Un tata intelept


7Intr’o familie erau mai multi baieti. Familia era instarita aveau mai multe masini, o situatie foarte buna materiala. Dar era o casa de crediniciosi. Baiatul mai mare cand a mers la facultate, a terminat’o si s-a intors acasa foarte razvratit. Dar nu numai ca era razvratit, imprastia micorbul si la ceilalti frati. Tatal intr’un final a spus fiului: “Ce este cu tine, ai venit acasa total schimbat?” Fiul raspunde cu tupeu: “Nu trebuie sa ascult de tine, daca trebuie fug de acasa, nu imi pasa”. La care tatal ii spune: “stai jos pe scaun!” Baiatul se aseza, fiind luat prea din scurt cu acest indemn. Si tatal incepe: “Uite ce este, nu trebuie sa fugi de acasa, poti sa iesi incet pe usa, dar… noi avem o situtie in familia asta, tu ai masina ta personala. Aceea este masina familiei, o lasi acasa si pleci fara ea. Acum scoate cheile si punele pe masa cu talonul masinii.” Tatal face pauza. Baiatul nevoit de imprejurari scoate cheile si talonul, cu ochii putin desumflati, si le pune pe masa. “Tu mai ai acasa laptop, telefoane mobile si alte accesorii, acelea sunt tot ale familiei. Le lasi acasa si pe alea. Pune telefonul pe masa acum!” Baiatul vazand seriozitatea tatalui, pune telefonul pe masa. “Acum poti sa te duci, nu trebuie sa fugi, iesi incet pe usa, si consecintele vor fi grave!”. Baiatul s-a dus in camera lui, dar de atunci a fost un altfel de baiat.

Se spune ca este un caz real.

Oare cati mai au aceasta atitudine si intelepciune in familiile noastre?

Nu as sugera sa procedati la fel, ar trebui adaptat la situatia respectiva, nu e garantat ca da rezultate. Dar atitudinea sa v’o insusiti, aceasta totdeauna da rezultate, mai ales pe termen lung.

Un gând despre „Un tata intelept

  1. Lucruri din astea se intimpla de multe ori aici! Si la cazuri extreme, se lasa doar salteaua si un rind de haine in dormitor. Chiar si usa se scoate din titini, sa nu aiba nici o clipa privata…..

    99,9999% are efect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s