Povestea unui om zgarcit

Era odata un om foate zgarcit, care prin efort, munca si credite a reusit sa agoniseasca 300.000 de dinari. El avea cladiri si mosii si tot feluri de averi. Intr-o zi s-a decis ca ar dori ca un an sa se distreze si sa traisca linistit, si apoi se va hotari care-i va fi soarta.
Dar, in timp ce-si pregatea banii pentru aceasta vacanta, ingerul mortii a venit si i-a luat viata.
Zgarcitul a incercat prin orice mijloace sa il induplece pe inger sa-l mai lase sa traiasca, dar nu a avut nici un succes. Apoi, omul a spus: “Ingaduie-mi sa mai traisc 3 zile si iti voi da o treime din averile mele.”
Ingerul a refuzat si a incercat sa plece cu sufletul lui. Atunci, omul a spus: “Mai lasa-ma sa traiesc 2 zile si iti voi da 200.000 de dinari din economii .”

Dar ingerul nu-l asculta. Nu s-a induplecat nici cand omul i-a oferit toata averea sa pentru a primi in schimb o zi in plus pentru a trai. Atunci, omul zgarcit a spus: “Bine atunci, da-mi voie sa scriu macar ceva pe o hartie.” Vazand asa, ingerul i-a indeplinit aceasta ultima dorinta, iar omul a scris cu sangele sau: “Oameni buni, folositi-va viata facand bine. Nu veti cumpara nici macar o ora cu toata averea voastra agonisita cu atata truda. Aveti grija si pretuiti timpul atunci cand il aveti.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s