Acum, incotro ?!

“Intrati pe poarta cea strâmtã. Cãci largã este poarta, latã este calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce intrã pe ea. Dar strâmtã este poarta, îngustã este calea care duce la viatã si putini sunt cei ce o aflã.” (Matei 7,13-14)

Cineva spunea: “Nu conteaza unde te afli ci incotro te indrepti”.Daca esti pe drumul cel bun vei ajunge bine, chiar daca esti acum departe sau aproape.

Daca esti pe drumul cel rau, chiar daca acum inca mai esti “bine”, vei ajunge rau.

Nu are importanta daca tragi din greu, daca esti ranit sau suferind, daca esti pe drumul cel bun, vei fi ajutat de Cel bun si oricum drumul bun are un sfarsit bun.

Drumul bun este drumul inimii si constiintei tale, drumul Scripturii si al lui Hristos. E un drum drept, ingust, care duce in sus si este pentru cei tari (care nu se ascund de ei insisi) si nu cum cred unii: pentru cei slabi (care se mint singuri).

3 gânduri despre „Acum, incotro ?!

 1. Apostolul Pavel ii spune lui Timotei:

  Pune-ţi pe inimă aceste lucruri, îndeletniceşte-te în totul cu ele, pentruca înaintarea ta să fie văzută de toţi (! Timotei 4:15).

  Eu unul consider ca nu trebuie sa fie multe obiective de realizat in planurile pe care le face un om, privitor la scopurile sale. Bineinteles ceea ce consider eu nu este litera de lege. Insa, pentru realizarea lor e necesara „fixarea in inima” a obiectivelor. Implinirea lor sa devina placerea cea mai de pret. Evident, nu detroneaza locul lui Christos. Sistemul personal de valori sa fie constituit din lucrurile bune pe care dorim sa le realizam.

  In acest fel, ele sunt elemente provocatoare de bucurie, satisfactie, fericire. Bucuria pe care ne-o provoaca realizarea lor alimenteaza cu energie efortul nostru, sustine vointa in depasirea obstacolelor inerente.

  Iar Dumnezeu care vede calea buna pe care o apucam, rasplateste pe masura, pentru ca, totusi, puterea umana e limitata:

  Psalmul 37: 23-24 Domnul intareste pasii omului cand ii place calea lui; daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana.

 2. Obiectivele, da acestea reprezinta un lucru esential. Focalizarea face minuni in viata unui om. Oamenii nu reusesc adesea pentru ca sunt „imprastiati” in prea multe, distrasi de tot felul de lucruri nesemnificative, urgente, inprevizibile, etc. Si problema nu este ca acestea vin, ca nu e omul de vina, dar e rau ca se lasa cuprins de situatie nefacand nimic.

 3. Pe calea ingusta e lupta,
  Placeri, desertaciuni pe ea nu-s…
  Nu-i impodobita da-i dreapta,
  Si e buna ca duce in sus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s