inca cineva care il cere. E Hristos Domnul.
  -EU MI-AM DAT SANGELE, MI-AM DAT VIATA PENTRU EL SI VREAU SA-I DAU PACE, BUCURIE SI MANGAIERI PE CARE LUMEA NU LE CUNOASTE SI NU I LE POATE DA; CHIAR SI VIATA VESCNICA IN GLORIE.
  -Ati auzit pe cei doi pretendenti la sufletul dumneavoastra, cui il dati?
  -Domnului Isus ii dau sufletul meu, caci EL A PLATIT PRETUL MARE.
  „În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său…”(Efeseni 1:7)
  Un fost satanist din SUA marturisea ca auzind de jertfa de bunavoie a Domnului Isus Hristos pentru pacatele lui, si-a dat viata in mainile Domnului Isus.

 24. Am auzit expresia asta in „Zeitgeist”. Nu cred ca este fondata.

  Daca cineva merge in iad va merge pentru ca nu a crezut in Iisus, nu a urmat pe Iisus, si nu pentru ca a facut anumite pacate. Talharul a facut pacate cu gramada, dar este in Rai, pentru ca a crezut in Iisus, celalalt, si el a facut, dar a preferat sa fie orgolios in fata lui Dumnezeu, sa raman cu sine, pentru sine.

 25. Pai da cum sa nu… asa ma apuc eu si fac magie neagra de-ti trag toata familia in iad si dupa asta vin si spun iarta-ma Doamne ce zici florine ai atata credinta incat sa-ti pui viatza in joc pentru spusele tale? Ca doar tu ai spus ca Dumnezeu iarta tot ca doar si pe Ciprian l-a iertat nu?E usor sa vorbesti si sa tot teologisesti florine da dac-ai trece tu prin asa ceva eu cred c-ai uita si de numele lui Dumnezeu la o adica , pentru ca poti tu sa-ti sugestionezi mintea la nesfarsit ca realitatea nu o poti schimba si din cate vad eu asa vorbesti tu cu o siguranta-n mantuire ca-mi vine sa mor cand mai citesc de pe aici , ma rog nu vreau sa te discreditez dar oamenii posteaza pentru ca sunt nesiguri si din cate mai vad eu tu ai o pregatire si o experienta de viatza de dai numa raspunsuri stereotipe ;ti-ai indus tu probabil din citirea Bibliei anumite aspecte pe care le intelegi si tu dpdv psihologic si ala infruntit ca dpdv sentimental nici nu se pune problema (iar dpdv duhovnicesc nici nu mai vorbesc , ca dupa cum scrii cred ca nici nu esti ortodox)din moment ce-ti scriu persoane care spun ca vor sa-si vanda sufletul si tu le spui ca „pai sti la tine cred ca e tata de vina „si altii care-s vai de ei deznadajduiti….
  Pai nu prea se leaga mai romoflorine treaba ..tu ce zici?ca din moment ce ai facut si o lista cu cei care merg in iad banuiesc ca poti sa cam citesti tu in sufletul lui Klaw ca sa stii ce-l face sa spuna „God love’s us but in the end he will send us all to hell” nu?
  Intentia singura nu e de ajuns ca sa ajuti oamenii si drumul spre iad e presarat cu intentii bune(stiu probabil o sa-mi zici si mie ca am luat fraza din melodia lu’ Justin si a Madonei da sa stii ca o stiu din alta parte) 😉

 26. Bogdan, ai spus : „sa ma apuc eu si fac magie neagra de-ti trag toata familia in iad si dupa asta vin si spun iarta-ma Doamne” eu nu am dat exemplul talharului ca sa incurajez la a trai ca el, ci ca sa intaresc puterea lui Dumnezeu de iertare. Sunt de acord cu tine ca nu poti sti sigur daca iti mai aduci aminte de Numele lui Dumnezeu. Eu cred la fel, ai nevoie de un Har special ca sa poti veni la Dumnezeu. Nu te poti pocai planificat, si de fapt nu poti face nimic dpdv spiritual daca nu „iti este dat de sus”. Oricat ti’ar predica cineva, sau te’ar consilia. Nu inseamna ca acesta nu pot ajuta la un moment dat.

  Legat de sfaturi, spun si eu ce am in gand in momentele acelea, atunci cand om este intr’o mare problema, asta poate sa fie nu de la tatal, ci de la o groaza de cauze, greu de identificat sau marturisit. Si ajutorul persoanei este si mai greu de realizat. Insa nu trebuie sa faci pe filosoful stand mut in fata lui, si nici sa fi ridicol incercand sa explici teoria suferintei. Trebuie sa fi liber, sincer, implicat, compasiunea este importanta. Omul atunci se uita mai mult la atitudine, decat la ceea ce spui.

  In fine, este foarte grea lucrarea asta, de aceea cred ca trebuie sa ne tinem strans de Dumnezeu si de ceea ce spune el in Biblie. Altfel ne pierdem orientarea si increderea, parerea mea.

 27. Parerea mea: Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa nu-si intoarca fata de la noi. Si cam atat ca neputinciosi suntem si pacatosi.Eu unu spun cu mana pe inima ca daca nu s-ar fi milostivit Dumnezeu as fi fost in intuneric de mult si poate si ceea ce am trait ma face mai grav in afirmatii si exemple dar nici nu vreau sa ma scuz pentru asta.
  Sa dea Dumnezeu sa purtam asa discutii in cer mantuiti dar asta …el sa o decida caci numai el stie.Pana atunici …

 28. Am scris sub impulsul momentului in 11 iunie si dupa revizualizare mi s-a parut ca am fost prea subiectiv de aceea am avut impresia ca am deranjat prin cuvintele mele.
  Si e cam mult spus ca am trait multe lucruri care ma fac mai grav in afirmatii …
  Atat .

 29. Oameni buni, nu va mai amagiti singuri. In ceea ce priveste iadul, Biblia este cat se poate de clara. Nu mai ascultati tot felul de aberatii si interpretari eronate ale Bibliei.
  In legatura cu ce scria mai sus, in cartea Luca la capitolul 16, Biblia vorbeste de „Locuinta mortilor” si nu de „Iad”. Domnul Isus numeste moartea odihna. Cum s-ar putea cineva odihni daca ar fi chinuit in iad dupa spusele multora ?
  Un alt argument puternic pe care il aduc este faptul ca Biblia spune ca toti cei ce au murit, vor fi inviati atunci cand Domnul va reveni. Doar asa spune crezul crestin nu ? „Iarasi va sa vie sa judece vii si mortii” . Cand ? La revenirea Sa !
  Ce rost ar mai avea un chin inaintea unei judecati ? Cum ar fi daca un om care a furat ceva, sa fie adus in fata judecatorului, iar acesta sa il mai tina vreo 10 ani in inchisoare pana il cheama la judecata ? nu are niciun sens.
  Apoi Biblia ne aduce dovezi foarte clare. Iadul reprezinta focul care va nimici pe toti cei nelegiuti, impreuna cu Satana, autorul tuturor lucrurilor rele. Apoi, Biblia spune ca va fi un cer nou si un pamant nou, pentru ca lucrurile dintai pierisera.
  Domnul Isus Hristos insusi a spus:
  „Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui, şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele, vor învia pentru viaţă, iar cei ce au făcut răul, vor învia pentru judecată.” Ioan 5:28, 29.
  Vor invia pentru judecata !
  „El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” Apocalipsa 21:4.
  Domnul va sterge orice urma de pacat si durere. Si daca lucrurile dintai au trecut, si pamantul acesta va fi curatit prin foc si cei rai vor fi nimici impreuna cu Satana, ce rost ar mai avea asa zisul ‘iad vesnic’ cu care foarte multi se amagesc ??

  Oameni buni. Priviti la Dumnezeu. Singurul care ne poate scapa de acest pamant pacatos este doar Domnul Isus Hristos. Singurul care a invis moartea la cruce.
  Prin moartea lui avem viata vesnica si prin suferintele Lui avem odihna. Ce poate fi mai minunat decat asta ? Nu mai ascultati de oameni care va duc in ratacire. Cercetati Biblia – Cuvantul lui Dumnezeu, care ne-a fost dat ca indrumator pe calea spre cer.

  Cheama-l pe Domnul Isus in viata ta prin rugaciune, si nu vei regreta nicio clipa.

  Dumnezeu sa binecuvinteze pe fiecare din voi !

  Va dau o adresa unde sa cititi mai multe:

  http://www.amazingfacts.org/FreeStuff/OnlineLibrary/tabid/106/ctl/ViewMedia/mid/447/IID/51/LNG/ro/7/Hell-Fire%20A%20Twisted%20Truth%20Untangled/SC/R/Default.aspx

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s