Un test al credintei adevarate (+12)

Am vazut acest clip la Ionatan pe blog si chiar m-a cercetat acele imagini. Previn ca sunt scene violente!

Cred insa ca vazand acest clip poti intradevar sa iti verifici daca crezi cu adevarat in Iisus sau nu. Intrebarea ar fi: Daca ar fi sa fii pus intr-o arena cu lei pentru credinta in Hristos ce ai alege? Sa intri in arena? Sau sa te lepezi, sa negi ca esti crestin?

Traim vremuri cand a fi crestin nu mai este un motiv de persecutie, ci de mandrie, da bine in public, om de incredere, cinstit, etc. Dar daca ar fi sa iti testezi credinta, cum ar fi? Aceasta este adevarata credinta. Ar fi bine sa ne evaluam singuri.

6 gânduri despre „Un test al credintei adevarate (+12)

 1. Cutremuratoare imagini !
  Sunt din filmul Quo Vadis, varianta poloneza.
  Ma gandeam ce a putut sa insemne mucenicia pentru misiunea crestina din primul veac de dupa Hristos. Si cred ca a fost cea mai potrivita cale pentru a putea zgudui din temelii inima impietrita a omului dominat de Satan. Sintagma „Sangele martirilor, samanta crestinismului” cred ca exprima cel mai bine acest fel de misiune crestina, si cat de departe suntem noi, cei de azi…
  Am citit recent din „Actele martirice” desctrierea martiriului sfintelor Perpetua si Felicitas si m-am cutremurat …

 2. Citeam intr-o carte de martiri ca ceea ce ii impresiona cel mai mult pe pagani erau mamele tinere cu copii. Pe barbati, paganii ii vedea ca lideri, isi dadeau viata pentru credinta, din spirit de eroism, barbatie, pe tineri ii vedea aventurieri, consacrati, dar cand vedea mamele tinere cu copii mici, nu mai aveau explicatii, multi ramaneau muti in fata acestor situatii si erau macinati in constiinta lor: Cine este acest Iisus? Ce invata El? De are asa ucenici, ucenice! Si o mai mare cercetare si trezire se producea.

 3. Imaginile m-au cercetat foarte mult. Ma uitam la credinta acelei mame cu copilasul in brate stand in fata leului si mi-am dat seama ce departe suntem noi astazi de acea credinta. Noi ne luptam acum intre noi pentru putere. Lucru care se vede asa bine pe blogurile „crestine”. Atentia noastra nu mai este la Domnul Isus.
  Domnul sa aiba mila de noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s