Feriti-va de idoli!

Dumnezeu spune ca este inclinatia noastra permanenta. Idolatria este foarte acutala si astazi.

Idolatria este inclinatia noastra de a simplifica lucrurile si a le face asa cum am vrea noi. Tendinta de a ne insela propriile constiinte. Inainte idolii erau din lemn sau piatra, acum sunt sub forma unor teorii sau invataturi nebiblice despre Dumnezeu (asa cum vrem noi) sau idolatrie mai este si faptul de a pune pe primul loc in viata altceva decat pe Dumnezeu. Se intampla asta printre oameni? Dumnezeu spune ca asta in ochii lui este idolatrie. Omul a fost facut pentru Dumnezeu. Cand el nu pune pe Dumnezeu pe primul loc, se degradeaza.

Sunt beneficii in felul oamenilor de a se purta? Pai da, ca daca nu ar fi, nu ar face:

1. Odihna mintii. Omul inclina spre a simplifica lucrurile, in vechime facea un chip cioplit si rezolva cu Dumnezeu, azi fac oamenii niste teorii bine slefuite si poleite, si l-a aranjat din nou pe Dumnezeu. Idolatrie.. Cand faci asta mintea ta se odihneste, zici: „Gata, eu asa cred! Pe aicea merg!” Cand de fapt omul ar trebui sa aba Scriptura drept ghid si nu dorintele lui.

2. Libertate deplina. Daca iti fauresti o imagine despre Dumnezeu asa cum iti place tie, tu faci ce vrei. Si daca trebuie iti mai ajustezi din nou „Zeul”

3. Tu esti proprietarul. Ce faci tu este al tau in mod propriu, tu esti „facatorul”.

Ce spune Dumnezeu in fata acestor lucruri:

1. Modul acesta de a trai iti da odihna mintii, dar omnul are mai multa nevoie de pace in mintea lui. (Ioan 20,19) Cand mintea este tulburata, odihna este putin lucru.

2. Omul vrea libertate deplina. Ideea este nu sa faci tot ceea ce vrei, ci sa reusesti in ceea ce faci. Un lucru dus la bun sfarsit este mai bun decat zece nereusite.(Psalm 1,3)

3. Omul vrea sa fie el proprietar, deasupra. E mai sanatos pentru psihicul omului sa isi respecte autoritatea lui si sa nu si-o renege. (Deuteronom 28,66)

Asadar: Feriti-va de idoli!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s