Visul lui Iosif -IV-
Geneza 37
Ce trebuie sa facem cu visele noastre?
3 Fa din visul tau subiectul de discutie intre tine si Dumnezeu
Avraam se intalnea cu Dumnezeu din cand in cand moment in care Dumnezeu ii vorbea, dupa ce a prmit acest vis de la Dumneze ca va avea un fiu Avraam de fiecare data cand venea in fata lui Dumnezeu aducea in discutie subiectul acesta, priviti aici! Dumnezeu ii vorbeste lui Avraam:
“ Avraame nu te teme, Eu sunt scutul tau, si rasplata ta cea foarte mare!” la care Avraam ii raspunde: “ Doamne Dumnezeule, ce imi vei da? Caci mor fara copii si mostenitorul casei mele este Eliezer din Damasc”
Avraam vorbea mereu si mereu cu Dumnezeu despre visul lui primit de la Dumnezeu. Si ce ii raspunde Dumnezeu? “Nu el va fi mostenitorul tau, ci cel ce va iesi din tine, acela va fi mostenitorul tau.” In alta imprejurare Domnul ii intareste din nou acelasi lucru si la un moment dat ii spune: “La anul pe vremea aceasta, ma voi intoarce negresit la tine si iata ca Sara va avea un fiu!”
Atunci cand faci din visul tau subiectul tau de discutie cu Dumnezeu, Dumnezeu iti spune care este urmatorul pas pe care trebuie sa il faci spre implinirea visului tau.
Va urma
Intr-adevar,
cred ca aici se face diferenta intre orientarea personala asupra voii lui Dumnezeu si intre alegerile in care nu dorim sa-L impliacm pe Dumnezeu. Faptul ca-L implicam pe El. Ca dorim sa ne sfatuim cu El, dorim calauzirea Lui.
Dorintele, nazuintele, telurile personale pot purta asupra lor pecetea divinitatii sau nu, datorita preocuparii personale in a fi pe aceeasi lungime de unda cu Dumnezeu.
Un vis, un tel poate fi pagubos daca ne departeaza de El. Comunicarea cu Tatal privitor la natura visului, telului cat si a procesualitatii acestuia ne poate asigura ramanerea in voia Lui si primirea binecuvantarii chiar prin implinirea visului, dar, mai ales, prin efectele lui.
Imi place cum ai spus: „Un vis, un tel poate fi pagubos daca ne desparte de El”, este cu noi pe tot parcursul drumului si nu ne putem descurca adesea daca nu ar fi cu noi, sau daca nu l-am intreba pe El cu privire la acel moment din viata. Sistemul nostru de lucru trebuie sa Il includa pe Dumnezeu in ele, de asta depinde succesul si puterea unui sistem de functionare, de organizare a unei biserici, a vietii unui om, etc.
Frate Florin,
daca nu gresesc, am observat ca ati participat la un curs antidrog ( antialcool).
Oferiti consiliere pentru renuntarea la consumul de alcool?
Cursul parca era organizat de cei de la DE HOOP, nu-i asa?
🙂 ma bucur ca stiti despre ce e vorba!
Consiliez in cadrul lucrarii pastorale pe care o fac in Bucuresti. Imi dau seama ca lucrez mai mult pe preventie decat recuperare, pentru cea din urma ar fi nevoie de mai multe conditii, decat pot oferi eu. M-am implicat si in asta de cateva ori.
Multumesc de intrebare. Sa va rugati pentru lucrarea asta, nevoia este covarsitoare, lcratorii mai putini.