Inca un an – Pilda smochinului neroditor

 El a spus şi pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n-a găsit. Atunci a zis vierului: ,Iată că sunt trei ani, de când vin şi caut rod în smochinul acesta, si nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?’ Doamne’, i-a răspuns vierul, ,mai lasă-l si anul acesta; am să-l sap de jur împrejur, şi am să-i pun gunoi la rădăcină. Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia.” (Luca 13:6,9)

Pilda aceasta vorbeste de inca un an care s-a dat smochinului neroditor. Se pune  intrebarea: Cine este acel smochin? Unii zic ca ar fi crestinii neroditori. Dar in alta parte Domnul spune: „pomul bun nu poate face roade rele”. Deci daca cineva este crestin cu adevarat, asta inseamna ca el nu poate sa stea neroditor mult timp. Nu este vorba mai degraba de cei ce stau departe inca de Hristos? Roada pe care Dumnezeu o asteapta de la noi este pocainta si credinta. Dumnezeu are o dorinta infocata pentru cei nemantuiti.

Cred ca trebuie sa spunem deschis ca Dumnezeu a dat mai multe pilde in care face de inteles ca asteapta pe oameni la o viata de credinta adevarata, nu doar crestini cu numele, ci sa se integreze in mod real intr-o comunitate de crestini unde Biblia este predicata cu claritate si oamenii se lasa educati si schimbati prin studierea Scripturii si Duhul Sfant. 

Daca spunem ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu atunci trebuie sa spunem ca asta este ceea ce isi doreste El cel mai mult, cum reiese si din pilda smochinului neroditor. 

5 gânduri despre „Inca un an – Pilda smochinului neroditor

 1. Salut,

  Nu am gasit un mail unde sa va contactez asa ca am scris aici.
  Sunt de la blogul “Alege Viata!”: http://www.vladpage.blogspot.com
  Imi place mult blogul vostru si ma intrebam daca ati vrea sa facem un partenariat, adaugand un link spre blogul meu, precum voi face si eu.
  Astept o confirmare prin e-mail.

  Sarbatori binecuvantate!
  Vlad

 2. Multumesc Vlad de aprecieri, te-am adaugat la „Recomandam”. Cunosc pe mai multi din Alege Viata din Bucuresti. Tu esti in Franta? Asa am inteles din „my profile”.
  Sarbatori fericite iti doresc si tie!
  Florin

 3. Mltumesc pentru adaugare. Am facut si eu la fel. De fapt eu nu apartin asociatie „Alege Viata”. Sunt in Franta si mi-am numit blogul asa pentru mi-am dat seama ca in tinerete si nu numai avem multe alegeri de facut. Ceea ce conteaza e sa facem alegerea buna.

  Domnul sa te binecuvinteze,
  Vlad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s