De acum incolo

„…de acum incolo toate natiunile ma vor numi fericita!” (Luca 1,48)

Citeam pe blogul lui Mihail Geabou despre pasajul acesta si m-a inspirat.

Ce increzatoare era Maria in biruinta si succesul lui Hristos. Stia ca va avea succes, ca va izbandi in tot ce o sa faca. „De acum toate neamurile ma vor numi fericita!” Adica toate neamurile il vor recunoaste pe Hristos ca Fiul lui Dumnezeu si o vor numi pe ea (Maria) fericita pentru ca Dumnezeu a aleso pe ea sa il nasca pe Iisus.

Ce increzatoare era ea in izbanda lui Hristos!

El a fost biruitor in ciuda neinvinsului adversar Satan. Nici un muritor nu a putut sa il infranga pe Satan vre-o data. Hristos a facut-o. Multi oameni astazi stau in defensiva si se gandesc daca sa asculte de Hristos sau nu, lor de fapt le este greu sa creada ca Hristos va birui in tot ce promite, in tot ce spune.

El a fost biruitor in ciuda lipsei de colaboratori. Nimeni nu mai era ca El si nici nu a mai fost inainte de El fara pacat. Nu avea pe nimeni ca El. Era chiar singur. Nu avea pe cine sa se bazeze, afara de Tatal din ceruri si Duhul Sfant pe pamant. Ucenicii au avut permanent nevoie de invataturile Lui, de mustrarile Lui, explicatiile Lui, ei au depins de El, insa El a fost mai putin ajutat de ei.

El a fost biruitor in ciuda aliatilor celui rau. Cel rau, nu doar ca nu a fost invins niciodata, el mai avea de partea lui lumea intreaga, sistemul in care este conceputa lumea, bazata pe pofta ochilor, mandrie, si poftelel trupului. Toate acestea il favorizeza pe Satan si planurile lui si mai putin pe Hristos. Firea pamanteasca, adica natura corupta a omului este un alt puternic aliat al celui rau, ucenicii permanent erau predispusi la indoiala, mandrie, competitie. Aveau natura aceea corupta in ei. Hristos a fost adesea nevoit sa infrunte aceasta natura a lor care era pe aceeasi lungime de unda cu cel rau. Lui Petru odata i-a spus direct: „inapoia Mea Satano”. In toate acestea vedem ca autoritatea lui Hrisots, puterea Duhului Sfant si ajutorul Tatalui din ceruri sunt suficiente pentru a infrange lumea cu toate ramificatiile ei.

De acum incolo, toate neamurile iti vor spune fericita! De acum incolo toate neamurile vor vedea cine a fost si este Iisus Hristos.

Oare noi vedem?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s