Dragostea de Tata – calitatea de fiu

lion-lamb1David spunea:

„Am fost tanar si am imbatranit, dar nu am vazut pe cel neprihanit parasit..” Ps. 37,25

Multi citeaza cu fraza a doua ” nu am vazut … pe copii lui cersindu-si painea”. Trebuie sa intelegem bine de ce copii nostrii nu isi vor cersi painea, pentru ca Domnul nu ne va parasi niciodata! Asta ne va ajuta sa stim in ce directie sa privim si sa rostim recunostinta nostra. Taria noastra nu sta in vigilenta noastra, sa implinim tot ce am invatat, ci in credinciosia Domnului, ca el vegheaza asupra noastra si mijloceste pentru noi sa nu ni se piarda credinta (vezi cazul lui Petru). Domnul nu ne paraseste niciodata, cand suntem in bucurie, Duhul lui Dumnezeu ne instiinteaza de darurile Lui spirituale sa le punem in negot. Cand suntem cazuti in pacat, tot Duhul lui Dumnezeu actioneaza in noi si ne convinge de starea de pacat si ne da pocainta ca sa fim iertati, si nu ne abandoneaza cum gandesc gresit unii despre Dumnezeu. Pacatul distruge calitatea realtiei cu Dumnezeu, dar nu identitatea noastra de copil de Dumnezeu. Cum spunea Dumnezeu de Solomon,

„Eu ii voi fi Tata si el imi va fi fiu. Daca va face raul, il voi lovi cu o nuia omeneasca si cu lovituri omenesti, dar harul meu nu se va departa de la el..” (2 Sam. 7,14-15) .


Domnul ne-a facut si noua fagaduinta aceasta in repetate randuri, ca va fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor. Cand noi ne uitam la El si la acest lucru, intelegem de ce nu vom slabi, pentru ca ca daca urechile noastre nu vor mai auzi, El le poate face sa auda vocea lui Dumnezeu, ca urechile lui Adam in gradina Edenului, daca ochii nostrii nu vor mai vedea, ni-i va deschide ca lui Ghehazi sa vedem ca mai multi sunt cu noi decat cu ei, daca vom fi pusi la pamant de o intristare de moarte ca Domnul Iisus in Ghetsimani, El va trimite ingerul Lui sa ne intareasca; si sa credem ca o va face in mod eficient si cu folos. Dumnezeu nu trimite ingerii Lui si acestie sa dea cu sabia in vant, nici sa ajute in mod indoielinc.

Taria noastra va creste in egala masura cu increderea noastra in El potrivit cu cele de mai sus. Iisus nu este o invatatura de scoala Duminicala, El este o persona prezenta cu noi, in noi.

„Hristos in voi nadejdea slavei” spunea Pavel in Coloseni 1,27

Aici este secretul puterii noastre. Pe noi satana ne poate lovi, ne poate zdrobi, cu toata stiinta si intelepciunea noastra, cu darurile noastre cu tot; dar el nu poate face nimic lui Hristos, nu mai are nici o putere asupra Lui. De aceea prezenta Lui in viata noastra si in noi este motivul pentru care duhurile de depresie sunt alungate, duhurile de frica sunt indepartate, si prin Cuvantul Lui mintile noastre sunt puse in picioare, stau ferme. Si chiar daca noi ne abatem, Cuvantul ramane acelasi, neschimbat in veac. Noi nu ne bazam pe noi insine ci pe Cuvantul Lui.

„Cum isi va tinea tanarul curata cararea? Indereptandu-se dupa Cuvantul Tau!” Ps. 119,9

Atunci vom fi tari, atunci vom fi sfinti. Acest fel de a gandi aduce tarie, curatie si victorie. Rasucirea privirii de la Hristos la noi insine, si sfinenia noastra, este un truc ieftin al satanei de a tranti pe crestini in faliment si frustrare. Este trucul „fatarniciei iudeilor”, al „neprihanirii proprii”.

Privim la El, vorbim cu El, traim cu El in fiecare zi, aceasta este calea sfineniei si a biruintei.
Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s