Cine sunt invatatorii nostrii azi??

Citind bloguri imi pun intrebarea, cine sunt invatatorii nostrii astazi?  

Inainte religia era baza invataturii. Imparatii avea langa ei preoti (pagani, cum erau) si religia era reprezentativa pe vremurile acelea. Oamanii aveau teama de Dumnezeu aduceau jertfe, asa cum stiau si cum credeau.

A fost o vreme cand stiinta devenise cea care educa masele, cand au inceput sa descopere tot felul de chestii, si au avut falsa impresie ca stiinta este totul, e suprema, tot ce nu poate fi dovedit stiintific nu exista, etc. Au trecut si vremurile acelea.

Acum insa ce educa masele? Ghiciti? Eu cred ca mass-media. Oamenii sunt blocati in fata televizoarelor (sub motivul informarii si a fi la zi cu toate, e falsa ideea, li se baga pe gat o multime de gunoaie), tinerii stau mult in fata calculatoarelor, internetului, si de acolo isi iau tot ce doresc.

Acum intrebarea. Cum este acea invatatura pe care o primim acum prin sursa noastra „mass-media”? In primul rand comerciala. Ce este „fun”, „cool”, „la moda”. Orgoliile nu sunt satisfacute pentru ca nu mai este un standard la care sa ne raportam si atunci afirmarea in multime ramane singura solutie. Dar fratilor asta e o cursa!! Nu trebuie sa ne comparam cu nimeni. Nu trebuie sa dovedim nimic lumii. Noi trebuie sa ne raportam bine fata de constiintele noastre si voiei lui Dumnezeu.

Marcu 12:24  Drept rãspuns, Isus le-a zis: „Oare nu vã rãtãciti voi, din pricinã cã nu pricepeti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s