Maria, mama Domnului Isus

Astăzi în poporul Ortodox se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. Ar trebui să ne amintim despre Maria, mama Domnului Isus: Spiritul ei de sacrificiu – a fost gata să riște relația cu Iosif, care avea de gând să o lase. Îngerii i-au vorbit în somn și l-au încredințat de lucrarea lui Dumnezeu.

Dificultățile creșterii unui Fiu de Dumnezeu – a trebuit să fugă de mânia lui Irod, să stea un timp în Egipt, viața ei nu a mai fost obișnuită alături de Iisus în lucrare.

Batjocurile oamenilor cu privire la nașterea Domnului – Maria și Iosif au ajuns să creadă, dar mulți oameni tot nu credeau. Așa că unii îl numeu pe Iisus samaritean – Ioan 8,48. Samaritean înseamnă că ești născut dintr-un iudeu și un neiudeu, dintre neamuri.

Străpungerea inimii prin răstignirea Domnului Isus – ea a fost la cruce și a văzut moartea Domnului, ea simțea însă diferit decât ceilalți. Sufletul ei era pustiu și gol de două ori, ea L-a alăptat, L-a crescut și I-a dat primii pași în viață. Vedem și grija Domnului pentru ea la cruce: „Femeie, iată fiul tău!” – vorbea de apostolul Ioan, apoi a zis și acestuia: „Iată mama ta!” Ioan 19,26-27.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s