Visul lui Iosif -I-

Visul lui Iosif -I-

(Geneza 37)

Iosif a avut doua vise, care preziceau ca el va fi mai presus de fratii lui si chiar de parintii lui, visul acesta a starnit invidia fratilor lui, chiar si tatal lui s-a intrebat cu privire la visul acela, insa vedem din scriptura ca in cele din urma peste mai multi ani si multe intamplari acele viruri s-au implinit in tocmai, ba chiar realitatea acelor visuri era mai mareata decat se puta vedea in vis.

Oamenii poarta in inima lor anumite vise, autentice, reale, anumite lucruri care ei si-ar dori sa le faca, lucruri profunde pe care nu indraznesc sa le impartaseasca cu nimeni. Fiecare din noi veseaza sa face ceva anume, dar nu avem resurse, nu avem oameni, nu avem sansa de a ne afirma. Si noi inhibam acest vis in noi insine.

 Sunt vise care vin de la Dumnezeu (cum a fost cazul lui Iosif) visuri care vin de la cel rau, sau din multimea gandurilor. Daca visul tau nu contravine scriptura, daca visul tau iti anima intreaga fiinta, visul acela vine de la Dumnezeu. Aceste visuri ale noastre pot fi chemarea vietii noastre inaintea lui Dumnezeu. E posibil ca aceasta sa fie planul pe care Dumnezeu il are cu viata ta.

 Psihologii impart oamenii in doua categorii: introvertiti, acestia sunt aceia care nu se exprima asa usor, acestia comunica mai greu, dar nu inseamna ca nu au mesaj sau nu gandesc bine, ba dimpotriva, oamenii acestia au anumite lucruri pe care nu le impartasesc decat cu una, doua persoane, ba unele lucruri nu le-au impartasit cu nimeni, pentru ca sunt introvertiti, axati pe interior. Altii sunt cei extrovertiti, acestia spun repede ce gandesc, chiar inainte de a analiza ce au gandit. Sunt foarte sociabili, vorbesc mult, impartasesc mai usor ceea ce au in interorul lor, faptul ca extriorizeaza repede ce gandesc inainte de a analiza chiar, nu inseamna ca ei nu au capacitatea de analiza. Acestia sunt asa cum era Iosif: “Ia ascultati ce vis am avut azinoapte!” si spun tot ce li se intampla, chiar daca uneori asta se intoarce impotria lor.

 Acum vreu sa spun ca atat unii cat si altii au vise personale, au lucruri la care aspira, pe care le pandesc de-a lungul vietii sa vada oare cum vor putea sa le implementeze in practica, sau cand vor putea sa se dedice mai mult asupra lor?

 Despre aceste vise as dori sa vorbesc bazat pe textul nostru din Geneza 37 si alte texte paralele.

 Ce trebuie sa facem cu visele noastre?

 Va urma

2 gânduri despre „Visul lui Iosif -I-

  1. O sa apara in fiecare zi cate unul, sunt 6 parti. Inseamna ca si tie Dumnezeu ti-a dat un vis, sau deja traiesti visul pe care Dumnezeu ti l-a dat mai demult. 🙂
    Sa fi binecuvantat frate scump!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s