„Progresele” secolului 21

Avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici

Autostrazi mai largi, dar minti mai inguste

Cheltuim mai mult, dar avem mai putin

Cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin

Avem case mai mari, dar familii mai mici

Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp

Avem mai multe functii, dar mai putina minte

Avem mai multe cunostinte, dar mai putina judecata

Avem mai multi experti, si totusi mai multe probleme

Mai multa medicina, dar mai putina sanatate

Bem prea mult, fumam prea mult, radem putin si ne enervam prea tare

Ne culcam prea tarziu si ne sculam prea obositi

Citim prea putin, ne uitam prea mult la tv si ne rugam prea rar

Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile

Vorbim prea mult, iubim prea rar, uram prea des

Am vrea sa adaugam ani vietii, dar nu viata anilor

Am ajuns pe luna si inapoi, dar avem probleme sa traversam strada sa cunoastem un vecin

Am cucerit spatiul cosmic, dar nu pe cel interior

Am facut lucruri mai mari, dar nu si mai bune

Am curatat aerul, dar am poluat solul

Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre

Scriem mai mult, dar invatam mai putin

Planuim mai multe, dar realizam mai putine

Avem profituri rapide, dar relatii superficiale

Avem doua venituri, dar mai multe divorturi

Avem case mai frumoase, dar camine mai destramate

Avem prea multe in vitrina, dar nimic in interior

14 gânduri despre „„Progresele” secolului 21

 1. NICI NU STITI CAT ADEVAR ASCUND TOATE ACESTE EXPRESII,NUMAI CAND LE TRAIESTI SI LE SIMTI ACTIONAND IN VIATA TA ITI DAI SEAMA CE INSEAMNA PACEA SI DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU…

 2. Da Toni, si culmea este ca unii se lauda cu realizarile acestea, se cred deosebiti. Sunt neincercati inca, vorba ta. Oare se pot trezi cei ce nu s-au lovit de asa ceva, inainte sa li se intample?

 3. FRUMOS SPUS,SI TOTODATA FOARTE MULT ADEVAR IN ACESTE CUVINTE!! DRAGUL MEU FLORIN,EU CRED CA TITLUL NU ESTE CEL MAI CORECT ALES,DEOARECE EL TREBUIA SA FIE:PROGRESELE CRESTINILOR IN SECOLUL 21!!! IN TOT TEXTUL DE MAI SUS II REGASESC EU PERSONAL PE CRESTINI!!SI AR MAI FI TREBUIT O GRAMADA DE MULTE ALTE LUCRURI ADAUGATE!! PENTRU CA EI CRESTINII SUNT PROMOTORII COMPROMISULUI SI AL TUTUROR RELELOR PE ACEST PAMANT,FIE CA EL CRESTINUL ESTE POCAIT S-AU NEPOCAIT!! VENIREA DOMNULUI ISUS, DIN CAUZA LOR A CRESTINILOR!!PENTRU CA EI CRESTINII SUNT PIEDICA ESENTIALA,CARE NU-L LASA PE DOMNUL SA IMPLINEASCA,TOT CEEA CE ARE DOMNUL NOSTRU ISUS CHRISTOS PE ACEST PAMANT!!BINE,SE POATE CA UNII CRESTINI SA PUTIN CAM OFENSATI DE CEEA CE SPUN EU ACUM,DAR SI VOI STITI BINE CA AM DREPTATE!! IN REST CE AS PUTEA SA MAI SPUN, DOMNUL NOSTRU ISUS CHRISTOS SA FIE LAUDAT!!!

 4. FAC ACESTE CORECTURI,CU TOATE CA TREBUIA SA FIU FOARTE ATENT,SA NU GRESESC CAND SCRIU,PENTRU CA VOI CRESTINII URMARITI IMEDIAT GRESEALA!! VA SALUT CU PRIETENIE, AL VOSTRU GABRIEL!!!

 5. EU NU POT SA INTELEG,CUM DINTR-UN DUMNEZEU ASA DE BUN,S-AU NASCUT ODRASLE, (ADICA CRESTINI),ASA DE RELE!!VA LAUDATI CU CUVANTUL LUI DUMNEZEU,DATI CITATE DIN BIBLIE UNII DINTRE VOI,SI NU VA GANDITI CA DACA NU VA POCAITI DE TOATE RELELE PE CARE LE FACETI IN PARTICULAR,ADICA IN VIATA VOASTRA PERSONALA,O LOCUINTA VESNICA O SA AVETI IN IAZUL CU FOC!!! POCAITI-VA,DE RELELE PE CARE LE FACETI!!!

 6. Odata venita lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina. Sa traiesti in pierdere pt Dumnezeu, este o neintelegere de adevar, o anumita inaltime a omului din launtru. Domnul sa aiba mila. Si totusi Domnul are oamenii LUI (7000) cari nu si-au plecat genunchiul…. A fi fecioara inteleapta este o decizie personala, o dovada de intelegere sfanta, o dovada de dragoste de Dumnezeu.

 7. SE VORBESTE DE INTELEPCIUNE,SI DE LUMINA,TOATE CUVINTELE SUNT FRUMOASE,DAR PE VOI CRESTINII,VA DAU DE GOL FAPTELE VOASTRE NENOROCITE PE CARE LE FACETI ZI DE ZI!!! PUTETI SA MEMORATI ZECI,S-AU POATE SUTE DE VERSETE DIN BIBLIE,CACI NU MEMORAREA VERSETELOR VA AJUTA SA FITI IN IMPARATIA DOMNULUI NOSTRU ISUS,CI FAPTELE VOASTRE DRAGII MEI CRESTINI,ELE VOR IESI LA LUMINA,CE FACETI ACUM PE ASCUNS IN INTUNERIC,ELE FAPTELE VOASTRE VA VOR CONDAMNA!!! INDIFERENT DE SLUJBA PE CARE O AVETI IN BISERICILE VOASTRE,FIE CA SUNTETI DOAR SIMPLI OAMENI,PASTORI, PREDICATORI, S-AU CHIAR FOSTI PASTORI!!!

 8. Gabriel,

  ai spus ca titlul ar fi trebuit schimbat. Nu ar fi trebuit schimbat, crestini inseamna urmas al lui Hristos. Nu poti vorbi bine de Hristos si sa vorbesti asa de rau de crestini, Hristos se identifica cu ei. Aduti aminte de Saul pe drumul Damascului.
  Daca ai experiente triste cu unii care isi spun crestini, te rog sa deosebesti faptul ca aceia nu erau crestini adevarati, poate cu numele.

  Daca vrei sa spui ce crezi tu ca nu ar trebui a faca un crestin este ok, insa a da cu pietre asa in toti crestinii, unde ajungem? Cum ii numesti tu atunci pe urmasii adevarati ai lui Hristos? Si nu vorbim de culte aici.

  Sper sa ponderezi spiritul, si sa intelegi ce am vrut sa spun.

 9. Sunt foarte adevarate aceste lucruri frate Florin, cu toate ca le stim trebuie sa le amintim mereu pentru a ne corecta. Acum ii raspund cu dragoste frateasca lui Gabriel : Scumpul meu frate, asa cum a spus si fratele Florin, crestin inseamna urmas al lui Hristos si nu putem arunca cu pietre in crestini, pentru ca atunci aruncam cu pietre in Domnul nostru Isus Hristos, deoarece toti cei care l-au primit pe Domnul nostru Isus Hristos in inima, il poarta cu ei in inima asa cum se include soarele intr-o picatura de apa dupa ploaie (Ioan 14:20, ,, In ziua aceea, veti cunoaste ca Eu Sunt in Tatal Meu, ca voi Sunteti in Mine, si ca Eu sunt in voi,,) dar trebuie sa si ramanem in Domnul Isus Hristos (Ioan 15:4, ,,Ramaneti in Mine, si Eu voi ramanea in voi… ,,) asta inseamna a fi nu numai crestin dar si credincios. Domnul Isus Hristos ramane credincios in toate ( 2Tesaloniceni 3:3, ,, Credincios este Domnul: El va va intari si va va pazi de cel rau.,,), dar si noi trebuie sa ramanem credinciosi pana la capat ( Apocalipsa 2:10, ,, … Fii credincios pana la moarte, si-ti voi da cununa vietii. ,,). Scumpul meu frate traim vremurile din urma (1 Timotei 4:1, ,,Dar Duhul spune lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor. ,,), dar nu trebuie sa ne fie frica ( 1Petru 1:5, ,, Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi. ,,). Cei despre care vorbiti dumneavoastra scumpul meu frate sunt cei care doar se numesc crestini dar nu sunt si credinciosi Cuvantului lui Dumnezeu. Noi nu trebuie sa ne uitam la om ci sa avem privirea atintita in sus sa ne uitam tinta ca sa vedem daslusit, la Mantuitorul nostru adica la Domnul nostru Isus Hristos. In Marcu 8:22-25 orbul din Betsaida a putut sa vada clar numai dupa ce:1) si-a pus Domnul Isus a doua oara mainile peste ochii,2) dar si dupa ce s-a uitat tinta, deci este si o actiune a noastra ca sa vedem bine ,, sa ne uitam tinta,, Domnul sa va binecuvanteze si sa faca sa vedeti deslusit absolut totul.

 10. Imi face placere si ma bucur sa vad ca oamenii si crestinii sunt preocupati de subiecte fierbinti cum sunt SCRIPTURILE SAU CUVANTUL SFANT AL LUI DUMNEZEU si ma intristez sa vad sau sa citesc flecareli fara valoare care nu duc nicaieri, ci mai mult produc desbinari.
  Cred ca baza oricarei afirmatii este FAPTA care arata ce avem in inima,inainte de a sfatui chiar si crestineste ce si cum ar trebui sa fie un crestin ar trebui sa incepem schimbarea in noi insine si apoi celelalte lucrari le V-A face DUMNEZEU cu noi si prin noi,orice cuvinte pot fi aruncate de oricine ,va puteti inchipui ca vor ramane doar cuvinte iar faptele raman fapte.Stimate prietene Gabriel inainte sa te preocupe de ce nu vine DOMNUL ISUS ,un motiv pot fi eu sau tu si atunci cand arati cu un deget spre cineva alte 4 sunt indreptate spre tine,vrei sa ajuti pe cineva cu adevarat roagate pentru el,si DUMNEZEU care vede toate IL V-A cerceta,daca vrei sa oferi un sfat cred ca este binevenit atata timp cat il vei oferi cu duhul dragostei,in rest DUMNEZEU SA ITI LUMINEZE CALEA SI SA ITI DEA PUTEREA DE A FACE DOAR VOIA LUI!PACEA DOMNULUI NOSTRU IUBIT ISUS SA FIE CU VOI CU TOTI CE IUBITI CUVANTUL SI CAILE LUI!Toni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s