A fi crestin nu este nici simplu nici popular !

Statisticile spun ca in lume sunt aprox:

2,1 miliarde crestini,

1,5 miliarde musulmani

900 milioane hindusi, si statistica continua http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html

Intre crestini:

970 mil Catolici

660 mil protestanti / neoprotestanti

220 mil ortodoxi

si lista mai continua putin..

Vreau sa spun ca statisticile acestea nu sunt relevante, aceasta reprezinta politica religioasa. Mai ales musulmanii cred ca ridica cifrele acelea numarand popoarele pe care le stapanesc.. Asta e politica religioasa.

Revenind la crestini, realitatea cred ca este alta, crestini cu adevarat sunt mai rari, sunt aceia smeriti dar tari in Domnul, care aduc roada, care se roaga. Si acestia sunt prigoniti indiferent ca sunt in sanul ortodoxilor, catolicilor, protestantilor(simt nevoia sa specific, ca daca din cultele mari cineva este al Domnului cred ca el pune Scriptura mai presus de traditie).

Cred ca setea aceasta religioasa de a numi asa de usor o tara intreaga (aproape) crestina este o inselare a constiitei oamenilor. Ar trebui sa li se spuna ca ei nu sunt crestini cat timp unii nici nu au citit biblia, altii o citesc, dar nu au teama de Dumnezeu in inima lor si nu traiesc dupa ea, apoi ma gandesc cum sa o implineasca atunci cand li se predica tot felul de obiceiuri si ritualuri, care nu sunt scrise in biblie. Nu vreau sa vorbesc impotriva unui cult aici, dar ce a spus Dumezeu sa facem si ce sa ajuns astazi sa se practice? Oamenii nu mai sunt invatati sa se pocaiasca si sa faca rugaciuni Domnului Isus cum s-a rugat talharul si caruia Domnul i-a spus: „Astazi vei fi cu mine in Rai!” Insa oamenii sunt indemnati sa se roage dupa o carte. Rugaciunile acelea au fost bune, pentru cei ce l-au compus, insa daca omnul nu si-o insuseste este doar o poezie..

Chiar si evanghelicii au inceput sa aibe hibele lor, daca ai facut o rugaciune de primire a Domnului in inima, este totul rezolvat, spun unii. Uneori se intampla asa, dar de cele mai multe ori nu. Este nevoie sa ne apropiem de Domnul la modul concret, sa Il cautam prin rugaciune si citirea Scripturii si prin implinirea Cuvantului in viata de fiecare zi.

Azi crestinii se cearta intre ei pentru ca fac politica religioasa, si nu pentru ca iubesc pe Dumnezeu si vor sa indrepte inimile oamenilor.

Aveti grija de sufletele voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s