În căutarea adevărului

Un verset important din Romani spune așa:

”îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele”.  (Romani 13:14)

Iar în traducerea BOR suna așa:

”Ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Iisus Hristos şi grija de trup să nu o faceţi spre pofte.”  (Romani 13:14)

NTR spune așa:

”ci îmbrăcaţi-vă cu Domnul Isus Cristos şi nu vă preocupaţi de cum anume să vă îngrijiţi de poftele firii voastre!”  (Romani 13:14)

VDCM spune de asemenea:

”ci îmbrăcați-vă în Domnul Isus Cristos și nu vă preocupați de firea pământească, pentru a-i satisface poftele.”

Prima versiune poate fi înțeleasă că nu trebuie să te fămânți prea tare cu firea, pentru că ii trezești poftele, adică las-o să doarmă cumva. Dar celelalte traducei vorbesc despre altceva, și anume să nu te îngrijești de rău, să asculți de firea pămîntească, de pofte, să le împlinești, să le satisfaci.

Cele două înțelesuri, sunt diferite. Prima te poate duce la indeea că trebuie să stai liniștiti cu firea. A doua că nu trebuie să o hrănești. Prima te poate duce în eroare, pentru că firea nu este liniștită, sau adormită. Dacă o lași în pace, ea te va înșela, te va contra ataca. Ce ne spune nouă aici apostolul Pavel, este să nu o hrănim, să nu ascultăm de ce ne spune ea să facem! Noi trebuie să ascultăm Duhul Sfînt prin Cuvânt, să hrănim omul duhovnicesc din noi!

Când avem un text neclar, sau în care vedem că ceva nu este în regulă, să mergem și la alte traduceri, astăzi putem face acest lucru, slavă Domnului!

 

Un gând despre „În căutarea adevărului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s