Suveranitatea lui Dumnezeu si efectul ei terapeutica

Mergeam pe strada intr’o zi si ma intalnesc cu un coleg, alaturi de care participasem la un curs de specializare in consiliere metoda “De hope”. L-am salutat, locuim in acelas cartier, am aflat ca el se angajase la primarie ca si consilier pe probleme sociale, sau ceva similar. Eu ii spun: “Dar ti-a folosit cursul vad!” La care el raspunde: “Nu ca eu nu folosesc ceea ce am invata la curs, folosesc metoda “Minnesota” (nu stiu daca am scris corect). Eu il intreb, ce am studiat impreuna stiu cum gandesc “De hope”, dar metoda “Minesota” ce invatatura are?  El imi raspunde: “Atunci cand un om vine sa fie ajutat, mai ales la consilier, el vine de obicei cand este intr’o situatie disperata, in care chiar nu mai are nici o solutie, dupa ce le-a epuizat pe toate. Noi sustinem ca exista o putere supranaturala care ne poate ajuta pe fiecare din noi atunci cand credem in ea. “ Eu il opresc si ii spun: “Ooo interesant.. putere supranaturala” La care el raspunde: “Dar pe care nu o numim Dumnezeu, pentru ca poate unul este ateu, altul budist, crestin, musulman.” Ok, imi spuneam, am inteles ideea. El continua: “Si atunci noi explicam ca tot ce a facut el (persoana in cauza) a fost sa incerce cu propriile puteri sa rezolve o situatie, un conflict sau o dependenta. Omul adesea are nevoie de o interventie externa pentru a putea fi ajutat, omul are o limita peste care nu mai poate trece, dar prin credinta in aceasta putere superioara el se poate ridica.”

Sper ca ati prins ideea, el mi-a explicat mai mult.

In sinea mea mi-am spus: Biblia ne spune ca Dumnezeu este atotputernic, este suveran, adica controleaza totul, nimic nu este la voia intamplarii, totul este in conformitate cu planul Sau, El este atotstiutor. Toate aceste atribute ale Lui, pentru cei ce cred in El si I se inchina au un efect terapeutic semnificativ, pentru ca, cel credincios niciodata nu dispera, el stie ca totul vine din mana lui Dumnezeu, cu un scop, pe care daca nu il intelege acum, il va afla mai tarziu. Mai stie ca..

“toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” Romani 8,28.

Acum oamenii specializati in probleme mentale au vazut utilitatea acestui adevar, a unui Dumnezeu atotputernic, atotstiutor.

Se pune intrebarea, este moral sa iei atributele lui Dumnezeu si sa creezi un Dumnezeu imaginar, fara nume, si fara alte pretentii, doar ca sa ajuti pe unii deznadajduiti?

As prefera sa aducem pe oameni la adevaratul Dumnezeu care este revelat in Scriptura, si sa vedem efectele mult mai ample decat cele mentale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s