Ziua mondiala de rugaciune – 11 mai 2008

Urmand exemplul primilor crestini care au staruit cu un cuget in rugaciune, asteptand revarsarea Duhului Sfant, Ziua Mondiala de Rugaciune cheama crestinii din toate natiunile sa se uneasca in rugaciune.

Aceasta miscare de rugaciune se extinde in mod miraculos. In anul 2006, milioane de crestini din 199 de natiuni s-au unit in rugaciune si in anul 2007 chiar mai multi crestini din 204 natiuni au participat la aceasta miscare. Din raspunsurile care au existat este evident faptul ca miscarea de rugaciune a patruns intr-o dimensiune mult mai profunda.

Incepand cu Ziua inaltarii, milioane de crestini au cautat sa se roage in diferite moduri zi si noapte, de-a lungul celor zece zile dinainte de Rusalii, urmand modelul dat de ucenicii lui Hristos. In anul 2007 mai multi crestini s-au implicat in cele „10 Zile de Rugaciune continua„, precum si in cele „90 de zile de binecuvantari” in care rugaciunea este exprimata prin acte de mila si de bunavointa in cadrul comunitatilor locale.

Habacuc 2:4 ” Iata, i s-a ingamfat sufletul, nu este fara prihana in el, dar cel neprihanit va trai prin credinta lui”. In 2007 natiunile au inaltat rugaciuni de pe coasta Pacificului, pana in Asia si Africa, din Orientul Mijlociu si Europa, pana peste ocean in America de Nord si Sud. A venit timpul ca si Romania sa se alature Bisericii lui Christos din intreaga lume.

In fiecare an, de Ziua Mondiala a Rugaciunii inalta si tu o rugaciune impreuna cu fratii tai de pretutindeni.

* Pentru a vedea clipul titrat in romaneste clik aici

** Aveti in boxa latarala un folder „Ziua mondiala de rugaciune” cu materiale legat de acest eveniment, Un ghid zilnic, sugestii, etc. Le puteti descarca.

3 gânduri despre „Ziua mondiala de rugaciune – 11 mai 2008

  1. voi face asta, si nu singura, impreuna cu copiii si tinerii de care ma ocup, rugaciunea, oricat de mica este, daca porneste din suflet, are putere si acolo unde e rostit numele Lui si El e prezent…multumesc 🙂
    respecte si recunostinta,
    Sibilla

  2. sfinx667:
    ma bucur ca te implici. Vei fi rasplatita pe masura de Dumnezeu, vei vedea! Poate ca ai mai experimentat asta dupa cum ai raspuns la articol. 🙂

  3. Ma gandeam ieri, la experienta traita de psalmisti. Ideea rugaciunii prinde contur, pentru ei, in ciuda experientelor negre de viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s