Impotriva descurajarii

flori6Cum sa nu descurajeze credinciosii care au 10-15 minute in scriptura, si acelea in graba, si ore intregi la tv, la filme, la jocuri, internet si meciuri de fotbal. Ganditiva ce lupta nedereapta este in sufletele oamenilor in care orele acelea de “lume” care contin stiri negative, pofte, crime, ura, jocuri aranjate, fictiune; se lupta cu minutele acelea de timp cu Dumnezeu in rugaciune si Cuvant. Nu vedeti decalajul? Nu este nici o taina ca noi nu rezistam. Este uimitor cum de mai pot totusi oamenii sa mearga inainte, chiar si asa.

Ce ar trebui facut?

Petrece mai mult timp cu Dumnezeu in rugaciune si Cuvant. Invata sa faci asta! Pregateste un loc special pentru asta, linistit, unde sa nu fi disturbat, pe cat posibil. Fa-o si de mai multe ori pe zi daca se iveste. Culcate la timp, ca sa te poti scula la timpul potrivit. Ajuta-te cu muzica buna care iti place, care te inalta, care te incurajeaza si sustine. Este Biblic, Elisei odata ca sa poata proorocii a cerut sa i se cante pentru a putea sa se inalte in prezenta lui Dumnezeu. Foloseste meditatii, poezii sau ceea ce te ridica pe tine. Cauta sa stabilizezi locul, pentru ati usura concentrarea. Tine un jurnal spiritual, ia notite.

Lasa stirile negative din internet, tv, ziar sau lumea larga. Ele au fost dintotdeauna la fel de rele, numai ca acum prin media si mijloacele moderne, intra prea multe stiri rele in om pentru un singur suflet, ca sa le poata purta. Solomon spunea:

“..cine stie multe, are si multa durere” Eclesiastul 1,18

Dorind sa stii multe, nu faci decat sa te umpli de suferinta apoi nu mai poti sa il urmezi pe Dumnezeu. Cauta sa stii multe dar din ale Domnului! In rest, fi echilibrat.

Gandeste-te la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant (Gal. 3,2).

« .. zi si noapte cugeta la Legea Lui » Ps.1,2

Gandeste-te la cuvantul lui Dumnezeu, la lucrarea lui Dumnezeu. Urmareste mana lui Dumnezeu in viata ta, cum te conduce pe toate, incearca sa intelegi aceste lucruri. Cerei Lui sa ti le faca de inteles. Pe vremea lui David erau oameni care se pricepeau sa interpreteze vremurile. (1Cronici 12,32)

Cauta promisiunile nespus de mari ale lui Dumnezeu (2Petru 1, 4). Despre Avraam se spune:

“.. Si, fiindca nu a fost slab in credinta, el nu s-a uitat la trupul sau, care era imbatranit, – avea aproape o suta de ani – nici la faptul ca Sara nu mai putea sa aiba copii. El nu s-a indoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci intarit prin credinta lui, a dat slava lui Dumnezeu, deplin incredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si implineasca.” Romani 4,19-21.

Traieste avand ochii pironiti la promisiunile lui Dumnezeu, scriele pe o hartie, pune-l in portofel, scrie de notes in telefonul mobil, pe desktop la calculator, subliniaza in Biblie. Acele promisiuni te tin pe tine in vremuri grele. Dumnezeu le-a facut si el le va implini, noi vom beneficia daca ne vom tine de ele prin credinta.

2 gânduri despre „Impotriva descurajarii

 1. Daca esti asa de bun crestin si dedicat, cum de ai furat poza asta si nu spui ca e facuta de mine pe proprietatea sotului meu?

  Mira Cureleanu

  1. Mira Cureleanu:
   pe internet sunt mii de fotografii accesibile si nu imi pot da seama cand este sub interdictie. Oricum imi pare rau de inconvenient.
   Daca vrei sa iti pastrezi dreptul de proprietar, puneti pe fotografie numele cum sunt fotografiile cu insigna „tanar crestin” se va stii ca sunt de la voi, si cand oamenii vor intra la origine acolo puteti scrie clar dreptul de autor si intrezicerea care m-ar incrimina singura.
   Am schimbat fotografia.
   Toate cele bune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s