(Mat 24:37) Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.

În textul acesta Domnul Isus vrea să ne atragă atenția asupra stricăciunii oamenilor din vremea lui Noe, care aveau în fiecare zi gândurile îndreptate numai spre rău, astfel încât Dumnezeu a hotărât să nimicească întreaga omenire, dar nu înainte de a își pune de o parte la loc sigur pe cei sfinți și drepți. Acest lucru se va întâmpla din nou în zilele Fiului Omului.

Aș vrea însă acum să mă adresez celor sfinți și drepți din zilele Fiului Omului. Lucruri pe care le învățăm de la Noe, și care de-o potrivă sunt relevante pentru noi cei din ziua de astăzi.

  1. Nu pierde corabia – mergi la un loc cu sfinții, ascultă de ei, stai cu ei. Poate ți se pare o cușcă o corabie, față de libertatea întregului pământ, însă dacă privești de sus, vei vedea potopul, și faptul că adunarea, este o barcă de salvare, și nu o colivie închisă.
  2. Adu-ți aminte că toți suntem în aceeași barcă – noi suntem unii mai sfinți, alții mai puțini sfinți, unii mai buni, alții mai puțini buni. Poate că Leul este mai puternic decât iepurele, însă în fața potopului, nu este nici o diferență intre un leu și un iepure, amândoi mor la fel de sigur! Tot așa este și cu noi în fața lui Dumnezeu. Barca ne salvează pe noi, și nu noi înșine!
  3. Nu asculta de critici, fă-ți lucrarea până la capăt – pentru ca cei din arcă să fie salvați, trebuiau să îndeplinească o singură condiție, să nu sară din arcă pe traseu. Nu asculta de critici, rămâi în arcă până la final. Nici de Noe nu a fost ușor, animalele miroseau unele, altele erau zgomotoase, altele erau bătăioase etc. Dar au stat până la capăt. Orice ieșire din acest cadru este fatală.
  4. Viteza nu este mereu un avantaj – arca nu avea nici vâsle pentru viteză, nici cârmă pentru direcție. Nu mai căuta să alergi tare și să virezi numai pe unde vrei tu în viață! Asta nu este în avantajul tău. Cei mântuiți sunt cei ce așteaptă în tăcere izbăvirea lui Dumnezeu. Aceia fac voia lui Dumnezeu în viața lor și lasă rezultatele în seama lui Dumnezeu, iar Dumnezeu, care este credincios, îi răsplătește cu mântuire și slavă eternă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s