Reușita ține de noi sau nu?

seeking-god-at-sunsetSe întâmplă în viață căte odată să faci tot ce trebuie făcut bine, și răul să se țină lipit de tine. Faci ce e bine, faci ce e drept, și în ciuda oricărei așteptări sau rațiuni, răul apare. Te întrebi: ce nu merge?

Despre un împărat în Iuda se spune: ”… în timpul când a căutat de Domnul, Dumnezeu l-a făcut să propășească”. 2Cronici 26,5.

De fapt propășirea, oricâte legi sociale sau de viață am vrea să dăm noi, ține de Dumnezeu, și așa cum este firesc, Dumnezeu cinstește pe cei ce Îl cinstesc pe El. Cu cât cineva caută mai mult pe Dumnezeu, in ciuda atâtor glasuri care-l cheamă, cu atât Dumnezeu îl face să reușească mai bine.

Despre Iosif se spune: ”Domnul făcea să-i meargă bine ori de ce se apuca.” Genesa 39,3 – Era părtinitor Dumnezeu? Nu! Iosif însă în ciuda tuturor necazurilor timpurii și grele, el nu înceta să fie credincios lui Dumnezeu, să onoreze pe Dumnezeu în toate conversațiile lui, așa cum se vede în discuția cu stăpâna lui. El onora pe Dumnezeu în trăirea și serviciile lui. Ce onorat trebuie să fie Dumnezeu într-o astfel de situație.

Reușita ține de noi sau nu? Vedem din textele acestea că ține de Dumnezeu, rolul nostru este să Îl căutăm pe El. Dar cineva întreabă: Dar dacă îl caut și totuși El întârzie să răspundă? De răspuns e sigur că va răspunde! Dumnezeu nu poate să înșele. Târziu sau devreme, în viața aceasta, sau în cea viitoare, noi să Îl căutăm pe El cu toată inima noastră și să lăsăm reușitele noastre în mâna lui Dumnezeu!

 

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s