Incercarea lui David

david4David era un om dupa inima lui Dumnezeu. Cu nici un imparat Dumnezeu nu s-a laudat mai mult decat cu David.

Dar totusi vedem ca Dumnezeu l-a facut sa nu se bucure mult e faima pe drept meritata. Saul l-a invidiat si repede l-a izgonit de la curtea imparateasca. Dumnezeu nu a ingaduit sa se bucure de prima lui sotie Mical, a luat’o de langa el si a dat’o altuia. Cum trebuie sa fi fost inima lui David? Fara nume si fara femeia pe care o iubea, mai avea si inima franta ca o stia in bratele altui barbat… Si parca nu era suficienta incercarea sufleteasca a lui David, a facut Dumnezeu sa nu il mai aibe nici pe Ionatan. Prietenul lui de suflet. Fara nume, fara iubita si fara prietenul adevarat. Oare de ce i-a frant Dumnezeu inima in felul acesta? Oare nu aceasta este adevaratul test al dragostei de Dumnezeu?

„Domnul este partea mea de mostenire si paharul meu.. ” spunea David odata.. Ps. 16, 5

La scurt timp dupa acestea, a fost inaltat ca si imparat. Era pregatit de acum.

2 gânduri despre „Incercarea lui David

  1. interesanta observatia ta… si eu am vazut asta in ultima vreme in viata mea de toate zilele…dar parca mi=era teama sa o accept ca pe un lucru adevarat cu privire la Dumnezeu. ori acum, ca vad si la tine aceasta, m-am mai linistit:-)

    avem un Dumnezeu f gelos!!! asta invat eu acum despre El, pe viu, ca sa zic asa… si bag seama ca de-abia cind vede ca nu mai iubim si pe altii ca pe El, atunci ne da ce ne doreste noua inima. uneori e greu sa acceptam asta, dar cu cit o facem mai repede, cu atit mai bine 🙂

  2. Asa e Tabita, este un Dumnezeu gelos. Asta am inteles si din viata lui David, si a lui Avraam. Abea dupa ce noi iubim pe El, ca pe singura noastra comoara, suntem pusi in pozitia noastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s