Sa iubesti pe vrajmasii tai, nu pe vrajmasii Mei !!

Am vazut ca pe blogosfera, unii neinitiati fac aluzie la iubirea vrajmasului si la spiritul crestin, fara sa inteleaga prea bine sensul initial.

Porunca Domnului este: “sa iubiti pe vrajmasii vostrii”, nu pe vrajmasii lui Dumnezeu! Vrajmasii nostrii sunt cei din lume, paganii, necredinciosii, sau orice pacatos. Vrajmasii lui Dumnezeu sunt cei ce instiga la o alta inchinare decat la Hristos, sau se leaga de divinitatea lui Hristos, acestia mai sunt numiti si prooroci mincinosi sau antihristi. Acolo unde ni se spune sa iubim pe vrajmasii nostri, in predica de pe munte, stiti cum se incheie acea predica? “Paziti-va de proorocii mincinosi! » Ei vin la voi imbracati in piele de oaie. Adica intr-o forma nevinovata : fac o glume, un rating. Ma tem ca unii isi vand sufletul pentru rating.. sunt subtili, rafinati.

A iubi pe vrajmasul tau inseamna ca orice ti-ar face cineva vre-odata sa nu te opui. Daca te loveste pe tine peste obrazul drept sa il intorci si pe cel stang. Insa daca il „loveste” pe Iisus, lucrurile stau diferit.

“Cine nu marturiseste pe Iisus, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist” (1Ioan 4,3). Deci daca unii il fac pe Iisus gay, sau un eretic, acestia nu mai sunt dusmanii mei, ci ai lui Hristos. Nu cred ca trebuie sa ii iubim pe astfel de oameni, sa ne rugam pentru ei, da. Insa trebuie sa ne pazim de ei si asa cum Domnul Iisus s-a luptat mult cu calauzele oarbe ale poporului, sau blasfemitorii din templu, asa cred ca trebuie sa continuam si noi.

Cat despre vamesi si prostituate, ele vor fi primele in imparatia lui Dumnezeu pentru ca acestia isi recunosc pacatul. Cei ce se leaga de divinitatea lui Hristos sunt condusi de un duh care lupta impotriva lui Hristos insusi, este duhul lui antihrist.

Urmasii lui Hristos nu trebuie sa fie naivi in privinta asta!

Acest duh impotrivitor lui Hristos era prezent inca de pe vremea apostolilor, acum insa este mai intarit un pic decat atunci.

5 gânduri despre „Sa iubesti pe vrajmasii tai, nu pe vrajmasii Mei !!

 1. Florin, nu prea sunt de acord.
  Trebuie sa-i iubim pe toti. Chiar si pe vrajmasii lui.

  Apostolul Pavel era unul care lucra din nestiinta in necredinta. Era impotriva lui Isus. A trebuit sa i se arate EL in toata splendoarea Sa: „Saule, Saule, pentru ce ma prigonesti?”

  Nu ne este usor sa-i iubim, de aceea avem nevoie de El ca s-o putem face. Dar asa este natura divina. Ce trebuie sa unim noi (2 Petru 1:5-8) ? … cu dragostea de frati iubirea de oameni. Nu iubirea unor oameni.

  Dar stiu ca sti acest lucru. Si cred ca ideea era de fapt evitarea lor, deoarece s-ar putea sa fie „insemnati in cugetul lor”, si ca pot face mult rau. Cred ca ideea era a unei iubiri intelepte, care evalueaza bine situatia si omul.

  Cu toate ca un capitan de vas isi iubeste mult corabia, isi da seama cu durere cand trebuie s-o paraseasca in caz de naufragiu. Altfel, daca iubirea lui n-ar „racordata” la realitate, ar muri intr-un mod inutil, necerut, nesolicitat de nimeni. Ca doar ar putea fi tot atat de buna capitan si pe alta corabie.

  Sa ne tot reauzim.

 2. Este adevarat ca trebuie sa unim cu dragostea de frati, iubirea de oameni. Si trebuie sa o facem neconditionat. Dar dusmanul lui Hristos este Satan, duhul anti Hristos. Acesta cand se foloseste de cineva, oricine ar fi trebuie semnalat la timpul potrivit din dragoste pentru el si credinciosie fata de Hristos.

  De exemplu cand Petru tocmai fusese imputernicit de Hristos, ca pe marturia lui va zidi Biserica Lui, chiar atunci satana s-a folosit de Petru si a vorbit cu viclenie lui Iisus, acesta fara sa tina seama de apostolia de mai inainte, ia spus direct: „inapoia mea Satano!” Cati dintre noi nu ar fi considerat exagerata afirmatia daca nu ar fi facut’o chiar Hristos? Pavel la fel a numit la un moment dat pe un om : „Fiul dracului si al Satanei!” Petru de asemenea: „Pentru ce ti-a umplut Satana inima…”

  Sunt oamneni „insemnati in cugetul lor”, eu nu mizez pe asta, rar ii poti identifica pe acestia, dar cand vezi ca un duhul impotrivitor lui Hristos se foloseste de ei, trebuie sa actionezi. Daca in momentul acela spui ca trebuie sa iti iubesti aproapele, tu il tradezi pe Hristos de fapt, iti este teama de fapt, esti lumesc, superficial.

  Prin asta il ajuti si pe cel in cauza de mlte ori si mai tarziu te va respecta. Petru s-a trezit dupa ce Hristos a vorbit cu el asa.

 3. Tocmai a scris unul cu pseudonimul „satan”. A trebuit sa sterg comentariul, cuvintele erau murdare..

  Ok inteleg aspiratiile tale, le vei regreta intre-o zi, sper sa fie pe pamant acea zi, altfel e prea tarziu..

  Legat de ce ai spus tu, trebuie sa traduc ca sa poata citi si altii: „ca noi am incurcat-o” Probabil noi crestinii, si am incurcat-o pentru ca antihrist s-a mai intarit in ultima vreme. Presupun ca la asta te-ai referit. Daca vrei sa mai intervi, poti sa o faci dar in limita acceptabilului. Citeste regulile blogului, sus dreapta.

  Am vrut sa spune un lucru pe care il spune biblia, ca pe antihrist il impiedica ceva ca sa se ridice, acesta este Duhul Sfant, Biserica lui Hristos reala, cea nascuta din nou. Ea inca este pe pamant, si bilblia spune ca atat cat ea va fi pe pamant, antihrist este pur si simplu impiedicat sa se ridice, asta se va intampla cand biserica lui Hristos va fi rapita la cer. Hristos a promis ca va veni din nou, va veni si va rapi pe toti cei credinciosi, si atunci puterea raului se va dezlantui pe pamant.

  Iata textul:

  „Caci taina faradelegii ai si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum, sa fie luat din drumul ei. Si atunci se va arata acel nelegiuit pe care Domnul Iisus il va nimici cu aratarea venirii Sale.” 2 Tesaloniceni 2,7-8

  „Caci insusi Domnul, cu un strigat , cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu se va pogori din cer si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti impreuna cu Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. ” 1Tesaloniceni 4,16-17

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s