Misionar in China

Am un prieten care este misionar de cativa ani in China impreuna cu familia lui si copii. Este un om extraordinar, primesc stiri de la el regulat. Face misiune in mijlocul unei etnii: “Hui” se numeste. Sunt musulmai cu numele dar hai sa va dau cateva cuvinte prin care el descrie acest popor.

“Acest popor bea minciuna ca pe apa si mintea lor este intunecata de cel rau cu o combinatie de “otrava”: islam, confucianism si ateism. A continua sa iubesti cand esti mintit in fata constant de oameni care se lauda ca tu esti cel mai bun prieten al lor, este o provocare care poate fi trecuta doar cu puterea lui Dumnezeu. Rugati-va ptr. Traian, Nicolae, Nana, Marius, Victor, Silviu, Liviu (toate sunt nume de cod) ptr. ca inima lor sa fie atinsa de dragostea lui Dumnezeu si sa creada. Rugati-va si pentru mine sa iubesc neconditionat pe Hui” Am incheiat citatul

Nu ii voi da anumele, pentru ca sunt urmariti, de aceea au nume de cod si pentru oamenii cu care lucreaza. Misiunea in poporul Chinez este acum sub urmarirea serviciului de securitate, asa cum povestim noi despre comunism, ei traiesc de buna voie inca odata comunismul pentru Hristos, si de dragul unor oameni.Ia-ti acum cateva clipe si roaga-te pentru acesti oameni ai lui Dumnezeu din China !

** Sunt vesti ca in China numarul crestinilor creste vertiginos, se stiu din date neoficiale, pentru ca nu sunt permise asemenea statistici in China, ca ar fi peste 90 milioane credinciosi autentici, numarul lor continuand sa creasca. Ce fel functioneaza lumea asta! Cand ai suferinta cresti spiritual, si noi ne dorim crestere spirituala dar fugim de suferinta. Ce e de facut atunci?

11 gânduri despre „Misionar in China

 1. in ce constau prigonirile din China ? Am fost acolo, am vizitat mai multe orase, biserici.
  Eu cred ca in china crestinismul e mai liber ca oriunde in lume. Sunt foarte toleranti, sa-r putea sa fie supravegheati de securitate, dar asta se intampla si la noi acum. Cred ca astazi mai exista biserici subterane numai pentruca s-au obisnuit asa. Ar putea tot atat de bine sa se intalneasca si sa predice in vazul tuturor. Nimeni nu-i va prigoni.

 2. Am tot respectul pentru misionarii din China. E un sacrificiu mare. Cred ca e dificil de evanghelizat acolo, dar nu din cauza prigonirilor care intra-devar cu mai multi ani in urma existau. Cultura lor, religia, lipsa de educatie etc… , fac foarte dificila intelegerea evangheliei. Bisericile – multe din ele- sunt irelevante datorita lipsei de educatie, a traditionalismului si intolerantei ce le caracterizeaza.
  E nevoie de mai multi misionari in china , dar sa nu exageram sau sa denaturam realitatea de acolo, doar pentru a capata mai multe sponsorizari.

 3. Stefan,
  eu nu am fost acolo, nu stiu cum este, dar stiu mai multi prieteni care au fost acolo in diverse proiecte, sunt urmariti in mod serios, unii erau chemati la politie pentru interogatoriu. Acolo cand mergeau misionari nostri mergeau sub acoperire: „profesori de engleza”, „schimb de experienta intre institutiile de invatatmant”, etc.

  Poate difera zonele, dar unde merg cei pe care ii stiu eu, este chiar asa cum scrie aici.

  Sa dea Dumnezeu sa se ridice toate aceste restrictii care ingradesc libertatea, tot mai mult.

 4. Vad ca am ajuns tarziu sa citesc acest mesaj decpre china ,dar vreau sa marturisesc da este prima data cand caut informatii despre misionarii din china si despre lucrarea de acolo, Si aceasta din cauza ca nu sunt multe bisericile in care se promoveaza invatatura despre misiune.

  Am participat recent la un curs legat de misiune „Kairos” si Dumnezeu n-ea deschis ochii tuturor si ne-a vorbit despre nevoia de a face misiune pentru El,nevoia de a ne implini marea trimitere …”Duceti-va si faceti ucenici din toate meamurile.”

  Impreuna cu grupul de misiune am hotarat sa ne rugam mai mult pentru zonele si tarile unde lucrarea de misiune se face cu greutate,de aceea Duhul ne-a indemnat sa ne rugam pentru CHINA si pentru toti cei care fac misiune acolo.

  Dumnezeu sa binecuvinteze,sa ocroteasca,sa pazeasca, pe Traian, Nicolae, Nana, Marius,Victor,Silviu,Liviu . Amin.
  Dumnezeu sa rasplateasca tuturor.

 5. Imi pare rau ca vad asa tarziu, dar eu o sa continui sa ma rog pentru ca simt ca Domnul m-ar chema acolo insa deocamdata tot ce pot face e sa ma rog pentru cei de acolo.
  Vroiam sa va spun ca va sustin in rugaciune si daca aveti motive mai specifice mie mi-ar face placere sa ma rog mai specific.
  Domnul sa fie cu voi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s