Cum se vede respectul față de Dumnezeu?

040-moise-sfar-acirc-ma-tablele-legiiDar dacă nu credeţi cele scrise de el (Moise), cum veţi crede cuvintele Mele?“  (Ioan 5:47)

Moise era un slujitor al Domnului, și totuși Domnul îl pune înaintea Sa. Aici este exact ceea ce spune și apostolul Ioan: ”căci cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?” 1Ioan 4,20

Când auzim pe cineva care spune: ”eu cred în Dumnezeu dar nu în slujitorii Lui”, sau ”iubesc pe Domnul dar urăsc biserica”, chiar Mahatma Gandhi spunea aici: ”Îmi place Hristosul vostru. Nu-mi plac creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru.” Dacă luăm ca o critică indirectă asupra trăirii, este în regulă, dar dacă luăm ca o respingere a urmașilor lui Hristos, acest lucru nu este corect. În realitate cunoști credința unui om și devotamentul lui față de Dumnezeu după atitudinea lui față de slujitorii Acestuia. Vezi David cu unsul Domnului din vremea lui care nu era un exemplu, sau Natan care nu i-a vorbit de lucruri confortabile. Vezi Samuel care avea un mentor dicutabil, totuși reverența lui față de Dumnezeu trebuia să treacă prin acest învățător (fără a se lăsa întinat).

Respectul față de Cel de sus se vede în primul rând de la cei mai mici reprezentanți ai Săi de aici de jos.

sursă foto

Un gând despre „Cum se vede respectul față de Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s