Care este scopul Craciunului ?

„El va mantui pe poporul Lui de pacatele lui” (Matei 1,21)

„Astazi in cetatea lui David vi s-a anascut un Mantuitor” (Luca 2,11)

Dupa cum ii este numele: „Mantuitor”, asa ii este si lucrarea. Cel mai important lucru pentru un angajat este contractul de muna, fara el nu are garantia ca maine va mai fi prmit la servici, nu ii merge vechimea, la pensie nu poate justifica munca prestata. La fel este si cu diploma de studii, daca nu ai o diploma la final, nu poti dovedi ca ai facut acea scoala, nu poti folosi ceea ce ai invatat, pentru ca nu esti recunoscut, nu ai calificarea, ca dovada. La fel este si cu mantuirea.

A face fapte bune, a merge la biserica, a te ruga si a citi Biblia este bine, dar esti tu mantuit? Asta este intrebarea cea mai mare. Ai tu numele scris in cartea vietii? Ai tu pacatele iertate?

Ce este mantuirea este spus mai sus: „iertarea de pacate”. Oamenii intreaba, dar poti sa stii daca ai pacatele iertate? „Daca ne marturisim pacatele El este credincios si drep ca sa ne ierte pacatele” (1Ioan 1,9). Si daca ai pacatele iertate inseamna ca ai mantuirea? Daca iti ceri Domnului Iisus sa iti ierte pacatele inseamna ca tu crezi in El, si este scris: „Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimes, are viata vesnica” (Ioan 5,24).

Astazi omenirea intreaga sarbatoreste craciunul, dar vedem ca cineva a deturnat scopul initial. Scopul craciunului este mantuirea „astazi in cetatea lui David vi s-a nascut un Mantuitor”, iar noi astazi sarbatorim craciunul cu bucuie si sarbatoare. Poti sarbatori daca nu ai obtinut o diploma de studii? Poti sarbatori daca nu ai obtinut un contract de munca? Ar fi de dorit sa il obtii. Nimeni in lume nu se bucura inainte de a obtine acel lucru pe care si-l doreste. De craciun insa multi oameni sa bucura fara sa isi mai puna intrebarea: „Am obtinut eu mantuirea de la Acest Mantuitor?” Am atins eu scopul pantru care s-a nascut un Mantuitor? Scopul lui este sa mantuiasca, dar al meu este sa fiu mantuit, sa primesc mantuirea.

Nu rata scopul Craciunului, poate este ultimul! Obtine mantuirea! Cereti iertearea de vina pacatelor tale si urmeaza-l pe Iisus, invataturile Lui.

* mantuirea ti-o poate da doar Hristos prin Cuvant (biblie), nu un preot, pastor, biserica, etc.

3 gânduri despre „Care este scopul Craciunului ?

 1. este bine evidentiat in abordarea ta faptul ca putini sunt aceia ce sarbatoresc Craciunul avand ca motivatie nasterea Domnului, si prea multi sunt aceia care gasesc in aceasta sarbatoare un motiv de petrecere, de „chef cu prietenii”. Cum bine ai zis obiectivul principal al Craciunului este acela de a ne aminti de unde a inceput mantuirea, iertarea, umilinta, si nu de a ne destrabala si a fii poate mai rai ca in celalalte zile ale anului.

 2. Bun gand, „a ne destrabala si a fi poate mai rai ca in celelalte zile ale anului” Asta este realitatea. Craciunul este sarbatoarea lui Hristos, ar trebui sa ne gandim la El, ce a facut El, ce a spus El, ce vrea El de la noi? Ne-ar fi de mare folos.

 3. In cazul acesta, dupa modul in care este construita argumentatia articolului, craciunul este in … fiecare zi.
  Din punct de vedere istoric nasterea Mantuitorului a avut loc o singura data.
  Din punct de vedere spiritual e posibil ca acest fenomen al nasterii sa aibe loc de fiecare data cand un pacatos cade la picioarele lui Isus.

  Scriptural, Christos nu mai poate sa moara odata. Biblia spune ca acest lucru nu mai este posibil. A murit odata pentru totdeauna. Asa spune Sfanta Carte.

  Dar, duhovniceste el se poate naste mereu in ieslea inimii oricui doreste. Atat vrea si Isus. Inima. Fiule, da-mi inima ta, ca sa ma nasc si sa locuiesc in ea. Si vesnicia intra-n casa ta.

  Acesta e scopul craciunului. Nasterea Mantuitorului sa sa aiba loc in cat mai multe inimi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s