Politetea lumii din perspectiva crestina

Ceea ce numeste lumea politete, civilizatie, oare asa este si in ochii lui Dumnezeu?

Spre exemplu atunci cand intri intr’o banca, intalnesti acolo mult respect, politete si ne intrebam oare acolo este o grija de aproapele atutentica?

Eu am cunoscut un om care lucra la o institutie financiara foarte mare si in prima discutie, am ramas impresionat de politetea, profesionalismul si acuratetea cu care vorbea. Era croit sa ai incredere in el. Insa dupa ce am inceput sa vorbim si lucruri mai personale, am ramas rau impresionat de omul acela. Mi-a marturisit o mare problema a lui. Avea un salariu de 27mil lei, (eu aveam vre’o 4 pe vremea aceea), si avea posibilitatea sa plece si sa lucreze in alt departament pentru 31mil lei. Si pentru ca nu stiu ce s-a intamplat nu a putut. El avea o adevarata depresie din cauza asta. Eu am ramas putin socat, pentru ca in loc sa se multumeasca pentru ca ducea o viata decenta si castiga de vre’o 5 ori mai mult ca mine sau multi altii, el era de-a dreptul bolnav dupa bani.

 Revin la inceput, Oare politetea din institutiile financiare este vazuta inaintea lui Dumnezeu ca o dragoste reala pentru oameni? De multe ori este o dragoste de bani, si interes. Clientii pentru ei sunt potentiali furnizori financiari si acolo isi are radacina bunatatea aceea artificiala. I-a sa intri acolo cand nu mai ai bani sa iti platesti ratele, sa vezi ce se intampla, probabil cu acelasi zambet, iti confisca casa, 🙂 , sau masina, dupa caz.

Ceea ce vedem in lume politete, bunatate, nu este vazuta la fel si in Biblie. In biblie aceasta se unmeste uneori: „Lacomie de bani” si este un pacat, sau „dragoste de bani”

Oare cate lucruri rele in ochii lui Dumnezeu nu sunt vazute ca virtuti in lumea de astazi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s