Problemele și inima

Vedem adesea că Dumnezeu spune oamenilor săi să citească și să mediteze la cuvântul Său, că atunci lucrează cu înțelepciune și atunci izbândesc în toate lucrările lor. Și ne întrebăm, de ce este așa de important studiul și rugăciunea, pentru că studiul fără legătura cu Dumnezeu este de puțin folos, pierzi explicațiile Autorului, cum s-ar spune. Un astfel de îndemn avem și aici, dar sunt în multe alte locuri, Psalmi, NT, s.a. Dar îl amintim pe acesta:

”Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” (Iosua 1:8)

De fapt toate problemele noastre sunt, pentru că ele se află în inima noastră, în interiorul nostru. Dacă ai o problemă cu cineva, asta este pentru că în inima ta există un conflict cu acea persoană. Dacă nu ar fi, orice ar încerca el, sau alții să facă, nu ar fi o problemă pentru tine, pentru că tu în inima ta nu ai nimic cu el. Cum spunea Iisus despre Satan, ”el nu are nimic în mine” Ioan 14,30.

Când ai ceva cu cineva, nu se rezolvă dacă mergi să vorbești cu el, de obicei, deși așa se spune. Se întâmplă asta când nu este ceva serios, ceva grav. Dar dacă este ceva mai mult, de obicei discuțiile cu persoana nu prea ajută. De ce? Pentru că în inima ta nu este rezolvat acel lucru, și orice ar spune el, sau ai ști tu, cât timp în inima ta nu este rezolvat, nu poate să se rezolve pe cale orală, face tot face. E însă posibil ca în timpul discuțiilor Domnul să vă lumineze în timpul acela, și așa să se liniștească și inimile și apoi și relațiile. Însă calea Domnului în orice problemă, nu doar relațională, ci funcțională, spirituală, de viață, familie, școală, servici, etc. se rezolvă prin cuvânt și rugăciune. Pentru că dacă vii în fața lui Dumnezeu cu seriozitate și sinceritate, și chiar vorbești cu El, în lumina Cuvântului și a Duhului Sfânt depsre problema ta, dacă Îl vei căuta din toată inima pe Dumnezeu și soluția Lui la acea problemă, El ne spune că este credincios și se va lăsa găsit, auzit Ps. 50,15. Când El răspunde, atunci în inima ta se rezolvă problema aceea. Totul este o formalitate de acum, deja lucrul s-a rezolvat. De aceea este așa de cuprinzătoare cercetarea Scripturii împreună cu Dumnezeu, pentru viața noastră. Toate căile noastre sunt acolo, toate problemele noastre își au rezolvarea acolo. Acolo este cartierul central al vieții noastre. Noi nu îl realizăm, nu îl recunoaștem încă, într-un fel, daer lucrul acesta este așa o bogăție pentru noi, atunci când îl înțelegem și începem să îl folosim.

Domnul să ne dea înțelepciune ca să izbândim în toate căile noastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s