Ce inseamna sa crezi?

Noi suntem o tara crestina, asa ne place sa credem. Desi nu stiu cum se impaca asta cu faptul ca suntem in top la capitolul coruptie. Cele doua ar trebui sa nu mearga impreuna. Inseamna ca trebuie sa fie o alta explicatie.

Dar ce inseamna sa crezi? Auzi pe majoritatea romanilor ca spun: „Si eu cred in Dumnezeu si in Iisus Hristos. ”

Exista doua feluri de credinta, una la nivel de cunostinta: „Da stiu ca exista un Dumnezeu”, pe care si dracii o au si se infioara (Iacov 2,19). Aceasta nu duce la mantuire.

Dar exista si o credinta mantuitoare in care spui: „Ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?” , cu alte cuvinte, pentru ca eu stiu ca exista un Dumnezeu si intr’o zi voi sta in fata Lui. Aceasta duce la mantuire.

Acum nu este suficient sa intrebi, este nevoi sa faci ceva. Ce ar trebui facut?

Unii spun, cultele mari: ortodoxi, catolicii, ca sa vii la noi trebuie sa te botezi, sa faci o anumita slujba, apoi nu iti mai cere decat sa fi de buna credinta, de pasti, de craciun sa vii la biserica si sa primesti parintele cand vine cu „sfintirea casei”. Oare asta inseamna ca ai crezut? Oare asta inseamna sa fi mantuit? 

Neoprotestantii spun: „Trebuie sa faci catecheza, sa te botezi si apoi sa vii mai des la biserica, adica cel putin o data pe saptamana.” Dar pocaitii pun accent pe un lucru: „Trebuie sa primesti in inima ta pe Iisus ca Domn si Mantuitor!” Si nu este gresit asa. Numai ca Domnul Isus a spus talharului ca va fi in Rai, si talhaul nu l-a primit in inima ca Domn si Mantuior, el a spus doar: „Aduti aminte Doamne si de mine cand vei veni in Imparatia Ta” Luca 23,42. Asta ne arata simplu ca trebuie sa crezi ca Isus e Fiul lui Dumnezeu si sa ai inima deschisa pentru El. Nu conteaza cuvintele prea mult. Pentru ca unii asa frumos si teologic primesc pe Isus in inima lor, dar traiesc in viata numai cum vor ei. Asta cred ca este credinta care duce la mantuire. Si de asemenea el era un om care deja facuse fapte ale credintei lui. Il aparase pe Iisus in fata talharului badjocoritor, si il indemna sa se teama de Dumnezeu. Acestea sunt semnele adevarate. Fapta si cuvantul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: