Filosofia lui Iosif Stalin

La conferinta Big Impact cu Ravi Zacharias, acesta incerca sa ne exlipce un fenomen nefast al maselor si ne-a dat un caz din viata lui Stalin.

Iosif Stalin a fost intrebat odata de o functionara in stat cu autoritate si apropiata lui. Era printre putinele care puteau sa ii puna intrebari dificile fara sa riste sa isi piarda viata. Ea l-a intrebat: “Cat mai ai de gand sa ucizi poporul acesta si el sa te urmeze totusi?” La care Stalin nu ii raspunde, dar cere sa i se aduca o gaina vie. I se aduce, el o ia la subtioara si incepe sa ii smulga penele pe viu. Sarmana gaina se zbatea de moarte dar nu se putea elibera din mainile crudului tiran. A continuat sa smulga penele gainei, spre tortura ei, pana gaina a ramas fara pene si cu urme de sange. Apoi ia niste firimituri de paine in palma si se indreapta spre ciocul gainei, tocmai jumulite pe viu. Si ce credeti ca face gaina? Ati ghicit, a inceput sa manance. Dupa aceea a lasat gaina jos, a luat alte firimituri de paine in mana in ochii gainei si a iesit din camera. Stiti ca a facut gaina? A inceput sa mearga dupa Stalin ca acesta sa ii dea de mancare.

Dupa toata aceasta demonstratia Stalin ii spune functionarei lui: “Cred ca ti-ai primit raspunsul in aceasta actiune. Asa sunt si oamenii, cu cat te porti mai dur cu ei, cu atat te vor urma ca sa obtina hrana de la tine”

Am fost asa intristat sa imi dau seama de acest mecanism psihologic din om, in fiinta sarmana a omului. Insa m-am gandit la prigoana crestinilor si felul cum nu au putut niciodata sa fie ingenunchiati aceia care cred in Dumnezeu cu adevarat. Incepand din paginile sfintelor scripturi: Sadrac, Mesec si Abed Nego, Daniel, si continuand cu primul martir Stefan, apoi istoria primelor sescole pana la puscariile comuniste, sau tarile arabe de astazi.

In concluzie acest fenomen in masa nu functioneaza intr’un singur caz, al celor nascuti din Dumnezeu. In cazul crestinilor adevarati aceasta medoda nu are nici o putere. Sa fim constienti de asta si sa nu ne lasam amagiti de vechiul stapan!

6 gânduri despre „Filosofia lui Iosif Stalin

  1. chiar crede cineva ca aceasta informatie despre intrebarea pusa de functionara si exemplul dat de stalin ar fi reala ,nu de alta dar nu cred ca ar fi dat aceasta informatie nici dupa moartea lui stalin acea functionara ?

  2. am uitat sa intreb ,crede cineva ca oamenii sint din fire „masochisti „sau cum li se spune celor ce le place sa li se produca durere ? mai e putin ca crestini si nu ateii sa spuna ca crestinii care acceptau tortura incepind cu Hristos ,si continuind cu toti martirii sa fie acel gen ,cred ca sado-maso sau asa ceva

  3. Sandu, am o retinere. Stiu ca orgolul impiedica pe oameni sa fie onesti si ii determina sa faca pe grozavii, si este si sanatos asa. Insa fenomenul acesta eu il vad sub diverse forme in jurul meu, oameni care „danseaza” pe langa unii care sunt duri, sau asa le place sa para. Adesea ma irita oamenii acestia „fricosi”, dar zambitori de altfel si cica disponibili. Sarmanii..

  4. Când am citit m-am gândit la cuvintele Domnului Isus: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţă veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. Ferice de cei care ascultă glasul Lui şi Îl urmează!

  5. florin, ai pe undeva inregistrarea mesajului de dum seara? (pastor florea) as vrea sa mai trimit pe la prieteni. merci!

Lasă un comentariu