Raspunsuri la un comentariu „anonim” -II-

Am primit un comentariu lung pe blog in vre’o 3 randuri, si pe alte bloguri crestine am observat ca procedeaza la fel. Nu am respect pentru astfel de abordare, presupun ca este din “cealalta tabara” si nu doar un cercetator sincer. Insa pentru ceilalti cititori incerc sa dau raspunsuri. E posibil sa fac erori in explicatii, insa acestea sunt date istorice sau obiceiuri din vremea aceea, si nu afecteaza relevanta adevarului lui Dumnezeu, mai putem discuta detalii, sunt multe probleme ridicate, voi lua o parte.

Pentru a vedea comentariul puteti merge aici:
https://romoflorin.wordpress.com/2009/04/04/bucuria-fara-dumnezeu/#comment-3666

Despre – Problema pacatului
„Orice pacat va fi iertat oamenilor dar blasfemia impotriva Duhului Sfant nu li se va ierta” Matei 12,31.
Iisus vorbeste despre judecata lui Dumnezeu nu despre judecata oamenilor. Cand a spus talharului de pe cruce ca este mantuit (macar ca o fi ucis omul, o fi violat, talharit, etc.) ia spus ca este mantuit, dar nu l-a scapat de plata pamanteana a pacatelor lui. Tot la fel cum adesea Dumnezeu ne iarta de patima alcoolului, pe care am avut’o 30 de ani, dar ficatul e posibil sa dea in ciroza. Acum pacatul impotriva Duhului Sfant este acel pacat in care nu recunosti divinitatea lui Hristos, faptul ca El este Fiul lui Dumnezeu. Si in mod logic, atunci cand nu crezi ca este Fiul lui Dumnezeu nu iti poate fi nici mantuitor. De aceea spune ca nu poate fi trecut acest pacat nici in veacul viitor. Trebuie spus ca acest pacat este o stare de spirit, nu odata faptuit nu mai poate fi iesit, ci cat timp stai in el, nu poti fi mantuit. Aceasta atitudine insa este foarte periculoasa, ea te pune in tabara vrajmasului, si el poate prelua comanda foarte usor.. Este actul in care sfidezi divinitatea lui Hristos in ciuda minunilor, mortii nevinovate si a invierii lui dovedite. In momentul in care cineva regreta aceasta atitudine, iese din incidenta acestui pacat, prin pocainta si credinta in jertfa lui Hristos.

Despre – Iertarea neconditionata
Iisus indeamna la iertarea neconditionata a aproapelui nostru, chiar si cand el nu se pocaieste, sau nu isi schimba atitudinea, comportamentul, pentru ca noi sa avem pace si sa nu purtam amaraciune in suflet, pentru ca aceasta la randul ei sa se transforme in ura si sa devenim la fel ca cel care ne-a gresit. Este o tactica divina de a lupe lantul faradelegii. Insa cel ce nu isi cere iertare si nu se schimba, nu este iertat nici de Dumnezeu, si nu scapa nici de consecintele sociale ale pacatului sau.

Despre – roadele lucrarii lui Hristos (razboie in numele cruci, ura si lupta religioasa, etc.)
Inainte de Hristos ce era pe pamant? Razboaie, sange, ura religioasa atunci toti sareau pe Iudei si Israel, acum a luat si crestinismul (numai ca acesta va pune capat imparatiilor, conform profetiilor). In fine, razboiul, ura si sangele nu le-a adus Hristos, erau de mult aduse de diavol pe pamant. Iisus a venit sa ne scape de aceste rele, insa lumea inca zace in cel rau pana la a doua venire a lui Hristos. Deci daca vrei sa vezi lucrarea lui Hristos, trebuie sa te uiti in inima celui nascut din nou, si nu in lume unde inca se manifesta Satan. Si nici chiar in adunarile locale nu trebuie sa te uiti pentru a vendea lucrarea lui Hristos (pentru ca si acolo spune Hristos vei vedea neghina, pe care el o ingaduie pana la judecata celor neprihaniti)

Despre – cele mai multe secte cu numele de crestine
Aici raspunsul este simplu. Oamenii nu se omoara sa falsifice o moneda slaba si devalorizata „leul romanesc”, „leva – bulgareasca” sau alte monede similare, insa hotii se ingramadesc la falsificarea monedei „euro”, „dolarului” (mai ales perioada lui de glorie), „lira sterlina”. Asa si satana, nu are interes sa multiplice sectele budiste, musulmane, ci pe cea care reprezinta un pericol pentru el, crestinismul biblic.

Un gând despre „Raspunsuri la un comentariu „anonim” -II-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s