5 gânduri despre „Children See … Children Do

 1. Ma gandeam… Domnul Isus a zis: „Lasati copiii sa vina la mine”. Adesea ii impiedicam pe copii sa se apropie de Isus prin exemplele pe care le dam noi. Daca noi nu traim dupa modelul lui Cristos, atunci nu avem alt model bun de viata pentru ei. Daca nu dam atentie cum traim noi insine, macar pentru cei care ne iau ca exemplu sa ne gandim, pentru copiii care ne imita. Caci asa a facut si Isus pentru copiii Lui.
  Doamne, ajuta-ne sa fim atenti ce invatam noi si ce-i invatam pe altii!

 2. Este un lucru pe care nu-l intelegem decat foarte tarziu: de la zero la 7 ani preluam pattern-urile de la parintii nostrii, de la 7 la 18 ani preluam pattern-urile din societatea in care traim (scoala, grupurile de prieteni, echipele din care facem parte – in cazul in care facem sport,vecini, comunitatea in care traim). Dupa 18 ani ne chinuim sa scapam de aceste pattern-uri pana la sfarsitul vietii, caci in genere se preia mai mult ceea ce este negativ (sa nu absolutizam si sa gasim esenta raului si a decadentei lumii in asta,dar sa nu facem nici „pudibonzii” si sfintisorii caci asa ceva „se ezista doar la altii”. Cand se realizeaza esenta filmului (caci NOI trebuie sa ne schimbam, ca sa schimbam lumea) se face acel salt evolutiv spiritual.

 3. Marius:
  cei ce sunt langa noi imprumuta constant lucruri din comportamentul nostru, ca sa nu mai spun de cei mai mici, sau copii nostrii. Asta este un motiv suficient pentru a trai mai bine. Dumnezeu sa ne dea putere!

  Cristian:
  Interesant cum ai impartit paternurile de la parinti si societate si cum apoi incepem sa le scapam de ele, pote mai bine spus sa le fixam, sa le perfectionam 🙂

 4. Poti sa sa faci ucenici incepand cu cei din familia ta, cu propri tai copii. Etalonul lor in viata sunt propri lor parinti. Daca vrei sa-i faci ucenici ai raului ii inveti rau, daca ii inveti bine ii faci ucenici ai binelui. Dar trebuie sa stim ca bine reprezinta in conformitate cu Sfantul Cuvint al lui Dumnezeu. Proverbe 22:6 ,, Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea,,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s