Zece reguli ale rugaciunii – pastor Norman Vicent Peale

 1. norman_vincent_pealeRezerva-ti cateva minute pe zi. Nu spuneti nimic. Pur si simplu, ganditi-va la Dumnezeu. In acest fel mintea dv devine receptiva spiritual.
 2. Rugati-va cu voce tare, folosind cuvinte simple, obisnuite. Spuneti’i lui Dumnezeu ce va doare. Vorbiti cu naturalete. El va intelege.
 3. Rugati-va in timp ce indepliniti activitati cotidiene, in metrou, in autobuz sau la birou. Folositi rugaciuni profunde, inchizand ochii pentru a va indeparta de lumea din jur si concentrati-va doar asupra fiintei divine. Cu cat faceti lucrul acesta mai des, cu atat il veti simti pe Dumnezeu mai aproape.
 4. Nu cereti mereu cand va rugati, ci spuneti ca primiti binecuvantarea dumnezeiasca, si alocati cea mai mare parte din rugaciune multumirilor adresate lui Dumnezeu.
 5. Nu folositi nici un gand negativ in timp ce va rugati. Numai gandurile pozitive dau rezultate. „In Hristos avem totul deplin” nu ar fi biblic sa fim negativi, „Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”
 6. Rugati-va cu convingerea ca rugaciunile sincere vor fi auzite si prezenta divina inconjoara pe cei pe care ii iubiti.
 7. Fiti mereu pregatiti sa acceptati voia divina.
 8. Obisnuiti-va sa ii lasati pe toti in grija lui Dumnezeu, apoi detasati-va. Rugati-va sa fiti mereu in stare sa fiti cel mai bun si lasati rezultatele in seama lui Dumnezeu cu incredere.
 9. Rugati-va pentru cei pe care nu ii agreati sau care s-au purtat urat cu dumneavoastra. Ura este cel mai redutabil obstacol in calea puterii spirituale.
 10. Alcatuiti-va o lista de oameni pentru care sa va rugati. Cu cat va rugati mai mult pentru altii, in special pentru cei care au legatura cu dumneavoastra, cu atat mai mult se va reflecta asupra dumneavoastra insiva rezultatele rugaciunilor.

2 gânduri despre „Zece reguli ale rugaciunii – pastor Norman Vicent Peale

 1. Foarte frumos. cu alte cuvinte sa traim mereu cu Dumnezeu in gand si in faptele pe care le facem. Sa stam necontenit de vorba cu El! Mi-au placut ofarte tare indrumarile astea. Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s