De ce combat oamenii crestinismul si pe cei credinciosi? – Ioan 6:44

Ioan 6:44 „Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis”

Un adevar greu de recunoscut pentru firea orgolioasa a omului. Unii oameni Il acuza pe Dumnezeu ca sa isi justifice de fapt neputinta lor de al urma.
Aici este problema omului, este asa de orgolios. O retea de telefonie mobila din Statele Unite a facut un sondaj si a descoperit ca cele mai utilizate cuvinte sunt: Eu, al meu, mie, pentru mine, etc. Toate cu referire la Eu.

De aceea nu suntem crestini, de aceea nu suntem corecti, de aceea ne certam mereu, cu toti oamenii uneori. Prea orgoliosi. Dale Carnegie spunea ca oamenii nu sunt rationali si nici obiectivi, ci orgoliosi si subiectivi.

Biblia spune ca omul dupa pacat nu mai este liber sa faca ce vrea, el este liber doar sa faca ce pacat vrea, si nici acolo nu este o libertate reala, dar omul nu mai poate sa faca voia lui Dumnezeu, adica sa fie drept, corect, sa il urmeze pe Hristos, etc.; chiar daca stie si vede ca asta ar trebui sa faca. El isi creeaza o rezistenta teoretica, prin ratiuni si argumente prefabricate.

Domnul Iisus cand a vorbit oamenilor, mesajul lui a fost simplu si puternic: Pocaitiva si credeti in Evanghelie. Cred ca este o referire la Eu-l nostru, care a fost dus in mandrie de tatal mandriei, satan.

Aldbert Einstein spunea: „Doua lucruri sunt infinite, universul si prostia umana; si de primul nu sunt sigur”

Unii oamnei combat crestinismul, si in special pe cei evlaviosi, pocaiti, nu pentru ca ar avea vre’o problema rationala cu asta, ci una emotionala, pentru ca Hristos condamna faptele oamenilor in cauza, iar motivul este ca Hristos scoate la iveala pacatele lor ascunse, sau pe fata. Si oamenilor le place pacatul de aceea alege sa lupte cu cei credinciosi si biblia, decat sa lupte cu propria stare. Este mai usor asa.

Insa daca Duhul lui Dumnezeu lucreaza in inima unui om, ochii ii se deschid, incepe sa vada totul altfel, se vede pe sine un pacatos si devine indulgent cu altii, nu cu sine cum era inainte. Aceasta este solutia pentru fericire si satisfactie deplina in familiei, scoli, servicii. Nu trebuie sa institutionalizam chestia asta, e suficient sa credem in inima noastra acest lucru si sa incepem sa ne formam principiile dupa Cuvantul lui Dmnezeu, biblia.

5 gânduri despre „De ce combat oamenii crestinismul si pe cei credinciosi? – Ioan 6:44

 1. NOI Pelerinul in pelegrinarea lui prin hatisurile blogurilor a vazut bune si rele, mai multa pizma decat prestigiu. Pelerinul crede ca omenirea, daca iti suna mai frumos aceasta lume, este bolnava, nu de boli ca SIDA sau CANCER care merg deocamdata in ,, pas de cruce”… ci de-o boala incurabila :

  BOALA SLAVEI DESARTE SI A INCHIPUIRII DE SINE.

  NOI Pelerinul acolo unde gaseste oalele de lut ale NECREDINTEI invarteste cuvantul intelepciunii ,,ca pe un toiag de fier” si le sparge. Pelerinul si altii ca el asta incearca si daca reuseste sa faca cioburi o singura oala de acest fel, inseamna ca a-ndeplinit porunca.

 2. Florine,
  E greu sa nu combata oamenii crestinismul adevarat cind adesea noi, crestinii, il facem de rusine! Chiar azi, privind stirile, vad chipul unui prieten si colaborator mai de mdemult, Sergio Alvarizares, pastor de limba spaniola la o biserica de 800 de membri din Portland, OR, unde am locuit ani buni din viata mea. Nu l-am mai vazut pe Sergio de 4-5 ani. Acum e arestat pentru viol si abuz sexual a peste a0 femei din biserica sa. De necrezut, dar se pare ca adevarat! Unul dintre convertitii de curind ai bisericii sale spunea „pina acum mi se parea ca stiu in cine sa cred; acum nu mai sunt sigur, daca chiar pastorul care m-a condus la Domnul a facut astfel de lucruri!

 3. Ted,
  poate ca de aceea Domnul ne-a numit „foarte neinsemnati frati ai lui”, pentru ca sunt unii care pacatuiesc si se pocaiesc apoi, ca David, (desi ma cruceste exemplul tau..) Insa sunt unii care sunt lupi de-adreptul. Adica nu sunt regenerati, nascuti din nou. Acestia nu trebuiesc socotiti crestini, sau sa desconsideri crestinismul din cauta lor. Este o piedica mare in calea celor ce vor sa il vada, sa il urmeze pe Dumnezeu. Totusi trebuie subliniat, ca Dumnezeu exista totusi, in ciuda tuturor acestor falimente umane. El nu poate sa spuna la judecata vre-unuia: „Da tu intradevar te-ai poticnit din omul acela care isi zicea pastor, si nu era.. ai dreptate. Te primesc totusi in Raiul Meu!”
  Si mai trebuie rectificata conceptia lumii despre biserica. Biserica adevarata este reprezentata de cei nascuti din nou, nu de cultele traditionale (nationale), nici chiar toti dintr’o biserica evanghelica nu sunt Biserica reala a lui Hristos. Si de multe ori cand oamenii se vaita de unele nereguli, neconcordante, Domnul nu se vaita, penrtru ca acela nu este al Lui. Omul vede si considera gresit adesea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s