„Actiunea vindeca frica!”

perception-actionFrica este reala. Orice tip de frica isi are leacul intr’un anumit tip de actiune, o actiune dreapta, conforma cu adevarul. Ezitarile nu fac altceva decat sa amplifice frica. Treceti imediat la actiune. Fiti hotarat.

La formarea statului american, oamenii erau formati dintr’un grup de puritani. Acestia erau in mare si pastori si conducatori in stat. Atunci cand aveau probleme in stat, ei cercetau Biblia sa gaseasca o problema similara si sa vada ce a facut poporul lui Dumnezeu ca sa faca si ei intocmai.

In continuare iata catea tipuri de frica si leacuri pe care doar actiunea le poate aduce, sugerate de dr. Daniel Schwartz.  Acestea se vor referi celor mai variate varste si preocupari: Jena datorata aspectului fizic. – Schimbati-va infatisarea. Duceti-va la frizer sau la salonul de coafura. Lustruiti-va pantofii. Curatati-va si calcati-va hainele. In general, ingrijiti-va mai mult. Nu e nevoie de haine noi, neaparat.

  1. Frica de a nu pierde un client important, enorias, pacient. – Lucrati de doua ori mai bine pentru a presta servicii de mai buna calitate. Corectati orice i-ar fi putut face pe clienti sa-si piarda increderea in dv.
  2. Frica de a nu pica la un examen. Transformati timpul de ingrijorare in timp de studiu.
  3. Frica de a nu scapa lucrurile de sub control. Concentrati-va atentia asupra a cu totul altceva. Iesiti in gradina si smulgeti buruienile. Jucati-va cu copiii. Duceti-va la un film.
  4. Frica de a nu fi ranit de ceva pe care nu-l puteti controla, cum ar fi o tornada sau un avion scapat de sub control. Concentrati-va atentia in directia sprijinirii morale a celorlalti. Rugati-va si multumiti lui Dumnezeu ca va aude si asculta rugaciunile.
  5. Frica de ce ar putea gandi si spune ceilalti. Asigurati-va de faptul ca tot ce va propuneti sa faceti este corect. Apoi treceti la actiune. Nimeni nu face nimic pozitiv fara sa fie criticat.
  6. Frica de a face o investitie sau de a cumpara o casa. Analizati in lumina corecta. Apoi luati o hotarare. Mentineti-va hotararea. Aveti incredere in capacitatea proprie de judecata.
  7. Frica de oameni. Priviti’i in lumina corecta, din perspectiva lui Dumnezeu. Retineti, cel de alaturi nu este decat o alta fiinta umana, care seamana foarte mult cu dumneavoastra.

* Pentru a trata toate aceste frici, si altele asemenea, faceti acesti doi pasi:

 1. Izolati frica. Puneti degetul pe rana.
 2. Aflati cu exactitate de ce va temeti.

Apoi porniti la treaba. Orice tip de frica isi are leacul intr’un anumit tip de actiune.

Daca suntem credinciosi, sa ne rugam sa citim Biblia dar sa fim si activi, fara sa lasam lui Dumnezeu ceea ne ar trebui sa facem noi.

Doamne ajuta!

Un gând despre „„Actiunea vindeca frica!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s