Efectele rugaciunii

In biblie suntem indemnati sa sataruim in rugaciune sa ne rugam mult si continu. Rugaciunea nu trebuie sa fie doar „Tatal nostru” sau rucaciunile scrise, ci ele trebuiesc sa fie exprimari personale de fapte concrete si cazuri specifice fiecaruia in parte.

Care sunt cateva din efectele ruagiunii, sau mai bine spus de ce sa ne rugam staruitor?

Rugaciunea te focalizeaza. Una din problemele oamenilor de astazi este dezorientarea, nu suntem focalizati, suntem impartiti in prea multe parti ca devenim ineficienti si nu facem mai nimic bine. Rugaciunea ajuta focalizarea, prin repetarea lucrurilor dupa voia lui Dumnezeu (dar nu ca pe poezie, rugandu-ne din inima), gandurile se aduna si in mod gradat se concentreaza intr’o directie. Lumina soarelui este calda, dar daca focalizezi printr’o lupa ea poate sa aprinda un foc, sa arda, iar daca le focalizezi printr-un aparat laser, poti taia si fierul si piatra. Asa este si cu enerigiile omului cand sunt focalizate potrivit voiei lui Dumnezeu si darului spiritual.

 Rugaciunea mareste receptivitatea. Cand te rogi pentru un lucru, gandurile reiau cu regularitate acea ideie/idei, si incepe sa gaseasca solutii sau strategii. Devii productiv, rezolvi acea problema. Se spune ca atunci cand Bethoven a compus simfonia a 5-a, s-a gandit asa de mult timp la asta, ca avea toata melodia in minte ii lipsea tempoul, inspiratia, si intr’un parc in timp ce se plimba un prieten l-a batut pe umar, in clipa aceea a gasit tempoul penru simfonia a 5-a. Mintea lui era asa de receptiva ca specula orice eveniment sau fapta pentru a-si implini visul, scopul.

Rugaciunea activeaza resursele divine. Aici nu ne bazam pe faptul ca noi aven nevoie de acele resurse, ci pe promisiunea si credinciosia lui Dumnezeu, care a spus: „Daca vom cere ceva dupa voia Lui ne ascuta” (1Ioan 5,14) si in alta parte ne spune: „Cereti si vi se va da”. Deci noi plecam de la ideea ca Dumnezeu ne indeamna sa ii cerem, si daca ne rugam dupa voia Lui (adica potrivit Cuvantului Sau) atunci el ne va da acele lucruri. Unii spun ca Dumnezeu oricum stie nevoile noastre, este adevarat dar intrucat El este o persoana, noi trebuie sa vorbim cu El prin rugaciune si sa ii cerem acele lucruri, impreuna cu multumiri. Daca Dumnezeu ar fi fost doar o forta, atunci lucrurile acelea se intamplau de la sine, un vapor nu trebuie sa roage apa sa il tina la suprafata asta se intampla de la sine, este o lege a apei.

Rugaciunea trebuie facuta intotdeauna in Numele Domnului Iisus, de aceea este neaparat necesar sa ne conformam viata noastra invataturii lui Hristos, altfel nu ii putem folosi Numele fara ca noi sa facem ce spune El. Si rugaciunea in afara Numelui Lui nu este mantuitoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s