Iranienii au facut un nou film despre viata lui Iisus, conform Coranului

Gardianul ne iformeaza:

Iranienii au facut un film despre viata lui Iisus, asa cum apare in Coran Un fapt fara precedent urmeaza a se petrece intr-o tara islamica trecuta pe lista neagra a comunitatii internationale: producatorii iranieni pregatesc un film despre viata lui Iisus, vazuta din perspectiva islamica, informeaza site-ul Catholica. Filmul se va numi “Iisus, Duhul lui Dumnezeu” si se bazeaza pe invataturile Coranului, care il cinsteste pe Iisus ca pe un profet, dar nu iL recunoaste ca Fiu al lui Dumnezeu. Evenimentul este inedit, cu atåt mai mult, cu cåt el se va materializa intr-o perioada in care in comandamentele marilor puteri militare occidentale planurile unui atac asupra Iranului sunt aproape finalizate. Pornind de la aceasta stire, am considerat ca este interesant de stiut cum este vazut Iisus in Coran.

«Eu sunt robul lui Dumnezeu. El M-a facut profet»
”In sura 19, 30-33, Iisus spune despre Sine: «Eu sunt robul lui Dumnezeu! El mi-a daruit Scriptura si m-a facut profet. Si El m-a binecuvåntat, oriunde as fi, si mi-a poruncit rugaciune si milostenie, cat voi trai, si bunacuviinta fata de nascatoarea mea. Si nu m-a facut pe mine trufas, nici ticalos. Si pacea fie asupra mea in ziua in care m-am nascut si in ziua in care voi muri si in ziua in care voi fi adus la viata din nou». Cel care vorbeste aici este pruncul Iisus, aflat in leagan (cf. sura 19, 29). Ziua revenirii la viata dupa moarte, conform Coranului, nu inseamna invierea din morti a treia zi, despre care se vorbeste in Evanghelie, ci invierea de la sfarsitul lumii, de care vor avea parte toti oamenii.
Misiunea de a fi profet ii revine lui Iisus asemenea altor trimisi ai lui Dumnezeu, cum ar fi Ioan Botezatorul (sura 3, 39) sau altora care au fost ucisi (sura 4, 155), dar in special Mahomed, socotit cel mai mare profet. Cuvintele rostite de Mahomed, in continuarea celor spuse de pruncul Iisus, in sura 19, 34, „acesta este Iisus, fiul Mariei! Aceasta este povestea adevarata de care ei se indoiesc!“, sunt practic indreptate impotriva credintei crestine privind dumnezeirea lui Iisus Hristos. „Nu se cuvine ca Dumnezeu sa-si atribuie un fiu!“, se spune in sura 19, 35”, dupa cum arata pr. prof. univ. dr. Nicolae Achimescu intr-un articol publicat de site-ul crestinortodox.ro.

Al-Masih Isa, prezent la Judecata de Apoi

In Coran, Iisus este numit de 11 ori Hristos si de trei ori Iisus Hristos, mai degraba ca un nume comun, dar niciodata nu lasa sa se inteleaga ca ar fi Mesia, desi este pomenit si asa, ca in exemplul urmator: „O, Maria! Dumnezeu iti vesteste un cuvant din partea Lui: numele lui va fi Al-Masih, Isa“ (Mesia, Iisus, n.tr.), asa cum se afirma in sura 3, 45.
Coranul ignora si calitatea de „imparat“ spiritual a lui Iisus, precum si originea Sa davidiana. De asemenea, Coranul nu aminteste nimic despre activitatea publica a Mantuitorului Hristos. Nu exista decat doar cåteva aluzii generale, iar in legatura cu moartea Sa, afirmatiile sunt foarte putine. Este insa de remarcat prezenta Mantuitorului la Judecata de Apoi, dupa cum reiese din sura 4, 159: „Iar in Ziua de Apoi, el (Iisus, n.tr.) va fi martor impotriva lor“.

Atunci de ca vre-o doua miliarde de oameni s-au dus dupa Hristos? Imperiul Roman de ce nu a putut sa ucida miscarea in fasa?

Un fel de furt din patrimoniul spiritual al Iudeilor si Crestinilor, asta este Islamul.

Despre Islam este facuta o profetie in Genesa 16,12 ” El va fi ca un magar salbatic printre oamnei; mana lui va fi impotriva tuturor oamenilor si mana tuturor oamenilo va fi impotriva lui si va locui in fata tuturor fratilor lui.”

Asta se intamla datorita nevegherii lui Avraam, care a luat pe roaba sa Agar la sugestia Sarei, pentru a ii naste un fiu, in loc sa astepte fagaduinta lui Dumnezeu, care oricum a venit mai tarziu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s